Egy lenyűgöző világ, ahol varázslények uralják az időt

Könyvajánló - Natalia Sherba: Az Óratorony (Óramágusok 3.)

Újra elveszhetünk a mágikus világban, ahol érdekes lények képesek irányítani az időt. A kulcshordozók koránt sem értek küldetésük végére. Újabb veszélyekkel kell dacolniuk, hogy Eflarus legendás várára bukkanjanak, miközben még egy barátjuk is megmentésre vár. Vajon miként boldogulnak kedvenceink az újabb kihívásokkal?

175584466.jpeg

Natalia Sherba teljesen lenyűgözött az Óramágusok sorozatával. Egy nagyon klassz, izgalmas, multidimenziós világba repíti az olvasókat ifjúsági fantasy sorozatával. Óramágusok, Tündérek, Szellemek, mágikus lények és eszközök sokasága, veszélyes küldetések, váratlan kihívások, szerethető és bosszantó karakterek. Minden adott a szuper szórakozáshoz.

Ez a rész erősen spoileres a korábbi kötetekre nézve, ha nem ismered a sorozatot, akkor javaslom inkább a korábbi részekről írt ajánlóimat:

#1 Az Órakulcs

#2 Az Óraszív

A történet ott folytatódik, ahol a második rész véget ért. Az Eflara eltávolodott Ostalától, az óramágusok világa megmenekült, de a küldetés ezzel még nem ért véget. Az összetört kristályszívből Vasilisa megszerezte a kék szikrát, melynek segítségével akarják új életre kelteni a Széthasadt várat. Ehhez azonban nehéz és veszélyes utazások várnak a kulcshordozókra, akiknek el kell utazniuk az Időszakadásba, hogy rátaláljanak a vár szívére, az Óratoronyra.

Miközben Vasilisa izgatottan várja, hogy bekerüljön az iskolába és óramágiát tanulhasson testvérei és Elen továbbra sem könnyítik meg az életét. Ráadásul két barátját is elveszette, hisz Feshnek vissza kellett térnie Astragorhoz, Diana pedig elveszett az időben, míg a kék szikra olyan hatalmas óramágusi erővel ruházza fel a lányt, hogy képes kommunikálni azokkal az elveszettekkel, akiket kitaszítottak az idővonalukról. Ennek köszönhetően egy elveszett fiútól tudja meg, hogy lehetősége van megmenteni Dianát, de a feladat korántsem veszélytelen.

Azt már a korábbi kötetekből megtudtuk, hogy Vasilisában hatalmas erő lakozik, tizenkettedik szintű óramágus, de ahhoz, hogy méltó legyen az örökölt erőhöz rengeteget kell tanulnia. És amilyen lelkiismeretes sportoló volt, most ugyanazzal az erőbedobással igyekszik magába szívni a tudást. Ebben szerencsére barátok, szövetségesek is segítik.

Ebben a részben rengeteget tudunk meg az óramágusok iskolájáról, a tantárgyaikról, megismerünk izgalmas épületeket, termeket, újabb csodák tárulnak fel Natalia Sherba különleges lényekkel, mágiával teli világában. Vannak kissé lassabban csordogáló részek, de ezek által ismerjük meg jobban Eflarát és lakóit. Vasilisa nem egyszer nem várt segítséget kap, de még így is számos akadállyal kell megküzdenie. Igazságtalanság, bosszú, fájdalmak, félelmek, de mindez arra sarkallja, hogy megmutassa mindenkinek, sokkal erősebb, mint azt gondolják róla.

Ismét kaptunk egy izgalmakkal teli epizódot a fiatalok életéből, akiknek a veszélyes küldetések mellett a hétköznapi problémákkal is meg kell küzdeniük. Egy új iskola sosem egyszerű, pláne, ha az igazgató és néhány diák erősen pikkel az emberre. Ez a kötet is hozott fordulatokat, váratlan, szomorú, örömteli és kacagtató helyzeteket. A fiatal olvasók pedig a sorozatot olvasva együtt nőhetnek fel a szereplőkkel. Nálam még mindig nyerő ez a világ, ahol különféle eszközök segítségével irányítják az időt, tele van érdekes helyekkel, lényekkel. Felnőtt fejjel is könnyű elveszni benne.

A vége pedig azt mutatja, hogy a következő részben az időt uralni képes lények világából egy új szeletet kapunk majd. Szerencsére várni se kell a folytatásra, ugyanis nemrégiben megérkezett a boltokba magyar nyelven a sorozat újabb része Az Óranév címen.

sherba_oratorony_b1_300dpi-1.jpegKöszönöm a lehetőséget az Európa Kiadónak!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Fordító: Teleki Anna

Kövess minket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes