Hat bíborszín darumadár

Könyvajánló - Elizabeth Lim: Hat bíborszín darumadár

Gyönyörű borítóba bújtatott kalandos, fordulatokban gazdag meseszép ifjúsági fantasy, mely elrepít egy mágikus világba, ahol a birodalom sorsa egy fiatal hercegnőn és váratlan szövetségesein múlnak.

Elizabeth Lim Hat bíborszín darumadár című regénye egy mágikus világba kalauzolja az olvasókat. Egy igazi tündérmese, ami könnyűszerrel veszi le a lábáról a fiatal olvasókat, de bátran ajánlom gyermeklelkű felnőtteknek is, akik egy keleti világban kalandoznának egy hercegnő oldalán.

A történet főhőse Shiori hercegnő, a császár lánya. Kicsit naiv, kicsit elkényeztetett, de mégis szerethető karakter, aki tűzbe menne a szeretteiért. A kötetben többször bizonyítja bátorságát, időnként kicsit felelőtlen vakmerőségét is. Hamar kiderül, hogy van egy titka: varázsereje van. A gondok ott kezdődnek, hogy a birodalomban ez tiltott és titka a felszínre bukkan, amikor az eljegyzési partiján a mágia utat tör magának.

Minden tündérmesében van egy gonosz, itt hamar kiderül, hogy ez a gonosz a hercegnő mostohaanyja, aki szintén rejtegeti mágikus képességét. Egy átok segítségével Shiori bátyjait daruvá változtatja, a lányt száműzi és arra kárhoztatja, ha egyetlen szót is szól, a testvérei meghalnak. 

A korábban körülugrált hercegnő most kénytelen szolgálólányként dolgozni, de közben folyamatosan azon rágódik, hogy miként használja, fejlessze saját varázserejét, hogy szembeszállhasson a mostohájával. Küldetésében különös segítőkre is talál, egy beszélő papírmadár, egy fiú és egy alakváltó sárkány személyében.

Egy fordulatos, izgalmas történet csipetnyi romantikával fűszerezve, mely egy elképzelt ázsiai királyságba repíti a fiatal olvasókat. Egy bájos tündérmese, ami könnyen leveszi a lábáról első sorban a 13-15 éves olvasókat. Ráadásul kapunk jó kis izgalmakat ígérő függővéget is, de jó hírem van, nem kell sokat várni, ugyanis március végén érkezik a sorozat folytatása, A sárkány ígérete címmel.

3808335.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Menő Könyvek!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebook-on is!

Az önbizalom kódja lányoknak

Két nővér vérre menő harca az uralkodásért egy mágikus világban

Ink-trilógia

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes