Karácsony a villában

Gyönyörű köntösben, igényes kivitelezéssel, lelket melengető négy exclusive novella, jó tollú szerzőktől, a karácsonyról vagy karácsonyra, amelyeknek központi tere így vagy úgy egy-egy villa. Bájos, jóérzéseket generáló történetek ezek négy szerzőtől (Anne Jacobs, Hanna Caspian, Martina Sahler és Karin Baldvinsson), akik rabul ejtik írásaikkal az olvasókat. 




Könyvajánló

Karácsony a villában

Romantika, boldogságkeresés, némi intrika, fenyőillat, pattogó kandallók tüzeinek fényei, hóesés, pompás karácsonyi asztalok, minden megtalálható ebben a 4 novellában, ami egy karácsonyi bekuckózós olvasáshoz szükségeltetik. Nincsenek benne óriási mélységek vagy fantasztikus magasságok, ez a mű pontosan azt tudja, amit egy karácsonyi olvasmánynak tudnia kell: elbűvöl, rabul ejt és örömmel tölt el.

Az első novellában egy értékes nyaklánc körül forog a történet (Hanna Caspian): ha nem kerül elő, a főhős kénytelen hozzámenni feleségül a lánc ajándékozójához, pedig a lány mást szeret. Mondjuk ez önmagában száz évvel ezelőtt még nem sokat jelentett, de ettől függetlenül mindenki ki van borulva a nyakék elvesztésétől. Ellenpólusként egy úrnő halála után utcára dobott szolgáló kerül bemutatásra, aki szövetkezik a menyasszonyjelölttel, hogy...

Ezt Martina Sahler írása követi, melyben egy kertészlány szerelméről olvashatunk. Volt oly balga, hogy első szerelemként belehabarodott kenyéradó gazdája fiába, aki már el volt ígérve egy potentát lányának férjül. Mi lesz, hogy lesz, ki tudná azt megmondani a novella elolvasása nélkül?

Karin Baldvinsson egy gyerekkori szerelmet melegít fel. Sóla hazatér Izlandra, abba a villába, ahol nagynénje szolgál, és ahol ő is töltötte gyerek és kamaszkorát. Rokona gyakorlatiassága kifejezetten jól esik a lánynak Dánia után, de ott a ház fess gazdája... Ő egy alkalmazott nevelt lánya, míg Daniel a ház ura, aki anno semmibe vette a csókját, ezért is rohant el tanulni Koppenhágába. S bár zenetanári diplomázása után hozzámehetett volna egy jómódú patikushoz, de szerelem nélkül nem akart házasodni - és mindezt elmondani sem meri hozzátartozójának, mert röpülne a pofon egy ilyen parti elszalasztása miatt. A ház ura mindenesetre elég nyersen fogadja a hazatérő leányzót. Mi lesz, hogy lesz - el kell olvasnod a történetet.

Anne Jacobs egy fiú családjához történő visszatérését meséli el. Friedel a tékozló fiú a családban, aki a család neheztelése ellenére félbeszakította tanulmányait, és a világ másik oldalán kezdett el tevékenykedni különféle segélyszolgálatoknál. 15 hosszú év után vonatozik hazafelé élete párjával, hogy... nos, a lány is érzi, hogy ez a látogatás nem afféle kedélyes családi partinak ígérkezik.

A történetek tele vannak krízishelyzetekkel, kettő 100 évvel ezelőtt játszódik, kettő pedig a közelmúltban - legalábbis az egyikben már ismert az internet is. A különböző idősíkok persze egyetemes bölcsességeket sugallanak, a szeretet, szerelem, törődés és megbocsátás húrjain próbálnak minél több empátiát, megértést, megbecsülést és tiszteletet csurgatni az olvasókba, hogy tanuljanak a történetekből, lépjék meg, amit meg kell lépniük, nehogy álmaik keserves ébredésekben öltsenek testet.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

Készüljön bestsellerszerzőkkel a legszebb karácsonyi pillanatokra!
Szolgálólány, úrnő és lázadó leány: karácsonykor mindannyian a nagy szerelmet keresik. A boldogság felé vezető útjukat pedig minden alkalommal egy csoda szép villa keresztezi, olykor egy réges-régi majorság uradalmában, máskor egy hóval borított városka pompás birtokán. A beltengernél és a hegyekben, Angliában és Izlandon. A női szórakoztató irodalom legkedveltebb szerzői most karácsonyi történeteikkel teszik még kellemesebbé a meghitt, olvasásra szánt estéket.
E szépséges ajándékkönyvben Anne Jacobs, Hanna Caspian, Martina Sahler és Karin Baldvinsson exkluzív novellái olvashatók.

A villa-sorozat rajongóinak különösen ajánljuk.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Central Könyvek!

A képek a Central Könyvek oldalairól származnak.

Kövess bennünket Facebookon!


  • Central Könyvek
  • 256 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789636141141
  • Nyelv: Magyar
  • Megjelenés éve: 2022
  • Fordító: Kalapos Éva Veronika







Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes