Út a Fénybe, amely inkább a sötétséget jelenti...

Könyvajánló - Aleatha Romig: Út a Fénybe (Fény 1.)

Egy brutális és sokkoló történet kegyetlenségről, árulásról, megtévesztésről. A pszihothrillerek rajongói tutira imádni fogják. Ráadásul érkezik hamarosan a következő epizód.

Ősszel jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Aleatha Romig izgalmasnak ígérkező Fény című sorozatának első kötete, mely az Út a fénybe címet viseli. Egy újabb Kristály Pöttyös könyv a pszichothrillerek kedvelőinek nagy örömére.

Az első fejezetben rögtön egy tragikus balesetbe, majd érthetetlen, ijesztő események sorába csöppenünk. Sara Adams egy baleset után felébredve egy ágyon fekve azzal szembesül, hogy a fejében nincs más csak sötétség. Nem emlékszik rá ki ő vagy hol van, nem lát, nem tud beszélni, mindene fáj. Csupán néhány kép dereng neki tűzről, robbanásról és egy kék szempár.

Furcsa beszélgetések zajlanak körülötte. Mindenki testvérnek, nővérnek szólítja a másikat és úgy beszélnek róla, mintha ott sem lenne. Aztán ott van a férfi, Jacob, aki időnként kedves hozzá, érzelmeket mutat felé, máskor pedig szigorú és parancsoló, ráadásul azt mondják, hogy ő a férje. Minden az engedelmességről szól ebben a különös világban, melyben felébredt. Ráadásul a feje felett arról beszélnek, hogy szabályokat szegett, amiért büntetést kell kapnia, de erről majd Gabriel atya dönt.

Egy másik szálon megismerkedünk Stella Montgomeryvel, aki oknyomozó újságírással foglalkozik, bár most munkájáról elvonja a figyelmét, hogy egyetemen megismert jó barátja, Mindy eltűnt, ő pedig már többedszerre köt ki a hullaházban azonosítás miatt. Retteg, hogy barátnője meghalt, de eddig mindig idegen nők feküdtek előtte a boncasztalon. 

Miközben eltűnt barátnője után kutat, a munkáját sem hagyhatja figyelmen kívül. Egy drogkartell, egy csempészbanda nyomára próbál bukkanni, amikor azon kapja magát, hogy valahogy minden összefügg. Az években több nő tűnt el a környékről, aki pedig előkerült, brutális gyilkosság áldozat lett. Miközben próbálja kideríteni, hogy mi lett a nőkkel és mi a helyzet drogfronton, belefut egy különös egyházba, egy furcsa titkos szervezetbe, a Fénybe, melynek alapítója egy bizonyos Gabriel atya. Elsőre ártalmatlannak tűnik, de aztán egyre furább dolgok kerülnek a szeme elé és pillanatok alatt egy brutális, kegyetlen és gyilkos világba csöppen. 

Sara élete sem lett könnyebb az elmúlt hetekben. Az emlékei nem tértek vissza és próbál rájönni, hol az ő helye ebben az ijesztő helyzetben. Kegyetlen ez a világ, ahol nemcsak a lelki terrort kell elviselni, hanem szíjjal elvernek, ha megszeged a szabályokat. De győzködi magát, hogy ide ment férjhez, oka volt, hogy úgy döntött ez az ideális otthon a számára és próbál beilleszkedni.

A szerző nagyon jól ír. Folyamatosan képes fenntartani a feszültséget, beszippantja az olvasót, szinte lehetetlen félretenni a könyvet. Rendkívül összetett, bár nekem időnként vontatott és picit unalmas részek is keveredtek bele, de annyira valósághű az egész szituáció, hogy pont ettől lesz igazán rémisztő ez a regény. Elképzelni nem tudom, hogy meddig kéne engem ütni, hogy azt mondjam, a férjem jót tesz nekem, amikor derékszíjjal elver, mert azért büntet, hogy jobban szolgáljam az egyházunkat és ettől még jobban szeretem őt, hisz milyen erős, hogy hajlandó megverni, ha rosszat tettem...köszi, de ezt inkább kihagyom.

Ahogy olvastam sorban jöttek elő a kérdések a fejemben, amikre talán túl hamar összeraktam a válaszokat, bár a végén azért keményen meg tudott lepni a szerző. Menet közben volt pár unalmasabb oldal, de ezekért tudott kárpótolni az utolsó harminc. :) Most került a boltokba a második rész Kiút a sötétségből címmel. Ez a kötet egy ütős cliffhangerrel zárul, amivel nálam elérte a kívánt hatást a szerző, izgatottan várom mit fog ebből a fájdalmas, gyomorszorító kalandból kihozni.

7786_b1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron a kiadó oldalán, ahol lehetőségetek van beleolvasni is a regénybe.

Kövess minket Facebookon is!

Érdekel egy másik izgalmas Kristály Pöttyös kötet is? Kattints!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes