Ink-trilógia

Könyvajánló - Alice Broadway: Scar

"Az INK megtanította Leorát arra, hogy semi sem az, mint aminek a felszínen tűnik.
SPARK megtanította őt arra, hogy minden történetnek két oldala van.
Mostanra Leora olyan sok leckét kapott, hogy itt az ideje megírni a saját történetét."

Elérkeztünk Alice Broadway Ink-trilógiájának befejező részéhez. Adott egy különleges világ, ahol két város közé egykor falat emeltek. Az egyik városban élnek a tetováltak, a másikban pedig az üresek. Két merőben eltérő hitvilág, azonban amikor a dolgok mélyére ásunk, láthatjuk, hogy mégsem különböznek annyira. A két világ peremén pedig ott van a főszereplő, Leora, aki számos kalandnak köszönhetően mindkét világba beleshetett és ráébredt, hogy mindkét világ lényének szerves része. Ha eddig nem hallottál a sorozatról, akkor ajánlom figyelmedbe a korábbi kötetekről írt ajánlomat. Ha szereted a kalandokat, veszélyeket, némi drámát, izgalmas és egyedi társadalmakat, akkor ez a könyv neked íródott.

#Ink

#Spark

A sorozat első részében megnézhettük Saintstone városának életét. Láthattuk miként élnek a tetováltak és azt is, hogy az ifjú Leora miként veti bele magát a tetoválók kalandos életébe. A lány képes olvasni a másokra tetovált jelekben, így szinte mindenki a városban nyitott könyv számára. Aztán az élete fenekestől felfordult, amikor kiderült, hogy apja története, aki élete egyik legfontosabb személye volt, rejtve maradt előtte.

Miután megtudta, hogy léteznek a Varjak, akik titkoban a fal túloldalán levő város, Featherstone lakóit segítették, minden megváltozott. Felfedezi apja sötét múltját, mégis meg akarja menteni a lelkét. Bűneiért a város vezetője arra kényszeríti, hogy hagyja el szeretett városát és kémkedjen neki az üresek otthonában, Featherstone-ban. Ám a városba érkezve nem az ijesztő, félelmetes szörnyeket találja, akikről egész életében hallott. Szeretet és kedvesség fogadja, és lehetősége van megismerni a történet másik oldalát.

Mindkét világ vezetői manipulálják, bántalmazzák saját népüket, hogy a két várost minél inkább egymás ellen fordítsák. Leora pedig mindenáron meg akarja védeni a két világot. Látomások kísérik útján, amelyek egyre azt mutatják, hogy a mesék tévednek. A régmúltban is tudott együtt működni a két nép, ezért elhatározza, hogy újra egyesíti őket.

Az út nem könnyű. Árulások, fájdalmak, szerettek elvesztése, s a lány arra eszmél, hogy két rettenetes vezetőnek köszönhetően két világ között rekedt. Az egyik képes kiéheztetni saját népét, hogy olyan gyűlölet ébredjen bennük, ami elég, hogy háborúba induljanak. A másik pedig "bűvésztrükkökkel" hiteti el a népével, hogy feltámadt, hogy halhatatlan és olyan csodákra képes, amit elképzelni is alig tudunk. Leora már nem tagja egyiknek sem, mégis mindkettőhöz tartozik és meg is akarja menteni mindkettőt.

Látjuk a szerettei szenvedéseit, az ármánykodásokat, közben újabb és újabb mesék igyekeznek összekötni a múltat, a jelent és a jövőt. Barátai eltűntek vagy börtönben ülnek. Eddig mindig volt valaki, aki meg akarta mondani Leorának, hogy mit kell tennie, hogy mi a dolga, hogy milyen a világ, amiben él. Most azonban kezébe veszi sorsa irányítását és félelmeit leküzdve harcol barátai, családja jövőjéért.

Leorát mindig vitte előre az emberekbe vetett hite, a szeretet, a remény, az ábránd egy szebb, jobb, egyesített világról. Nem hátrált meg akkor sem, amikor minden veszett ügynek látszott. Sokan akarták elgáncsolni út közben, de mindig felállt és harcolt tovább. Számos barátot és szövetségest szerzett és vesztett útja során, és ő maga is rengeteget változott, fejlődött közben. De vajon képes megmenteni mindkét világot az emberek ostobaságától?

Kicsit többet is ki lehetett volna hozni ebből a különleges utazásból, de szerettem ezt a trilógiát. Tetszettek az összekötő mondák, mesék, amelyek érdekes keretet adtak a szereplők kalandjainak. Leora egy cserfes, sokszor idegesítő lányből, igazi harcos amazonná nőtte ki magát és méltó lezárást kapott a sorozat záróepizódjában. A borítók pedig meseszépek.

9aa83751f20d3fc9734b0e519486f41fbc385cd5_2.jpegKöszönöm a lehetőséget a Maxim Könyvkiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó oldaláról, kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon!

Főkép: fb.com/DreamKonyvek

Egy boszorkányos fantasy, ahol élet és halál a tét

A sötétség illata

Egyikünk hazudik - A sportoló, az ész, a bűnöző, a szépség és a pletykafészek

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes