Deadpool, mint Japán szuperhős szamurája

Könyvajánló - Sanshiro Kasama: Deadpool - Szamuráj 1.

"Mindenki kedvenc szájmenéses zsoldosának kedve szottyant felfedezni a mangákat is! Deadpool tehát Tokióba költözik, ahol azon nyomban meg is gyűlik a baja néhány kőkemény arccal. Amúgy minden a szokásos mederben folydogál: ismert és új szuperhősökkel áll össze, istenekkel hadakozik, koncertre megy, és néha-néha ott hagyja a helyszínen valamelyik végtagját. Szóval semmi extra."

Deadpool rajongók figyelem: immár egy jópofa manga is várja az őrült maszkos figura rajongóit a Fumax Kiadó jóvoltából. Aki a képregényeket szereti, ezt is fogja. Ugyanolyan véres, humoros, beteg, mint bármelyik korábban megismert Deadpool történet. A szokásos lökött poénok, kiszólások az olvasóknak. Sanshiro Kasama és Hikaru Uesugi jó munkát végzett ezzel a kattant karakterrel.

Deadpool épp egy világuralomra készülő tudóscsapattal végez, amikor felbukkan Tony Stark, a Vasember, hogy helyet ajánljon a Bosszúállók csapatában. Egész pontosan Japánba kéne utaznia, hogy a Szamurájosztagot erősítse. Deadpool és a világot megmentő hős szerepkör? Jól hangzik. Ugyan mi baj lehet ebből?

Bejön a képbe Sakura-pók, a japán keménycsaj, akit megcsípett egy radioktív pók, szupererejével az osztagot erősíti. Van itt minden, ami egy humoros, véres akcióhoz kell és azon sem hiszem, hogy bárki meglepődik, hogy Wade nem alkalmas a jól megfontolt csapatmunkára.

img_0917.jpg

A két fős osztag kevésnek bizonyul, új tagokra van szükségük, amihez egy népszerű popsztár felvételén keresztül vezet az út. WTF??? Oké, hamar kiderül, hogy nem egy átlagos cuki copfos csajsziról van szó, de mindent nem akarok lelőni a sztoriból, hadd röhögjetek ti is, amikor a kezetekbe veszitek a kötetet.

Menet közben még számos ismerős Marvel figura bukkan fel a sztoriban. Legtöbben eléggé megosztó karakterek, akik hajlamosak rá, hogy hatalmas galibát okozzanak. Sejthetitek, hogy nem lesz unalmas a történet, amikor ilyeneket szabadítanak össze, mint például Deadpool és Loki...

Elsőre sokaknak furcsa lehet a jobbról balra lapozás, de az pár oldal alatt azt gondolom megszokható. Kicsit féltem tőle, hogy a megszokott Marvel képregényes Deadpool után egy manga milyen hatást fog kiváltani, de szerencsére ugyanazt az elborult stílust hozza, amit már jól ismerek Wade Wilson beteg kalandjai által. A rajongók nem fognak csalódni ezúttal sem. Vér, akció, őrült jelenetek, dinka poénok. Csak a szokásos. Vegyétek, vigyétek.

3981773_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

írta: Sanshiro Kasama
rajz: Hikaru Uesugi
japánból fordította: Dobószéli Eszter
puhatáblás manga
148x210 mm
224 oldal
ISBN 978-963-470-302-0

Deadpool és Kábel 2.

A ​Megtorló: A kezdetek

Loki visszatér és ezúttal jövőbeli, gonosz énjével kell szembeszállnia

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes