Thor: A mennydörgés istennője

Könyvajánló: Jason Aaron, Russell Dauterman, Jorge Molina - Thor: A mennydörgés istennője

Mi történik, ha Thor méltatlanná válik, hogy uralja Mjölnir erejét? Segítek: megjelenik egy erős nő, aki új Thorként emelkedik a magasba és a Mennydörgés Istennőjeként harcba vonul a világért.

A Mennydörgés Istennője, aki Thor??? WTF!? Ugye? Na, hát nekem valami ilyesmi volt anno az első gondolatom, amikor pár éve hallottam erről a Thor sorozatról. Pláne, amikor megláttam Jason Aaron képregényének borítóján a dögös leányzót. Szerencsére a Fumax Kiadó ezúttal is elhozott a rajongóknak egy jó kis Marvel csemegét, mindezt a már tőlük megszokott kiváló minőségben, gyönyörű színekkel, klassz fordítással.

De mi is történik pontosan a Thor: A mennydörgés istennője történetben? A Holdon egy csata közben Thor olyan információhoz jut, ami hatására úgy érzi, már nem méltó a pörölyre. Elejti és többé nem is képes felemelni, legyengül és Mjölnir azóta is ott várakozik Asgardia árnyékában a Holdon. Ellenségeinek pedig több se kell: mint a dögevők, megjelennek a vérszagra. Malekith parancsára a jégóriások meg is támadják Midgardot, hogy megszerezzenek egy tárgyat a Roxxon Vállalattól, ami Asgard pusztulását is okozhatja.

Ha többet szeretnél tudni róla, hogy mi is történt Thorral a pörölye nélkül, akkor ismerkedjek meg az alábbi minisorozattal a címre kattintva:

A méltatlan Thor

Aztán ugrunk oda, hogy egy titokzatos nő megmarkolja a pörölyt és ezzel megváltozik, elnyeri Thor erejét. Aztán fokozatosan végignézhetjük miként válik ez az ismeretlen nő istennővé. Nem kis kihívással szembesül rögtön, amikor meg akarja menteni Midgardot, főleg, mikor jégbe fagyva találja a Bosszúállókat. Ha nekik nem sikerült ezt az ellenséget legyőzni, akkor mennyi esélye lehet neki egyedül?

Párhuzamosan kapjuk a képeket arról a Thorról, amelyik elvesztette Mjölnirt, az erejét, az egyik karját és a méltóságát és most próbálja visszaszerezni isteni erejét és magabiztosságát, valamint a másik Thorról, aki megtanulja használni az új erőt és szuperhőssé válik általa. Persze az út rögös és jó pár pofonnal van kövezve, de pont ettől lesz hitelesebb. Senki nem válik egyik napról a másikra tökéletes istenné.

Van itt minden, ami egy jó ki szórakozáshoz kell. Kegyetlen főgonosz, pusztító jégóriások, önmarcangoló existen, újonc istennő, sőt, mielőtt végül összefognak, még egy kis összecsapást is láthatunk a régi és az új Thor között. Aztán, ha egy gonosz elf nem lenne elég, jön a minótaurosszá változó vállalatigazgató, aki ráadásul Malekith oldalán indul harcba az új Thor ellen.

Az új film, a sok beharangozó mellett az olvasó pontosan tudja, hogy ki lapul a maszk mögött, de a képregényekben Aaron sokáig húzza a nagy leleplezést. A szereplők is sokat firtatják, hogy vajon ki lehet ez a titokzatos új Thor, aki méltó a pörölyre...ám hiába, még a végén is csak az olvasók ismerik meg a titkot.

A végére már mindenki a pörölyt akarja, még a visszatérő Odin is harcra hívja erőit, hogy a bitrolótól visszavegyék azt, aminek egy asgardi kezében a helye. Ebbe végül még Freyának is lesz egy kis beleszólása. Érdekes színt hoz a sztoriba kettejük kis csatározása is.

Szórakoztató, igazi feminista olvasmány, ami hozott egy erős hőst a Marvel-univerzumnak. Russel Dauterman és Jorge Molina is szép munkát végeztek az illusztrációval (bár, és ez teljesen szubjektív vélemény, ezért csak nagyon halkan, zárójelben jegyzem meg, nekem egy picit jobban tetszett az összképe A mennydörgés istene képregényeknek Esad Ribic rajzaival).

Ez a gyönyörű színes, szagos kötet mind a nyolc 2014-ben megjelent füzetet tartalmazza, de akinek ennyi nem lenne elég, még a végére befért az Annual 1, mely három különböző alkotása. Olvashatunk a már idősödő Thorról, akit unokáig furcsa ajándékkal lepnek, majd egy sztori a Mennydörgés istennőjéről, akinek erejét tesztelik és egy mókás sztori a fiatal Thorral, aki még csak vágyódott a Mjölnir megszerzésére.

3564057_big.jpegA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Thor: A mennydörgés istennője
Szöveg: Jason Aaron
Illusztráció: Russell Dauterman (#1-4, #6-8), Jorge Molina (#5)
Annual I.
Szöveg: Jason Aaron, Noelle Stevenson, CM Punk
Rajzolta: Timothy Truman, Marguerite Sauvage, Rob Guillory


Fordította: Lunczer Gábor
Formátum: keménytáblás
Oldalszám: 216 oldal
ISBN 978-963-470-228-3

Kövess minket a Facebookon is!

Thor: A mennydörgés istene

A csínytevés istene erősebb és agyafúrtabb, mint valaha...

Vízió emberré szeretne válni – és nincs emberibb dolog a családnál...

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes