Kötelék


Megvan írva a csillagokban génjeinkben? Mire képes a telepátia ikrek esetében? Milyen szerelem alakulhat ki két fél között, ha az egyiknek szent  meggyőződése, hogy volt barátnője kopogtat az ajtaján, pedig nem is? Kellemes romantikus mű a Mystic Creed-sorozat hetedik része, amely Catherine Anderson tollából Kötelék címmel jelent meg a közelmúltban, a General Press Kiadó gondozásában.

Könyvajánló - Catherine Anderson: Kötelék

Megvan írva a csillagokban génjeinkben - ezzel a mondattal kezdődik a kötet fülszövege, ami, valljuk be, eléggé árulkodó. A főhős, Lane Driscoll, néha már nem tudja eldönteni, hogy mikor rosszabb neki, akkor, ha álmában egy idegen férfi elől menekül, vagy akkor, amikor néhány óra múlva, teljesen éber állapotában ugyanaz a férfi megtámadja. A rendőrség tamáskodva fogadja bejelentését, csak akkor hisznek valamennyire a történetében, amikor a szüleinél lévő szobáját rettenetes módon feldúlja valaki. Addigra Lane már Mystic Creekben keres éppen munkahelyet és pszichológust. A mentális szakember azonban, amikor megpillantja őt, nem akar hinni a szemének: a volt barátnője áll az ajtajában, miután hosszú évekkel ezelőtt botrányosan megszakadt kapcsolatuk. Döbbenete csak fokozódik, amikor a lány határozottan állítja, hogy még életében soha nem látta. 

A felfedezett rejtélyek egyiküket sem hagyják nyugton, nyomozni kezdenek. Lane örökbefogadott gyermek, aki folyamatosan hangokat hall a fejében, ez, ha korábban annyira nem is mindig zavarta mindennapi élete során, azért nyugtalansággal töltötte el. Most azonban ez a hang folyamatosan sürgeti és rémülettel tölti el, mert nyilvánvaló életveszélyről jajong, olyannyira, hogy állandó fejfájástól szenved, és a rémálmai miatt már elaludni is alig mer. 

Jonas Sterling (a pszichológus, aki volt barátnőjét látja a fiatal nőben) ellenőrzi Lane sztoriját, és egyre inkább arra hajlik, hogy a lány exének, Veneta Monroenak kell, hogy ikertestvére legyen, a hang pedig, amit Lane hall a fejében, valódi.  Mind a két lányt 3 éves korukban adták örökbe, egy napon születtek, és külsejükben nagyon minimális mértékben különböznek egymástól, amit csak azt fedezhet fel, akinek lehetősége volt mind a két lányt aprólékosan megfigyelni. Miután a fiatal nő fejében az elképesztő erőszakosságra utaló hangok egyre gyakoribbak, így helytállónak tűnik a feltételezés: Lane ikertestvére bajban van! A cselekményben a tartalom tizedétől a hangsúly már nem is azon van, hogy ikrek, hanem arról, hogy milyen veszélyben van Veneta, hogy találják meg egyáltalán, és hogyan lehetséges megmenteni őt? Közben pedig a két fél (Jonas és Lane) egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Aki kedveli a romantikus történeteket (mert az a legerősebb szál a műben), megspékelve némi misztikummal, ezotériával, ami az ikrek közötti telepatikus kapcsolatban csúcsosodik ki; szereti tövig rágni a körmeit egy titokzatos, thrilles - krimis eltűnési-bántalmazási ügyben, és mellesleg imádja a lassú lefolyású kisvárosi történeteket, ahol senki sem siet sehová, ahol a jellemek finoman bomlanak ki, akkor a könyv tartalmát egyenesen neki találták ki. Mozgalmas cselekmény erős étkezési leírásokkal, gyakran felnyögtem, hogy esküszöm, ha még egy szendvicset kicsomagolnak egy üveg bor társaságában, amikor előttem meg semmi kaja, megharapom a könyvet. De legalább ellensúlyozta a helyenkénti - megítélésem szerint fölösleges, sehová sem vezető - terjengősséget. Ennek ellenére szerettem a történetet, mert (ahogy szoktam) az érdektelennek ítélt részeket egyszerűen csak átfutottam a szememmel. 

A Mystic Creek-i történetek hetedik része a kötet, számomra nem a legerősebb mű (igen, valamennyit olvastam eddig), valószínűleg a misztikus-ezoterikus szál miatt. A kisváros hangulatát továbbra is csipázom,  így nem volt kérdés, hogy belevágok ebbe a kötetbe is, és várom a következő részt is, már, ha lesz. Másoknak viszont pont azért lehet érdekes és lehetetlen a könyv, amiért nekem nem - és ez egészen pontosan így van jól. 

Olvassátok!


Fülszöveg

Megvan írva a csillagokban génjeinkben

Lane Driscoll rémálmaiban egy idegen férfi elől menekül. Amikor aztán világos nappal, az utcán is összefut egy ismeretlennel, aki éppen úgy néz ki, mint a férfi az álmaiból, úgy dönt, hogy elhagyja szülővárosát. Lane a gyönyörű Mystic Creekben keres menedéket, ahol a helyi parfümériában helyezkedik el. Bár először jár a környéken, egy jóképű vásárlónak mégis ismerősnek tűnik.
Amikor Jonas Sterling, a helyi pszichológus hosszú évek után találkozik a volt barátnőjével, nem hisz a szemének. Döbbenete pedig csak fokozódik, amikor kiderül, a nő számára ő teljesen ismeretlen. Ilyen hasonlóság azonban nem lehet a véletlen műve. Jonas nyomozni kezd, és csakhamar rájön a rejtély megoldására.

CATHERINE ANDERSON (a képen) Oregonban él. A középiskolai szerelméhez ment férjhez, és több mint harminc bestseller és díjnyertes történelmi, illetve kortárs romantikus regény szerzője.

www.catherineanderson.com

Fordító: Fügedi Tímea


Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, General Press Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!


Cím: Kötelék
Eredeti cím: Maple Leaf Harvest
Szerző: Catherine Anderson
Kiadó: General Press Kiadó
Megjelenés: 2022. április 05.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634526025

Méret: 197 mm x 137 mm







Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes