Az izgalmas kaland az idő forgatagában folytatódik!

Könyvajánló - Natalia Sherba: Az Óraszív (Óramágusok 2.)

Az Óramágusok című ifjúsági fantasy sorozatban szellemek, tündérek és óramágusok képesek uralni az időt. De most mágikus világukat komoly veszély fenyegeti és csupán egy maroknyi fiatalon múlik, hogy elkerülik-e a katasztrófát. Kalandok, veszélyek, árulás. Sikerült megmenteni a világukat?

170083972_4548143758534315_7499078349030645252_n.jpeg

Natalia Sherba egy nagyon látványos, mágikus univerzumot álmodott meg és az Óramágusok című fantasy sorozattal le is veszi az ifjúságot a lábáról. Két világ, az Ostala és az Eflara sodródik egymás felé és csak egy különleges szertartás mentheti meg őket a pusztulástól.

Létezik három nép, akik képesek varázstárgyakkal, óraszerkezetekkel irányítani az időt. Köztük már hosszú ideje konfliktusok feszülnek, de most az óramágusoknak, a tündéreknek és a szellemeknek nincs választásuk: együtt kell működniük, hogy megakadályozzák a katasztrófát. Ehhez pedig el kell érniük, hogy néhány tehetséges kamasz kiállja a megpróbáltatásokat és megfelelően kívánjon a rejtélyes Skarlát Virágtól.

Ha nem ismered a sorozatot, akkor ugorj inkább az első részről írt ajánlómhoz, mert ez a poszt erősen spoileres arra vonatkozóan. :)

Az Órakulcs

A kötet második része, Az Óraszív című kötet ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész véget ért. Vasilisa a fekete kulcs segítségével egy semleges helyet akart választani, és már tudta is, hogy mi lesz az. Ki is kötnek Alex társaságában egy buszon, ami épp a nyári táborba tart az Ostalán. Nem értik mi és miért történik, hogy hova tűnt a többi kulcshordozó és tanú. Még az is felmerül Vasilisában, hogy végül sikerült valahogy kilökni a körből és visszakényszeríteni az előző életébe.

Szerencsére vagy sem, de nem így történt. Rögtön első éjjel számszitálásra lesz figyelmes és ki is szökik a táborból, hogy kipróbálja képes-e repülni. Sikerrel jár, de belefut egy idegenbe, aki a kulcsot követeli tőle, de a váratlanul felbukkanó árny megmenti és ráparancsol, hogy térjen vissza. Vissza is megy a táborba és innentől kezd minden bonyolódni. Felbukkan az Órakör többi tagja is, de az igazi frász akkor tör rá többségükre, amikor kiderül, hogy küldetésüket a legerősebb szellem, Astragor fogja felügyelni.

Az első részben Eflarából és vele az óramágusok, a tündérek, a vérmek világából kaptunk többet, most azonban megismerjük a szellemek oldalát, az Ostalát is kicsit jobban. Mennek a politikai csatározások és egy-két előtörténet is hoz érdekességeket a sztoriba. Megtudunk egy kicsit többet Vasilisa szüleiről is és a hatalmas hibáról, ami miatt szülő nélkül, mágia nélkül kellett felnőnie az Ostalán.

Még mindig lenyűgözőnek találom a világot, amit Natalia Sherba megálmodott. Újabb izgalmas, mágikus helyekre kalauzolt minket a szerző és még többet megtudtunk azokról, akik képesek uralni az időt. Újra elveszhettünk a mágia, a varázslények, mesés és néha ijesztő kastélyok világában.

Az első rész szinte folyamatos pörgése után ez a kötet kevésbé volt erős. Picit lehetett volna rövidebb, néha úgy éreztem, hogy felesleges köröket futunk, ami miatt akadtak oldalak, amiket untam, viszont tetszett, hogy néhány szereplőről árnyaltabb képet kaptunk, miközben azért jutott egy kis kaland és izgalom is a regénybe. Az összes tündérmesés elemmel találkozunk: mágia, barátságok, szerelem, izgalmak, kalandok, veszélyek, árulás. Összességben bőven adott okot a kötet, hogy várakozásokkal telve vegyem a kezembe a sorozat harmadik részét, Az Óratorony című kötetet.

sherba_orasziv_b1_300dpi.jpegKöszönöm a lehetőséget az Európa Kiadónak!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket Facebookon!

A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei

Főkép: fb.com/europakiado

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes