Nyomozni hív Sherlocco

Könyvajánló - Geronimo Stilton: A Vérmacska pecsétje

"Vérmacska járja Cindon utcáit, és borotvaéles karmaival a város legértékesebb műkincseit teszi tönkre. Ám az utánozhatatlan Sherlocco nem hisz a szörnyeteg létezésében. Segédjével (velem!) az oldalán sorra veszi a nyomokat, hogy csavaros észjárásával kiderítse az igazságot. A legendás lény titka pedig minden képzeletet felülmúl!" - Geronimo Stilton

3822789.jpg

Jó hír Geronimo Stilton rajongóinak: a szerző nem tud kifogyni a jópofa ötletekből és ontja magából ezeket a klassz sztorikat, ráadásul ezúttal egy jópofa kihívásra szólítja fel az ifjú olvasókat: ki kell nyomozni egy bűtényt. A tökéletes bűtényhez szükség van egy helyszínre, ami egy ködös, rejtélyes város Egér-szigeten és egy lenyűgöző nyomozóra, Sherloccóra. De nincs profi nyomozó kiváló segéd nélkül, aki nem más, mint Geronimo Stilton.

A kötetben ellátogatunk a Sherlocco Nyomozóirodába a Fondor utca 13-ba, ahol megismerjük a bűnügyet. Egy titokzatos veszély fenyegeti a város művészeti örökségét. A Cindoni Nemzeti Múzeum, az Emlékház, a Torony, a Várkastély és a Hangszermúzeum már bezárt, miután rejtélyes karmolásra hajazó, hármas vágást találtak számos műkincsen. Vajon igazak a régi mendemondák és ezek a Vérmacska pecsétjeit?

A történet pedig érdekes fordulatot vesz, amikor a tettes, a Vérmacska üzenet hagy Sherloccónak, melyben azt állítja ez csak a kezdet és elme-párbajra hívja a legendásan éleseszű és agyafúrt nyomozót. A történet olvasása során nyomokat találunk a könyvben, kérdés, vajon Sherlocco mindet észrevette? Az illusztrációk között lavírozva jó móka a gyerekeknek is megfigyelni a megrongált tárgyakat, a helyszíneket és ezeket a nyomokat megfigyelve együtt nyomozni a szereplőkkel.

A nyomok mellett egy-egy apró rejtvény is helyet kapott a kötetben és ettől válik interaktívvá igazán a délutáni olvasás. Persze a kötet végén megkapjuk a megoldást is, a nyomozó és segédje lerántják a leplet a tettesről, majd Geronimo békésen hazavonatozott Cindonból Rágcsáliába.

Újabb szórakoztató kötet a sorozatból. A szerző ezúttal sem okozott csalódást. Jópofa sztori, zseniális illusztrációk, kedvcsináló rejtély, közös nyomozás, Varsányi Szabolcs pedig kiváló munkát végzett a fordítással. Könnyű nyelvezet, olvasmányos mondatok. Minden adott, hogy a gyerekek újabb boldog órákat töltsenek Geronimo Stilton társaságában.

10109743_3.jpgA kötetet a Kolibri Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Geronimo Stilton különkiadás: izgalmas történet szuperhősökkel, plusz több mint ötven rejtvény!

Geronimo teveterelős kalandja és egy veszélyes küldetés az ókori Rómában

Szabadítsd ki Geronimo Stiltont egy ijesztő múzeum csapdájából

Mamut a múltból

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes