Egy gyilkos elme

Könyvajánló - Mike Omer: Egy gyilkos elme (Zoe Bentley 1.)

"Megfojtotta, bebalzsamozta és pózba rendezte áldozatait. Vajon Zoe megállíthatja a gyilkost – és eltemetheti a saját múltját?"

200896454_322070232922443_1624220395032137765_n.jpeg

Mike Omer Egy gyilkos elme című thrillerében két idősíkon ismerjük meg a trilógia címadó szereplőjét, Zoe Bentleyt. Egyiken megismerjük a napjainkban sikeres és tehetséges igazságügyi pszichológust, aki az FBI profilozóit erősíti szaktudásával, másikon pedig 19 évvel korábbi, gyerekkori traumáját, ami elterelte az ehhez a karrierhez vezető útra.

Chicago utcáit egy brutális sorozatgyilkos teszi még veszélyesebbé. Áldozatai fiatal nők, akiket meggyilkolásuk után szexuális vágyai kielégítésére használ, majd bebalzsamozza őket és napokkal később különféle élethű pózokba rendezve hagyja az utcán. Ijesztő, morbid, beteges.

Egy FBI ügynök, Tatum Gray és Zoe Chicagóba utaznak, hogy segítsék a helyi erőket. Ez a gyilkos módszeres, óvatos, nem hagy nyomokat. Hogy lehet levadászni egy ilyen szörnyeteget? A nyomozóknak minden apró morzsát meg kell vizsgálniuk és meg kell tanulniuk a gyilkos fejével gondolkodni, közben pedig bízni benne, hogy hibázik mielőtt újabb áldozatot szedne. A nyomozás közben a szerző egy-egy fejezet erejéig engedi, hogy belessünk ebbe az elborult elmébe. A vadászat izgalmába, a motivációjába, a módszereibe, rajta keresztül pedig látjuk a rettegő áldozatokat, mielőtt a hurok rászorul a torkukra.

A másik idősíkon, a múltban megismerjük a tizennégy éves Zoet. Egy békés kisváros élt, amelyet felkavar egy sorozatgyilkos, aki már harmadik áldozatát ejti. Mind tinédzserek, akiket megerőszakoltak, megfojtottak s végül a vízparton hagytak szétszaggatott ruhában, megbecstelenítve, mint egy darab szemetet. Az egész város retteg, Zoe pedig rettentő kiváncsi, végül saját nyomozásba is kezd. Öreg hiba. Ez a lépés majdnem az életébe kerül és egy életre megsebzi. Ráadásul a gyilkos időről időre egy apró ajándékkal emlékezteti rá, hogy még mindig szabadon jár és szemmel tartja a őt.

Zoe okos, érdekes, traumatikus eseményeket átélt szerethető karakter. Partnere, Gray különleges ügynök pedig a vicces figura, aki eleinte kicsit sem veszi komolyan a nőt. Tetszett, hogy ebbe a sötét sztoriba egy kis vidámságot csempészett a szerző Tatum nagyapján, a problémás, az ügynök távollétében házibulit rendező, éjjel a parkban drogot vásárló Marvinon és nem túl barátságos macskáján, Szeplősön keresztül.

A végére egész jó kis könyv kerekedett ebből. Az elején nagyon küzdöttem ezzel a könyvvel. Körülbelül a harmadáig nem tudott megfogni, untam. Aztán végül örültem, hogy nem adtam fel, mert megérkezett az áttörés, ahonnan már letenni sem tudtam. Végre pörgött a cselekmény, végre volt miért izgulni, megtelt feszültséggel a regény. Tetszett, ahogy a jelen eseményeibe bekúszott a múlt sötét fellege. Ahogy apránként kibontakozik a jelenlegi ügy, miközben fékezhetetlenül, forró lávaként felszínre tör a múlt, hogy mindent elpusztítson. A könyv utolsó mondata pedig kifejezetten alattomos húzás volt a szerzőtől... A trilógia minden része megjelent már angolul, remélem a Könyvmolyképző Kiadó elhozza a folytatást is a magyar olvasóknak, szívesen olvasnám, hogy lássam mi sül ki ebből a sorozatból.

8658_b1.jpegKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron a kiadó oldalán, ahol lehetőségetek van beleolvasni is a regénybe.

Kövess minket Facebookon is!

Főkép: instagram.com/book.raid

A legveszélyesebb fegyver az emberi elme

A szeretet és az árulás traumája

Út a Fénybe, amely inkább a sötétséget jelenti...

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes