Lépj be az idő birodalmába

Könyvajánló - Natalia Sherba: Az Órakulcs (Óramágusok 1.)

Egy varázslattal teli világ, különleges helyek, ahol mágikus lények képesek uralni az időt. De a világ vesztét jelentő homokóra lassan lepereg és néhány bátor fiatal harcoson múlik a világ sorsa…

Natalia Sherba Óramágusok című sorozata parádés ifjúsági fantasynak ígérkezik. Első körben a borítóba szerettem bele, aztán a történet helyszíneibe, a világba, amit Sherba felépített. A gyerekek rendkívül kíváncsiak, nyitottak és könnyen el tudnak veszni egy izgalmas, varázslatos világban. Ez a könyv pedig ezt megadja nekik.

Az első részben, Az Órakulcs című kötetben megismerkedünk egy tizenhárom éves lánnyal, Vasilisával. Átlagos tinédzser, akit anyja halála óta nagymamája nevel, az apja pedig lelépett, s szinte semmit sem tud róla. Jó tanuló, tehetséges sportoló és rengeteg időt tolt legjobb barátja, Alex oldalán.

Az élete fenekestől felborul, amikor váratlanul felbukkan apja és egy különös helyre viszi. Sokkolja az apja ridegsége, aztán megtudja, hogy vannak féltestvérei, akik kegyetlenül bánnak vele. Mintha ennyi sokk még nem lenne elég szegénynek, kiderül, hogy ő nem csupán egy átlagos lány és a családja sem az, aminek elsőre tűnik.

“Vasilisa úgy érezte, mintha álmodna, vagy valami mesébe csöppent volna. De a mesék nem mindig bizonyulnak jónak.“

Együtt fedezünk fel Vasilisával egy teljesen új világot. Kiderül, hogy a Föld, amin felnőtt az Ostala, melyet hosszú idővel ezelőtt elválasztottak Eflarától, ahol a mágia mindent áthat, ahol varázslények élnek, tündérek, vérmek, repülő egyszarvúak, óramágusok. A tündérek és óramágusok képesek uralni a teret és az időt, ráadásul szárnyaik segítségével meg repülni is képesek. Egy különös szertartáson derítik ki minden eflarai gyerekről, h vannak-e varázsképességeik. Azt hiszem ezzel most nem árulok el nagy titkot: Vasilisa is egy lesz az óramágusok közül, ami hatalmas veszélybe sodorja.

Útja közben barátokat, szövetségeseket szerez, de ellenségből is akad jócskán. Eflara veszélyben van, mert az időszakadék, amely a két világot elválasztja, eltűnőben van. Ha az óra lepereg Eflara elveszik és csak a hét mágikus órakulcs mentheti meg a pusztulástól.

“Az Ezüst, a Bronz és az Arany versengenek;
a Vas feltárja a virágzás titkát;
a Kristály elvezet a Széthasadt Várhoz;
a Rubinkulcs minden titkot elmesél;
a Fekete megmutatja a szívhez vezető utat.”

A szerző egy pörgős, csavaros, titkokkal átszőtt történetet rakott össze, amihez látványos helyszíneket és izgalmas varázslényeket alkotott, akik egy különleges szerkezet segítségével uralják az időt. Ebben a világban a három uralkodó nép, a tündérek, az óramágusok és a szellemek közti konfliktus köré épül minden esemény.

Engem megnyert magának a szerző! Bár ifjúsági kötet, szerintem felnőtt fejjel is élvezhető. A gyerekeknek pedig kifejezetten jó. Számos olyan problémáról is olvashatunk, amely minden gyereket érint és minden szereplő más és más. Mindenki megtalálja a szívének kedves karaktert a kötetben.

Kíváncsian veszem kezembe a folytatásokat. Magyar nyelven már három kötet elérhető, míg eredeti nyelven már hatnál jár a sorozat. Remelem az Európa Kiadó elhozza a magyar olvasóknak a többit is. Ez a sorozat méltó konkurenciája Harry Potter világának.

sherba_orakulcs_b1_honlap.jpegKöszönöm a lehetőséget az Európa Kiadónak!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket Facebookon!

A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei

Főkép: fb.com/europakiado

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes