Kitört a Birodalmak háborúja...

Könyvajánló - Jason Aaron és Russell Dauterman: A Birodalmak háborúja

"Jason Aaron hosszú éveken át építette eposzba illő történetének ívét, amely a Marvel-univerzum egyik legnagyobb és legjobban várt mega-eseményében, A Birodalmak Háborújában csúcsosodik ki."

birodhab_137.jpg

Jason Aaron képregényeiben már sokmindent láttunk, megismertünk különféle birodalmakat, hősöket, isteneket, különleges lényeket és persze kegyetlen, brutálos gonosztevőket, akik a világok pusztulásából nyerik erejüket. Ezúttal szeretett hőseinknek olyan csatába kell beleállnia, ahol bizony kőkeményen vesztésre állnak.

Malekith kiterjesztette háborúját a teljes univerzumra és pusztítása mérhetetlen. A fényelfek kertjei, a törpék hegyei, összeomlott világok, még a holtak földje is odalett és Asgardot sem kerülte el a tragédia. A tragédiát sorát bővíti, hogy még a szivárványhíd is megsemmisült, őrzőjét megvakították és Malekith orvgyilkosai igyekeznek mindenkit levadászni, aki még kiállhatna ellene. Ezek a sötét elfek megérkeznek a Földre is, hogy az ott menedékre lelőkkel is végezzenek, s hamar tisztává válik, hogy ezzel el is érkeztünk a Birodalom végső csatájának helyszínére. 

Ebben a képregényben tényleg mindenki felbukkan, aki számít. A teljesség igénye nélkül: Odin, Freya, a Valkűrök, Fenegyerek, Rozsomák, Szellemlovas, Megtorló, Heven harcosai, Dr. Strange, Fekete Párduc és persze a Bosszúállók színe java is kiveszi a részét a hatalmas ütközetből. Fel sem tudom sorolni azt a rengeteg hőst és különleges lényt, akivel találkozunk, de muszáj még megemlitenem Thorit, a kötet legcukibb vérengző kutyusát. Imádnivaló beszolásai vannak és élvezettel gyilkolássza a sötét elfeket, miután azok elrabolták a gazdáját, Thort. 

birodhab_30-31.jpg

És persze gonoszbol sincs hiány. Malekith és a birodalom legsötétebb lényei mind harcba indultak, hogy egyszer és mindenkorra kiírtsanak minden jót a világból. Egykor tíz birodalom virágzott, de a sötétség letarolt már közülük kilencet. Mit tehetnek, amikor a saját szivárványhídjuk oda, viszont létezik egy Fekete Bifröszt, így Malekith hatalmas szövetségesei könnyedén jutnak el bárhová. Ez eléggé vert helyzetnek tűnik. De vajon melyik oldal lesz képes győzelmet aratni?

Unatkozni nem fogunk, folyamatos a pörgés és kemény ütközetekből, véres csatákból sem lesz senkinek hiányérzete. Mindenki bevet mindent, ami tőle telik, hogy a végső ütközetben ne a sötét oldal arasson győzelmet. Olyan szövetségek születnek, amire szerintem senki nem számított volna.

“Az eónok alatt törpék, elfek, istenek és emberek ritkán értettek egyet bármiben is. De most hirtelen itt állnak, maradéktalanul egyesíti őket Malekith iránti gyűlöletük.”

Gyönyörű rajzok, pazar színek, de ezúttal nem feltétlenül a sztori és a karakterek viszik el a show-t. Látványos csatajelenetek és zúzás ezerrel. Tökéletes szórakozás egy színvonalas kötetben. Ráadásul a Fumaxnál kétféle változatban is kapható: normál kiadásban és limitált kiadásban, mely 16 oldalnyi extra tartalommal és exkluzív borítógrafikával érkezett.

A kötetek a War of the Realms 1-6 minisorozatot és a War of the Realms: Omegát tartalmazzák.

Köszönöm, Fumax Kiadó! A képregények kedvezményes áron elérhetők a kiadó honlapján a borítóképre kattintva.

birodhab_borito.jpgírta: Jason Aaron
fordította: Lunczer Gábor
színes, keménytáblás képregény
185x280 mm
200 oldal
ISBN 978-963-470-255-9

Kövess minket a Facebookon is!

Thor: A mennydörgés istennője

A csínytevés istene erősebb és agyafúrtabb, mint valaha...

Deadpool A Megtorló ellen

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes