Kalandozás az idő birodalmában, ahol egyetlen rejtett szoba minden titok őrzője

Könyvajánló - Natalia Sherba: Az Óranév (Óramágusok 4.)

Varázslények, mágikus tárgyak, barátságok, intrikák, árulás, titkok, izgalmak, veszélyek, kihívások és egy különös expedíció, amit csak az ellenséggel együtt lehet teljesíteni.

Ideje elveszni az Óramágusok világának legújabb kalandjában, a sorozat negyedik részében, mely Az Óranév címen jelent meg az Európa Kiadó gondozásában. Egy izgalmas kaland, melyben megismerkedünk egy mágikus univerzummal, ahol különféle varázslények képesek irányítani az időt. Óramágusok, tündérek, varázslatos tárgyak, különleges, mesebeli kastélyok falai között barangolhatunk egy multidimenzionális világban, ahol drukkolhatunk számos szerethető karakternek, hogy legyőzzék legnagyobb félelmeiket és ellenségeiket is.

Amennyiben teljesen új neked ez a sorozat, akkor ajánlom figyelmedbe a korábbi részekről írt beharangozóimat:

#1 Az Órakulcs

#2 Az Óraszív

#3 Az Óratorony

A történet ott veszi fel a fonalat, ahol a harmadik rész véget ért. Vasilisa költözik és új kihívásokkal kell szembenézni a Fekete Vérmek Várában. Immár nagyanyja, a Fekete Királynő védelme alatt áll és a várban tanul néhány másik diákkal együtt.

Szabadidejében bejárja a várat, a környéket, új barátokat szerez, trükköket tanul gyönyörű holdmadara hátán. Közben pedig igyekszik tartani a kapcsolatot a korábbi barátaival is, de a helyzet nem olyan egyszerű, pláne, hogy ketten közülük a nem kicsit zabos Astragor, a hatalmas szellem házában élnek.

Újabb izgalmas szegletébe nyerünk betekintést ennek a varázslatos világnak. Különleges mechanikus tárgyak, melyek szinte életre kelnek az idő mágiájának köszönhetően. Elkísérjük a kulcshordozókat a Jósok Testületéhez, hogy ismét kicsit közelebb kerülhessenek a Széthasadt Vár titkaihoz. Ám az ott kapott jóslat félelmes és komoly veszélyt sugall. A gyerekeknek pedig mindent meg kell tenniük, hogy még szorosabbra fűzzék kapcsolatukat mágikus tárgyukkal, a hozzájuk tartozó kulcsokkal és ezáltal megtalálhassák a Fekete Szobát, ahol feltárulnak a vár titkai.

A lány egyre jobban beilleszkedik a világba, ahol a mágia a mindennapok része és rengeteget tanul, fejlődik. Közben időnként azt is láthatjuk, hogy még mindig gyerek, aki hajlamos naivitásra, buta hibákra. Ráadásul ezúttal is kapunk néhány új, izgalmas szereplőt is. Mint például a Maar, az ifjú óramágus, aki a Fekete Királynő várában tanul, mellette pedig a királynő műszerészének a segédjeként is szívja magába a tudást. És ismét találkozunk korábban csak mellékszereplőként felbukkanó karakterekkel, mint például Nicole, aki ezúttal sokkal fontosabb szerephez jut. 

De vajon kinek, milyen szerepet szám a sors? Milyen veszélyek várnak a kulcshordozókra a titkok feltárása közben? És vajon mi köze mindehhez Maarnak, akinek ráadásul eredetileg szánták a Vasilisánál lapuló Fekete kulcsot. De Nicole kis titka is hoz érdekes, váratlan fordulatokat.

A szerző még tovább bővíti a megálmodott világot. Újabb mágikus tárgyak, különleges  lények, varázslatos helyek. Felnőtt fejjel is élvezettel képzelem magam elé az idő megzabolázására alkalmas eszközöket és lényeket, és örömmel veszek el ebben az izgalmas világban. Ezúttal sincs idő unatkozni: intrikák, árulás, titkok, izgalmak, veszélyek, kihívások és persze az expedíció, amit csak az ellenséggel együtt lehet teljesíteni.

A korábbi részek mind szépen lezártak a szereplők életében egy-egy fejezetet. Ez most sem volt másként, de most olyan vége lett, hogy jajj, de nagyon szeretném már olvasni a következő részt. Remélem a kiadó mielőbb elhozza nekünk magyar nyelven a folytatást is. Alig tettem le a könyvet, de már mennék vissza újabb titkokat felfedezni.

sherba_oranev_b1_300dpi.jpegKöszönöm a lehetőséget az Európa Kiadónak!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket Facebookon!

A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei

Főkép: fb.com/europakiado

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes