Amikor a préda vadássza válik

Könyvajánló - Rachel Caine: Végső ​leszámolás (Stillhouse Lake 2.)

A férje sorozatgyilkosságért ül, a gyerekeit egy másik szörnyeteg elrabolta, de mindent túléltek. Most azonban ismét szembe kell néznie a legádázabb ellenségével és tudja, hogy egyikük nem kerül ki élve az összecsapásból...

fokep_3.jpeg

Rachel Caine Stillhouse Lake sorozatában egy másik oldaláról ismerjük meg a sorozatgyilkosok áldozatait. Ezúttal az áldozat egy elkapott sorozatgyilkos felesége, akinek férje tetteitől üldözve kell élnie gyerekeivel. Melvin Royal szörnyű dolgokat követett el, felesége pedig a férje bűnei elől költözött egy békés tópartra, miközben igyekezett gyerekeit távol tartani apjuk rémtetteitől. Ha nem ismered a sorozatot, az első részről a címre kattintva olvashatsz:

#Nincs menekvés

Az első rész második fele eszméletlen jól pörög. Őrült zaklatók, hullák, szövetségesek, árulók, majd Gwen gyerekeit  elrabolják és csak perceken múlt, hogy sikerült megmenteni őket. Gwen igazi anyatigrisként még egy sorozatgyilkos beteg társaival is képes volt elbánni, szerencsére talált hozzá megfelelő szövetségeseket. A sorozat második része, a Végső állomás pedig ott veszi fel a fonalat, ahol az első véget ért.

"A volt férjem egy szörnyeteg. Abban a hitben voltam, hogy egy cellában elzárva várja a kivégzését, de még a rácsok mögül is képes volt terrorizálni a családomat. Persze a börtönben és azon kívül is 6 akadtak segítői. Még nem világos, milyen mértékű volt az összejátszás, de volt egy terve is. Félelemkeltéssel és fenyegetésekkel csapdába csalt. Túléltük, de csak egy hajszálon múlt."

Amikor azt hiszi vége és a legrosszabbon már túl vannak, megtörténik a lehetetlen: férje megszökik a halálsorról. Tudja, hogy eljön értük, ezért úgy dönt, addig bújkálnak a gyerekekkel, míg az a rohadék újra rács mögött nem lesz. Majd egy éjjel érkezik a telefonjára egy üzenet: "MOST MÁR SEHOL NEM VAGYTOK BIZTONSÁGBAN". Ez volt a fordulópont, amikor úgy dönt, hogy nem menekülhet tovább. Szembe kell néznie a démonaival.

Gyerekeit biztonságba helyezi és az első részben megismert Sammel, Melvin utolsó áldozatának bátyjával összefognak és ezzel elindul a szörnyvadászat. De a főhős és mi is tudjuk, hogy nem is olyan könnyű vadászni, ha az ember közben préda is egyszerre...

Az első részhez hasonlóan itt is lassan épül fel a sztori, pedig amikor rögtön az elején megérkezik a fenyegető üzenet, reméltem, hogy ezúttal már az elejétől izgalmas, feszült lesz. Helyette kicsit rágódtunk az előző rész eseményein, végignézhettük Grace és Sam nagy összecsapásra készülését. Ami viszont tetszett, hogy több nézőpontból láthattuk az eseményeket és ismerhettük meg a szereplők gondolatait.

Azokban a fejezetekben, amikor beleshetünk a gyerekek fejébe, huh, tuti én is le akarnám vadászni a rohadékot. A kölykök saját érzéseikkel és az elrablásuk során átélt traumával küzdenek. Ami nekem kicsit következetlen volt, hogy az első részben és most is pontosan tudják mekkora veszélyben vannak. Szinte ki lettek képezve, hogy mire figyeljenek, mégis mind a két gyerek követ el orbitális nagy hibákat.

Rachel Caine jó író, de az én ízlésemnek ismét kicsit sokáig húzta, hogy beinduljon a pörgés. Jól kelt feszültséget, miközben tudja hogyan mutassa be a tragédiát, amit át kell élnie a családnak. A gyerekek, akik végre úgy érezték otthonra találtak, újra hontalanok lesznek. Szép kis kelepcével kell szembenézniük és kapunk egy kis izgalmat, pár csavart is a végére. Ha nem várunk velőtrázó izgalmakat, akkor pár órás hétvégi szórakozásra tökéletes.

8659_b1.jpegKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron a kiadó oldalán, ahol lehetőségetek van beleolvasni is a regénybe.

Fordító: Andó Gabriella

Kövess minket Facebookon is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes