Egy New York-i pillanat

Egy váratlan találkozás felborít mindent, és a főhősök legpocsékabb napjából ragyogó kilátású események megtörténtét csillantja fel, már ha alanyaink mernek élni az ölükbe pottyant lehetőséggel - dióhéjban ennyi Kate Spencer Egy New York-i pillanat című művének cselekménye. A történteket pikáns humor, alaposan megfontolt dramaturgiai fordulatok lazítják és teszik izgalmassá az olvasók számára. 


Könyvajánló
Kate Spencer
Egy New York-i pillanat

Franny Doyle boldogan megy be főnöke szentélyébe, tisztán érzi, hogy az előléptetéséről van szó. Nagyon pofára esik, mert pont az ellenkezője történik vele, éppen felmondását kapja kézhez. Sovány kis munkahelyi tulajdonát egy dobozban cipelve metrózik hazafelé, amikor kedvenc ruháját becsípi a közlekedési eszköz ajtaja, amit ő egy rántással elszakít, de olyan szerencsétlenül, hogy szó szerint kinn a hátsófele. Szorongatott helyzetéből egy úriember segíti ki, Gucci (!!!) öltönyzakóját a lányra borítva. Közben történik velük valami lelkileg, aminek kivetülését valaki lefotózza, és felteszi egy közösségi oldalra, teljesen félreértett szöveggel, ami azt sugallja, hogy a képen lévő személyek szerelmesek egymásba.

A közösségi média felkapja a képet, olyannyira, hogy hamarosan neves tévéadás hívja be őket egy műsor erejéig... A főhősök karakterei egymáshoz viszonyítva ég és föld: Franny Doyle ábrándozó, szétszórt, fecsegő és kreatív, míg III. Hayes Montgomery komoly, visszafogott, rutinok mentén élő realista. Miután egész New York kettőjüktől olvadozik, kezdeniük kell vele valamit - bár mind a kettő abban bízik, hogy hamar elül a körülöttük hájpolt médiahisztéria, hiszen egy ekkora metropoliszban nemigen fognak még egyszer véletlenül egymásba botlani. Hát pedig de! Folyton összefutnak, és egyre inkább élvezik egymás társaságát. Ahogy óvatos köreiket róják egymás körül, egy idő után döntésre kell jutniuk, mit éreznek egymás iránt és legyen-e közös jövőjük. Mint kiderül, ez nem is annyira egyszerű kérdés.

Váltott nézőpontból ismerkedhetnek meg az olvasók a főhősök érzéseivel, gondolataival, ami nagyon jót tesz a cselekményvezetésnek. Eleve ellenpontokat alkotnak: Franny szétszórtságát Hayes kimért és kiszámított cselekedetei ellensúlyozzák, ami sok komikus helyzet forrását jelentik a műben. Igazi felüdülés olvasni, nem kell különösebben gondolkodni közben, őszintén fel-fel lehet nevetni a helyzetkomikumokon, úgy szórakoztat, hogy elvarázsol a mindennapokból. Mindkét szereplő karaktere mutat némi személyiségfejlődést, Hayes például egyszerre mogorva és nagyon cuki, de berögzült magatartása, gondolatai át kell, hogy menjenek némi reformon, ha valóban közös jövőt szeretne a másik főhőssel. Dramaturgiája némi izgalmat is csempész a romkom tartalmába, hogy aztán a történet végén finoman mosolyogva becsukhassuk a könyvet.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

Franny ​Doyle élete legpocsékabb napját éli. Felmondanak neki a munkahelyén, ami mellesleg nem is volt annyira izgalmas, aztán a metróban a becsukódó ajtó elszakítja kedvenc selyemruháját, fél Manhattan elé villantva Franny hátsó felét. Majd mindezek után egy jóképű idegen menti ki a ciki szituból azzal, hogy odaadja a (Gucci!) zakóját. Ám a férfi nem ússza meg ennyivel.

És ha mindez nem lenne elég, valaki kiposztolja kínos találkozásukat az Instagramra. Hirtelen és akaratuk ellenére Franny és jól öltözött elegáns megmentője, III. Hayes Montgomery a közösségi oldalak szenzációjává válnak. Egész New York róluk beszél.

Csakhogy Franny és Hayes végképp nem illenek össze. Franny ábrándozó, fecsegő és kreatív. Hayes komoly, visszafogott és realista. Még az a szerencse, hogy egy nyolcmilliós városban nem sok esély van arra, hogy újra találkozzanak. És mégis: folyton összefutnak, véletlenül és teljesen váratlan helyeken, és legnagyobb meglepetésükre, élvezik egymás társaságát. Nagyon is. Ám amikor Franny élete újra a feje tetejére áll, vajon lesz-e bátorsága ahhoz, hogy bízzon önmagában, és beleugorjon abba az életbe és szerelembe, amire mindig is vágyott?


Kate Spencer a díjnyertes Forever35 podcast társházigazdája és a The Dead Moms Club című memoár szerzője. Az Egy New York-i pillanat az első regénye.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Central Könyvek!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a kiadó oldalairól származnak.

Termékadatok
Cím: Egy New York-i pillanat
Szerző: Kate Spencer
Fordító: Pavlov Anna
Kiadó: Central Könyvek
Sorozat: Romkom-sorozat
Oldalak száma: 404
Megjelenés: 2023. április 27.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789636141417
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes