Geronimo teveterelős kalandja és egy veszélyes küldetés az ókori Rómában

Könyvajánló - Geronimo Stilton: Álomutazás a Köpködőteve oázisban / Római lakoma

Amikor egy nyaralás elszabadul és a családi vakáció átfordul tébolyult teveterelésbe, de azt is megtudhatjátok milyen kellemetlen viselet tud lenni a tóga és miféle kihívásokkal jár összehozni egy lakomát az ókori Rómában.

A gyerekek nagy kedvence újabb izgalmas, kalandos, szórakoztató, olvasmányos történetekkel örvendezteti meg a rajongóit. Geronimo Stilton mellett lehetetlen unatkozni, a Kolibri Kiadó pedig tesz róla, hogy a család apróságai ne fogyjanak ki a kalandozásból. A következőkben megnézhetitek, ahogy egy családi vakáció átfordul tébolyult teveterelésbe és azt is megtudhatjátok milyen kihívásokkal jár összehozni egy lakomát az ókori Rómában.

geronimostilton_alomutazas_72dpi.jpg

Elsőként ismerkedjünk meg az Álomutazás a Köpködőteve oázisban című történettel. Beköszöntött a karácsony Rágcsáliában. Geronimo Stilton, a Rágcsáló Hírek főszerkesztője még karácsony este is a szerkesztőségben dolgozik. Végre elindul haza és szembesül a számára fájdalmas igazsággal: jég és hó van mindenütt.

Utálja a hideget, a telet, a havat, a jeges, csúszós utakat, de a sors megmentő kezet nyújt felé, ugyanis Vilmos nagyapa egy különleges ajándékkal készült a családnak, mind elutaznak egy izgalmas, stiltonos vakációra, de a célállomást nem árulja el, indulás másnap.

Korán reggel már készen is áll a lakóautó, hogy kezdetét vehesse a kellemes családi vakáció. Aztán szép apránként minden kicsit félresiklik. Megindulnak a Deresbunda-csúcsra, ahol a természet lágy ölén a lakóautóban alszanak majd. Gyönyörű hegyek, hófelhők mindenütt. Geronimo már a helyről készült fényképeken kiborult.

Az út nem volt zökkenőmentes, főleg, hogy Geronimo nem a kiváló térképolvasó képességéről híres. Jól el is tévednek, kóvályognak a hegyekben, majd lekeverednek a hegyvidékről, hogy aztán rémesen bűzlő tónál kössenek ki, végül aztán kikötnek egy szuper wellnessközpontban, de az öröm nem tart sokáig, s a kis család máris azon veszi észre magát, hogy homokdűnéken deszkáznak a sivatagban, míg Geronimo szabadon nem enged tizenhárom tevét, akiket vissza kell terelniük az oázisba. Egy felettébb mozgalmas vakáció, amelyen tuti jókat fognak szórakozni a gyerekek. Geronimo Stilton mellett sosem lehet unatkozni...

geronimostilton_romailakoma_72dpi.jpgMegjelent a Római lakoma, mely már a harmadik kötet az Időutazás négy keréken sorozatban. Ezekkel a könyvekkel a gyerekek szórakozva tanulhatnak a történelem különböző korairól, helyeiről. A korábbi részekben volt lovagi torna és ismerkedés Egyiptom izgalmas világával.

Geronimo épp vezércikket ír a Rágcsáló Hírek másnapi számába, amelybe bemutatja a Szépművészeti Múzeum egyik különleges kiállítását, hogy az olvasók megismerkedjenek az ókori Róma művészetével. Ekkor még nem is sejtette, hogy hamarosan közelebbről is megszemlélheti az ókori Rómát...

Unokafivére előkotor egy örökséget, mely egy réges-régi mozaik, amit a déd-déd-déd-dédnagybácsija kapott egy ásatáson. Hogy kiderítsék valóban igazi-e, odahívják Kolumbuszt, a kissé szemtelen időutazó lakóbuszt, akkor egy szagminta után már mondja is a mozaik származási idejét és helyét:

"ÓKORI RÓMA
KR. E. 45"

Az unokaöccsei mindenféle őrültségre képesek rávenni Geronimót, hát be is pattannak a buszba és elindulnak Julius Caesar korába. Innen aztán nincs megállás. Megismerkednek az akkori viselettel, a tógával járó kellemetlenségeket, találkoznak oroszlánokkal a Circus Maximusban, és megnézhetik az örök város,  az ókori világ központját Rómát. Mesés, varázslatos hely, tele építészi csodákkal, majd megismerkednek a félelmetes uralkodó, Julius Caesar egyik alattvalójával, akire az a kemény feladat vár, hogy egy parádés győzelmi vacsorát szervezzen. Szinte lehetetlen feladat, de Geronimo, Trappola és a két kölyök nekiindulnak az ókori világnak, hogy segítsenek a kétségbeesett egérnek összehozni az ünnepi menüt.

A köteteket a Kolibri Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképekre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Geronimo Stilton: A T-rex fogságában / A nagy dinoszauruszverseny

Szabadulós könyv Geronimo Stiltonnal

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes