Deadpool még mindig Szamuráj...

Könyvajánló - Sanshiro Kasama: Deadpool - Szamuráj 2.

Deadpool Tokióba költözött, csatlakozott a Szamurájosztaghoz, hogy hősként harcoljon a gonosztevők ellen. Hűen a nevéhez, jó kis káoszt teremtett, szóval itt az ideje, hogy végre rendet is rakjon maga után.

Az igazi fanatikusoknak már nem fog újat mondani, hogy Wade Wilson beteg kalandjait már nem csupán képregény, hanem manga alakban is élvezhetik. A Fumax Kiadónak köszönhetően megérkezett magyar nyelven Sanshiro Kasama izgalmas, véres, akciódús, humoros mangája, a Deadpool - Szamuráj. Az első rész engem megvett kilóra. Hozta ugyanazt az élményt, amit a képregényekben már megszoktam. Ha ez nálatok kimaradt, ajánlom az első részről írt kis összefoglalómat a címre kattintva:

Deadpool - Szamuráj 1.

Megérkezett a második rész, ahol Wade-től pontosan azt kapjuk, amit elvárunk: dinka, beteges viccek, beszólogatás, káoszkeltés, vér, akció és jó pár ismert, izgalmas Marvel karakter. Deadpool csatlakozott az első részben a Szamurájosztaghoz Tokióban, ahol három társával igyekszik hősként viselkedni. Nem épp meglepő módon, több-kevesebb sikerrel, és mindezt fanyar humorral tálalva.

Itt van Thanos, a vele való csatával indul a móka, őt pedig követi még egy csomó szupergonosz, szóval a kis csapatnak nincs könnyű dolga, főleg, hogy Loki is azon dolgozik, hogy Deadpoolt a saját oldalára állítsa. Egy idő után már nehéz követni a rakás gonosztevőt, így akkor sem lepődik meg az olvasó, amikor betoppannak a Bosszúállók is, hogy beszálljanak a csipi-puhiba. Kedvenc szájmenéses szuperhősünk pedig nem tudja megállni, hogy oltsa őket időnként az olvasó legnagyobb örömére.

Ezen én nagyot röhögtem. Annyira jó és annyira igaz. :D Ha nem esett le egyből, hogy kinek szólt be, puska a poszt végén.

A sztoriról nem lövöldöznék el dolgokat. Olvasni kell. Szórakoztató, jó kis kötet lett ez is. Szupergonoszok, szuperhősök garmadája, cameo hegyek, ráadásul legnagyobb meglepetésemre nem csak Marvel karakterek bukkannak fel a bajt keresve.

Amikor megjelent az első rész, megmondom őszintén, félve vittem haza, mert képregényben oké, szeretem a Marvel dilinyós karakterét, de valahogy a mangákkal eddig nem sikerült eltalálni engem. Na szerencsére kiderült, hogy a sztori ugyanolyan őrült, olyanolyan elborult fekete humorral van megáldva, mint amit már megszoktam a jó öreg Deadpooltól. Nálam nyert a sorozat.

És az első rész színvonalát szerencsére tudta hozni a folytatás is. Sanshiro Kasama és Hikaru Uesugi, az alkotópáros ezúttal is kiváló munkát végzett. Jó szívvel ajánlom minden Deadpool rajongónak és azoknak, akik nyitottak némi őrültségre és majd ezután a kötet után válnak azzá.

4136791_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

írta: Sanshiro Kasama
rajz: Hikaru Uesugi
japánból fordította: Dobószéli Eszter
puhatáblás manga
148x210 mm
224 oldal
ISBN 978-963-470-312-9

Istenország: Egy ember története, aki megbékél élettel és halállal

Loki: A földre pottyant isten

Sólyomszem vs. Deadpool



img_3908.jpeg

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes