Bepalizva

Három felültetett nő, ugyanaz a férfi - vajon simán csak csélcsap a főhős, vagy valami rejtély tartja fogságában? Beth O'leary Bepalizva című regénye nem szokványos bosszúhadjárat-történet, annál sokkal több. 


Könyvajánló
Beth O'leary: Bepalizva

Siobhant felültetik Valentin napi reggelin, plusz egy tahó a vendégek közül kávéval leönti a 2000 eurós ruháját. Éppen szexpartnerét várja a szokásos havi egy londoni kiruccanása napján, de egymás után hajtja fel italát, miközben a pasi sehol. Pedig már éppen szorosabb kapcsolatról álmodozott vele, amire a férfi odaadó viselkedése biztatta fel.

Miranda csapdába esik egy plüsskutyára hajazó kölyökebet tartó rosszfiúnál (AJ), aki eddig minden lányt megkapott a környéken. Ő azonban foglaltnak tekinti magát egy jóképű, érzékeny férfi miatt. A lány speciális favágó, kertészeti alpinista, aki igyekszik a munkájával, hiszen déli találkozót beszéltek meg a fenti pasassal, Valentin nap apropóján. Bizony, őhozzá sem érkezik meg a szerelmesek napján partnere.

Jane eljegyzési buliba hivatalos, éppen Valentin napon, ahová este nem érkezik meg a párja, a többiek pedig kárörvendve, szánakozva kérdezgetik felőle. Igaz, hogy csak alibipartner, de akkor is...

Mi a hab a tortán? Ezt a három fiatal nőt ugyanaz a férfi vágta át, Joseph Carter. Vajon hogy lehetséges ez? Mit fognak tenni a lányok, amikor erre rádöbbennek? Joseph valóban csélcsap nőcsábász, vagy súlyos titkokat rejt, amelyeket még ki kell deríteni a felültetett csajoknak? Mi lesz a reakciójuk?

Idézetek a könyvből:

Minden napban meg lehet találni a jót, ha az ember elég keményen keresi.

Embernek lenni macerás, Jane – mondta neki Aggie a minap. – És nincs az a szabály, ami ezt megváltoztathatná. Néha az embernek el kell fogadnia az érzéseit, még akkor is, ha rondák.

A szerzőben megvan az az utolérhetetlen tulajdonság, hogy ilyen banális eseményből, mint a felültettek Valentin napon cucc, nagyrészt sziporkázó, érdekfeszítő romkomot varázsoljon. Az első kéttucat oldalon úgy éreztem, kizárt, hogy ezt a művet végigolvassam. Újab pár tucat oldallal arrébb viszont kimartam volna annak a szemét, aki ki akarta volna venni kezemből a könyvet. Aztán megint lelassul a cselekmény. A karakterek felépítése izgalmas, Siobhan szikrázik, Miranda önmagában érdekes a foglalkozása miatt, de amúgy is ő a kedvenc azzal, hogy erős egyéniség, aki mer kérdezni, Jane pedig törékeny, traumatizált fiatal nő, aki a maga bizonytalanságaival bemutatja az olvasónak, hogy az alibi partner nem old meg semmit a problémáiból. Joseph Carter kulturált, figyelmes, gyengéd, odaadó - de vajon tényleg? És miért csapja a szelet egyszerre három nőnek is?

A mű három nő szemszögéből mutatja be Joseph Cartert, aminek messze nem az a lényege, hogy ők hárman összefognak és jól megtáncoltatják őt, hanem a szerző rafinált dramaturgiával egészen másfelé futtatja ki kötete mondanivalóját. Ami érdekes, hogy a három, nagyon különböző karakterű női főhős mindegyikének Carter személye, viselkedése a tökéletes partner képét festi le, akiért akár harcolni is hajlandóak lennének. Persze, mindegyik érzi, hogy nem kerek a történet, valami rejtély körvonalazódik a férfi viselkedésében.

A regény címe sokat ígérő, bár a humoros címkét nem tudom ki és milyen okból ragasztotta rá, mert bizony attól messze áll. Ugyanakkor összességében egynek elmegy a cselekmény, nem az a szokvány bosszútörténet - ahogy már fenn is írtam -, amit a Bepalizva cím sugall, helyette okos, váratlan fordulatokkal operáló, lebilincselő romantikus sztorit kap az ember - már ha az első kétszáz oldal helyenkénti nyomottságán túljut és nem teszi le a művet olvasatlanul. A többi megéri, esküszöm nektek! A szerző úgy bepaliz benneteket a cselekményvezetéssel, hogy kapkodhatjátok a levegőt.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

8 óra 52 perc. Siobhan alig várja a randiját Josephfel. Egy Valentin-napi reggeli azért már jelent valamit… De hol van ő?
14 óra 43 perc. Miranda őszintén reméli, hogy a Josephfel megbeszélt, Valentin-napi ebédrandi méltó alkalom lesz megünnepelni, hogy új munkája van. De hol késlekedik már a férfi?
18 óra 30 perc. Joseph megígérte, hogy eljátssza Jane partnerét a Valentin-napi eljegyzési bulin. Csakhogy nem jelenik meg a helyszínen…
Három faképnél hagyott nő, és mindhármukat ugyanaz a férfi ültette fel. Mi ez, ha nem botrány?

Beth O'Leary legújabb regénye egy igazán különleges, elképesztően bájos, szívszorító, mégis örömteli történet randizásról és várakozásról, illetve arról, hogy a szerelem milyen sokféle úton-módon találhat ránk.


Beth O'Leary, a Sunday Times bestseller szerzője (a képen). Remek szerelmi történeteket ír – olyan könyveket, amelyekért akkor nyúl az ember, ha ölelésre van szüksége.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, General Press Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a kiadó oldalairól származnak.
Termékadatok
Cím: Bepalizva
Eredeti cím: The No-Show
Fordító: Fügedi Tímea
Kiadó: General Press Kiadó
Oldalak száma: 400
Megjelenés: 2023. január 30.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634527138
Méret: 200 mm x 125 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes