Loki visszatér és ezúttal jövőbeli, gonosz énjével kell szembeszállnia

Könyvajánló - Loki: Asgard ügynöke 2.: Nem hazudhatok

"A hősök és gonosztevők egy varázslatnak köszönhetően önmaguk szöges ellentétévé változnak – így kezdi meg Loki hősies és bátor hadjáratát az igazság és az asgardi értékek védelmében. Nem elég, hogy a hazugságok immár hazudni képtelen istene szembe­találja magát a Gonoszság Istenével, Thorral, de még saját jövőbeli, megátalkodott énjének ördögi cselszövéseivel is fel kell vennie a versenyt."

3721478_big_ma_solat.jpg

Loki rajongói gyülekezzetek! Megérkezett a Loki: Asgard ügynöke képregényfolyam újabb kötete. Ráadásul ezúttal 12 rész is helyet kapott ebben a pazar gyűjteményben. Ha valamilyen mérhetetlen csoda folytán elkerülte a figyelmed a sorozat, akkor mielőtt belecsapnék egy kis ízelítőbe a második részből, ajánlom figyelmedbe az első kötetről szóló ajánlómat az alábbi linken:

Loki: Asgard ügynöke 1.: Bízz bennem, Loki vagyok!

Az első öt részben láthattuk a hős istenséget, ahogy a múlt hibáit orvosolandó bőszen gyűjtögette a kulcsokat, igyekezett megmenteni Thort. Keményen küzdött azért, hogy az öreg Loki hibáit jóvátegye. Aztán a kalamajka vége az lesz, hogy felhagyott a Mindenek Anyja szolgálatával és a halandók között, Manhattanben próbál boldogulni. De kísérti jövőbeli gonosz énje, aki most egy cellában raboskodik. Vajon mi történne, ha kiszabadulna? Nyugi, meg fogjátok tudni, ha kezetekbe veszitek ezt a kötetet. :)

Nem sokáig van ideje ezen töprengeni, ugyanis Fátum Doktor megérkezik és foglyul ejti és Latvériába, a kastélyába viszi. A távoli jövőben Loki elpusztítja a Földet, ezért úgy gondolja, hogy ezzel egy fenyegetés elhárítva. De azzal nem számolt, hogy Loki amulettje segítségével a láthatatlan Verity is vele érkezik, aki rögtön megismeri a imádnivaló Valériát, aki hároméves és szuperzseni. És rögtön átlát a láthatatlanságon is. A kiscsaj nagyon menő!

Az előző részekben is már kulcsszerepe volt a sorsnak. Vajon minden előre megvan írva? Ha Loki most megjavult, akkor is el fogja pusztítani a Földet vagy egy új jövőt hozhat létre? Verity hisz ebben és a kiscsajt is ráveszi, hogy Lokit szabadon kell engedni. Közben látunk lázadást Latvárián, kiderül, hogy ez Vörös Koponya műve, de az újdonsült trió orvosolja a problémát.

Lesz itt még minden a további részekben. Többek között megjárjuk Axist. Loki megment egy kaszinót rablóktól, ráadásul ráakad az őrülten viselkedő Thorra is. Egy kis extra az unikornisrajongóknak (jelen!), hogy Loki átalakul egy extrémmenő jószággá, hogy gyorsabban érjen Thorhoz.

Több részben láthatjuk Lokit AXIS ügynökeként, számos ismert Marvel karakter is felbukkan, önmagukból kiforduló Bosszúállók, a méltatlan Thor, sőt, még izgalmas fordulatot is hoz, amikor Loki és Thor egyszerre indulnak a pörölyért, ami váratlan döntéssel lepi meg a fivéreket. Közben pedig többször is láthatjuk az öreg, raboskodó Loki királyt, aki a távolban kacag az új Loki próbálkozásain.

A sztorik most is jók, érdekes karakterekből sincs hiány, Loki pedig még mindig nagy favorit nálam. Szép adagot kaptunk Loki új életéből, ahogy küzd, láthatjuk a győzelmeket és kudarcokat. Nekem kicsit fura volt, hogy pár füzetenként új művész rajzaihoz kellett igazodnia a szememnek, de annyira nem volt zavaró. Az már inkább, hogy sokat ugráltunk térben és időben, kicsit néha még csapongónak is éreztem ezt a dolgot. Összességében azonban tetszett, hogy ennyi helyzettel kellett valami agyafúrt módon megküzdenie a csínytevés istenének.

A kötésre, fordításra, szövegézésre ezúttal sem lehet panasz. A megszokott tökéletes minőség, szép színek, blabla. Tudjátok ti azt, jó és kész. :) A Fumax Kiadó rendkívül megbízható szerencsére ezen a téren. Maga a képregényfolyam számomra nem tökéletes és kifejezetten bosszant, hogy számos sztori elejét megismerjük, aztán adott rész végén megtudjuk, hogy melyik AXIS kötetben ismerjük meg bővebben a sztorit. Oké-oké, legyen így, de akkor ide nekem azokat is. Nagyon bízom benne, hogy hozza majd a kiadó azt a sorozatot is. Ettől függetlenül az Asgard ügynöke második kötete is kihagyhatatlan része egy jó kis Marvel-gyűjteménynek.

Ez gyűjteményes kötet a Loki: Agent of Asgard 6–17. számait tartalmazza.

3721478_big.jpgírta: Al Ewing
rajz: Lee Garbett
fordította: Lunczer Gábor
műfaj: képregény
formátum: keménytáblás
méret: 186 x 280 mm
oldalszám: 264
ISBN 978-963-470-258-0

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes