A sötétség illata

Könyvajánló - P. M. Freestone: Árnyékvirág - A sötétség illata

Mérgezés, ármányok, taktikázás, árulás és egy cseppnyi romantika egy világban, ahol mindent áthatnak az illatok.

P. M. Freestone első magyar nyelven megjelent regényében Aramtesh Birodalom varázslatos világába repíti az olvasókat. Forró sivatag, bazárok, fűszeres illatok és státuszszimbólumnak számító egzotikus parfümök, egy darabka keleti világ köszön viszi ebben a kitalált világban. A történet egyik főhőse Rakel, aki fiatalon veszítette el édesanyját, most pedig édesapját sújtja egy betegség, de a kezelés sokba kerül. Rakel pedig útra kel, hogy előteremtse a rá valót, hogy megmentse apját.

A tizenhét éves Rakel egy különleges képességgel született, érzékeny szaglásának köszönhetően jobban érzékeli mindenféle illatot, mint a legtöbben, amely sokat segít számára, hogy különféle parfümöket és elixírek készítsen. A birodalom meghirdet egy rangos eseményt, ahol próbára teszik az illatmestereket.

A másik főszereplő Ash, aki a leendő császárnak, a koronahercegnek, Nisai-nak a testőre és jó barátja. A herceget kíséri egy diplomáciai útra, amikor a rejtélyes tűzeset során a herceg mérgezés áldozata lesz. A füst két embert csal a virágültetvényre, Rakelt és Ash-t, akik így elsőszámú gyanúsítottá válnak az ügyben. Nincs más választásuk, a két idegennek össze kell fognia, hogy együtt rájöjjenek ki a felelőse e szörnyű tettnek.

Miközben Rakel készült a próbára sokat megtudott az illatmesterek világáról és úgy gondolja a krónikák segítségével képes lehet megmenteni a herceget. Ash-nek pedig nincs más választása, mint bízni a lányban. Kettejük kutatása az ellenméreg után, kalandjaik, menekülésük mellett megismerjük Ash korántsem makulátlan múltját is, ami még nagyobb bajba sodorhatja.

allyn_ss.jpegVirginia Allyn illusztrációja Aramtesh Birodalmáról (forrás: virginiaallyn.com)

Egy nagyon izgalmas, különleges hangulatú világot épített fel a szerző, bár az én ízlésemnek kicsit lassan indult be a történet, de aztán kapunk izgalmakat is. Az illatok teljesen áthatják a regény minden mozzanatát, jelentésük van. Ráadásul még a politikai helyzetbe, a világ hierarchiájába és társadalmába is beleshetünk kicsit hála Ash pozíciójának. Gyanítom még többet kapunk majd ezekből a sorozat további részeiben is.

Mérgezés, ármányok, taktikázás, árulás egy illatos világban, amely hozott számos választ, de hagyott bőven nyitott kérdést a folyatásra. Nem tökéletes, de könnyed és szórakoztató. Bőven van még ebben a világban szerintem, remélem a szerző kiaknázza a folytatásban az általa megálmodott világot. Egy egzotikus, kalandos ifjúsági fantasy és egy alakuló románc két fiatal között, akik veszélyekkel dacolva igyekeznek megmenteni a herceg és ezáltal a saját életüket.

2547307.jpegKöszönjük, Maxim Könyvkiadó!

A kötet megrendelhető kedvezményes áron a kiadó honlapján a borítóképre kattintva!

Kövess minket a Facebookon is!

Egyikünk hazudik - A sportoló, az ész, a bűnöző, a szépség és a pletykafészek

Veszélyes magára és másokra...

Lázadó szikra két világ között

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes