Egy boszorkányos fantasy, ahol élet és halál a tét

Könyvajánló - Sara Wolf: Szívet szívért

Egy lány, akinek nincs vesztenivalója, mert egy boszorkány szolgája és egy fiú, akinek a király fiaként mindene megvan. Vadászni kezdenek egymásra, a győztes pedig elnyeri a vesztes szívét. Szó szerint...

fokep_125.jpg

Sara Wolf Szívet szívért című regényének főszereplője Zera, az Éjszirén boszorkány Szívetlen Szolgálója, az emberek ellensége, egy tolvaj, aki nem képes meghalni. Érdekesen hangzik, ugye? Na, akkor nézzük meg mi is történik itt pontosan.

A kötet elején a kiralyi udvarba cseppenünk, ahol Zera gyönyörű ruhában, két emberlány mellett hajbókolva próbálja elhitetni az uralkodó családdal, hogy ártatlan, bájos ifjú hölgy és csak azért van ott, hogy családja nevét fényezze és megmutassa, hogy ő a tökéletes jelölt a herceg feleségének. Senki nem sejti, hogy nem egy közönséges lány, akinek sötét szándéka van, ugyanis Zera egyetlen céllal érkezett: Lucien koronaherceg szívéért... na, de nem úgy, mint a másik két jelölt.

Aztán öt napot ugrunk vissza az időben és megtudjuk, hogy valaki orvgyilkosokat küld a Szívetlen Szolgákra. Zera nyers, kissé zabolátlan, de amíg a szíve egy boszorkány üvegébe van zárva, nincs más választása, mint az engedelmesség. Három év telt el azóta, hogy a családját meggyilkolták és a boszorkány a halál törkából hozta vissza és tette a szolgájává. A szív nélküli élet előttről nincsenek emlékei, szörnyetegként tekint önmagára és csak azért rabolja ki az útjába kerülő gazdagokat, hátha a szép dolgok birtoklásától egy rövid időre újra embernek érezheti magát.

Bár nincs szíve és a lelke is darabokban, igyekszik nem akként a halhatatlan szörnyként viselkedni, aminek most tartja magát. Már öt embert ölt meg az elmúlt három évben, amióta megfosztották a szívétől. De mindegyiküket azért, mert muszáj volt és igyekszik nem növelni a lista hosszát, amikor lehet kegyes is.

301158617_468887578585750_6584435063620557212_n.jpg

Megismerjük ezt a különös világot, ahol egy nagy háborúban a boszorkányok többségét megölték, akik pedig csodával határos módon életben maradtak, mind erdőkben, barlangokban húzták meg magukat. Néha felbukkannak vadászok, orvgyilkosok, a szolgáknak pedig többek között az a dolga, hogy ezeket kiiktassák, miközben minden nap reménykednek, hogy egyszer vissza kaphatják szívüket és vele együtt életüket, szabadságukat.

Most nyers húst kell enniük, mert csak ez képes kordában tartani a bennük lakó szörnyet. Csak emiatt nem ment el még teljesen a józan eszük és nem váltak vérengző fenevaddá, veszélyes ösztönlényekké. Zera és a másik két vele élő szolgáló helyzete szomorú és ijesztő. Ő maga is csak 16 éves volt, mikor idekerült, de mindent megtesz, hogy a másik két gyereknek ne kelljen ugyanolyan gyilkos szörnyeteggé válniuk.

Az orvgyilkosok különleges fegyverrel támadják a halhatatlan szolgákat és emiatt a boszorkányok most attól félnek, hogy újabb támadás készül ellenük, amellyel ezúttal teljesen eltörlik őket. Tervet készítenek, melyben Zera kapja a főszerepet: a király fiából Szívetlen Szolgát akarnak csinálni. De vajon Zera sikerrel jár? Képes lesz közel kerülni annyira a herceghez, hogy megszerezhesse a szívét? A tét nem kevés, ugyanis Éjszirén mindhármuk szívék ígérte a herceg szívéért cserébe.

Ez az ifjúsági fantasy nagyon olvasmányos, sodró lendületű. A szereplők szerethetőek, pláne a nagyszájú, de eszes Zera. A szerző jól épít világot, bár abból remélem még többet fogunk kapni a sorozat következő részeiben. Ebben a részben is megvolt a sztori, de úgy érzem sokkal többet kaptunk a karakterekből, amivel nekem semmi gondom nem volt.

Ha mágikus lények és emberek csapnak össze, akkor abból lehet jó dolgokat kihozni. Főleg, hogy bár sokkal erősebbek a szerző által megálmodott boszorkányok, mégis az emberi gonoszság és leleményesség, valamint a tudomány triójával sikerült az embereknek az első háborúban legyőzni és bujdosásra késztetni őket.

És bár a kötet hivatalosan YA kategóriába esik, még felnőtt fejjel is élveztem, izgultam és mosolyogtam jókat Zera elmés beszólásain. Egy ilyen alapsztorival a romantikus szál is elkerülhetetlen, de szerencsére nem volt sok és az is jól beépítve a sztoriba, amiben bőven vannak titkok, cselszövések és hazugságok. Egy rossz pont az írónőnek, ami igazából jó, csak baromi bosszantó: a falkaparós cliffhanger a végén, ami után valami sűrgössen nyomja a kezembe a második részt. Reméljük a kiadó hamarosan így is tesz majd. :) 

cc7551d5bec19b00e478113d5413a3d295f88f8a.jpgKöszönöm a lehetőséget a Maxim Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó oldaláról, kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon!

Az igazság a bőröd alatt van...

Egyikünk hazudik - A sportoló, az ész, a bűnöző, a szépség és a pletykafészek

A ​rémálmok múzsája

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes