A ​Megtorló: A kezdetek

Könyvajánló - Mike Baron és Klaus Janson: A ​Megtorló - A kezdetek

Kezdődjék a megtorlás! Frank Castle háborút indít a drogkereskedők ellen.

1987-ben hatalmas dobás volt, hogy a szokásos limitált sorozatok helyett megjelent A Megtorló (The Punisher) új száma azzal a felütéssel, hogy "Unlimited series", ami annyit tesz, hogy nem szabtak korlátot, hogy hol is fog véget érni ez a történet. A Fumax Kiadó el is hozta az olvasóknak az abban az évben megjelent A Megtorló első öt részét egy gyűjteményes kötetben, mely A kezdetek címet viseli.

Ezekben a képregényekben Frank Castle, az akcióhős, akiért akkoriban odavoltak a kölykök. Ő volt az a hős, aki szembeszállt a bűnözőkkel. Nem voltak szupergonoszok, különleges képességű mutánsok, csupán emberek, akik megmérgezték a világot. És ezzel a gyerekek is tudtak azonosulni.

A pasi igazi antihős, de emellett láthatjuk az embert, egy veteránt, aki egy barátja társaságában ellátogat egy emlékműhöz, ahol legnagyobb meglepetésére egy olyan egykori bajtársának a nevét látja a falon, aki még életben van. Rögtön tudja, hogy itt valami sántít.

A 80-as évek legnagyobb mételye a crack, amiből elég csupán egyetlen lövés, hogy aztán bármit hajlandó legyen megtenni az ember a következő adagért. Ez rengeteg bűnözéshez vezet. Frank monológjain keresztül láthatjuk, hogy milyen kártényon ez a cucc és azt is látjuk, amikor a drogmaffia nyomába ered. Követi a nyomokat, de nem éri be piti dílerekkel, a cél, hogy megszabaduljon a forrástól. Hamar összeáll a kép és tudja, hogy Bolíviában egykori bajtársa várja majd, aki brutális droghálózatot épített.

Ez a képregény több, mint egy akcióhős története, aki szétlő minden gonosztevőt, aki szembejön. Abban az időszakban, mikor megjelent igyekezett felhívni a kölykök figyelmét rá, hogy milyen szörnyűségekre vehet rá a drog. Megmutatja, hogy mit tesz a világgal, ha ez a fajta szemét ellepi az utcákat. A rajzok, a színezés is minimalista, de mégis tökéletesen átjön a történet mondanivalója, a filmszerűen pergő akciójelenetek, a lövöldözés, a gyilkosságok.

A mára klasszikussá vált sorozat egyetlen gyűjtő polcáról sem hiányozhat. Ez a gyűjtemények kötet a The Punisher (1987) 1–5. számát tartalmazza.

3764409_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

írta: Mike Baron
rajz: Klaus Janson
fordította: Sepsi László
műfaj: képregény
formátum: keménytáblás
méret: 185x280 mm
oldalszám: 120
ISBN 978-963-470-270-2

A Megtorló a Marvel-univerzum ellen, avagy induljon a zombiapokalipszis

Deadpool és Kábel 2.

Loki visszatér és ezúttal jövőbeli, gonosz énjével kell szembeszállnia

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes