Megható ​történet egy fiatal lányról, akinek egy váratlan találkozás után gyökeresen megváltozik az élete…

Könyvajánló - Shelley Read: Akár ​a folyó

"Felemelő regény a hatvanas években megsemmisült Iola városának igaz történetéről, egy különös szerelemről, a nehézségekkel való szembenézésről, a bátorságról, a kitartásról, a barátságról és az otthonról, amelyre ott is rálelhet az ember, ahol a legkevésbé várná."

401676112_778907064248855_6688508560817604444_n.jpg

A Central Könyvek Klasszikusok sorozatának nyitókötete Shelley Read debütáló regénye, az Akár a folyó. Egy különleges történelmi fikció, egy szép lírai leírásokkal teletűzdelt lélektani regény, melyben megismerjük Victoriát, egy tizenhét éves lányt, aki öt évvel korábban egy autóbaleset következményeként elveszítette édesanyját és egyetlen nőként kénytelen boldogulni családja coloradói barackfarmján. Kemény az élete, hisz neki kell vezetnie a háztartást és közben el kell viselnie, hogy a családja gyötri minden egyes nap. Bántalmazó apa, kerekesszékes nagybácsi, akit neki kell ápolnia és egy utolsó szemétláda testvér.

"Annyira hozzászoktam már a bántáshoz, hogy úgy éreztem, lepereg rólam minden szavuk."

Iola tipikus kisváros, ahol soha semmi nem történik és mindenki ismer mindenkit. A lány napjai nagyon egyhangúak, magányosak, az egyetlen öröme a farm, a gyönyörű vidék, ahol él. Aztán egy nap viszi épp a városba eladni a barackot, amikor meglát egy idegent. Ő a szépszemű Wilson Moon. A fiatal srác egy kalandor, aki tengődik a világban, sosem volt igazán otthona, magányosan keresi a helyét, az útját.

A két tinédzser között felizzik a szikra már az első találkozásukkor és onnantól titokban elkezdenek találkozgatni, majd magával ragadja őket a szenvedély. A két magányos lélek egymásra talál, hogy aztán Wil kedvenc életbölcsességének átengedve magukat, ússzanak az árral, akár a folyó. Wil gondoskodó, kedves, figyelmes, azt adja a lánynak, amit évek óta senkitől: szeretetet, tőrödést.

Wil amerikai-indián, emiatt - finoman fogalmazva - nem látják szívesen a helyiek. Azt reméltem, hogy talán ez a szerelem lesz mindkettejük esélye egy szebb életre, de a világ kegyetlen és egy rémes tragédia után Victoria társ nélkül marad és el kell menekülnie a farmról, hogy a hegyekben, barlangban bújkálva boldoguljon. Ráadásul bár társ nélkül, de nem egyedül, anyaként kell túlélnie.

Rendkívül látványos, hangulatos tájleírásokat kapunk a farmról, a környező hegyekről, erdőkről. Szinte látjuk magunk előtt a helyeket, amelyek örömforrásként és később a túlélés eszközeként vannak jelen Victoria életében. Megismerjük az igaz történetet, amelyben a 60-as években Iolát maga alá temette a víz.

Évtizedeken keresztül követjük Victoria útját, akinek az egész élete akadályokkal, tragédiákkal volt tele, mégis mindig kapott valami okot az élettől, ami miatt nem adta fel és harcolt és küzdött, hogy legyen holnap. Egy szívszorító történet, amely szép lassan csordogálva eszi be magát az olvasóba és vele is marad. Halál, bántalmazás, fájdalom, szerelem, rasszizmus, anyaság, magány, kitartás, harc, önelfogadás. Érzelmek, súlyos témák sora. Parádés debütálás. Kíváncsian várom mit olvashatunk a szerzőtől legközelebb.

akar_a_folyo_borito_300dpi.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Central Könyvek!

Kövess bennünket Facebookon!

Egy New York-i pillanat

A gyűlölet örök, de a szeretet is

Karácsony a villában

Főkép: fb.com/centralkonyvek

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes