Két újabb szuper Geronimo Stilton könyv

Könyvajánló - Geronimo Stilton: A T-rex fogságában / A nagy dinoszauruszverseny

Vajon mi mindenre képesek az Ősegerek egy különleges sajtos finomságért és némi kagylóért? Vagy tudni szeretnéd a Szuperegerek miként győzik le az elszabadult dinoszauruszokat? Akkor a két legújabb Geronimo Stilton neked (bár esélyesebb, hogy inkább a gyermekednek) szól!

Geronimo Stilton évek óta számos izgalmas kalandjával, könnyed nyelvezetével repíti izgalmas helyszínekre a gyerekeket. A Kolibri Kiadó pedig rendületlenül hozza el a sorozat újabb és újabb epizódjait. Ezúttal két kötetet mutatok meg nektek, az egyikben kőkorszaki kalandokban lesz részünk, a másikban az szuperegerek kerülnek dinoszauruszos vészhelyzetbe.

geronimostilton_anagydinoszauruszverseny_72dpi.jpg

Elsőként nézzük A nagy dinoszauruszverseny című kötetet. A kötet elején kapunk rögtön egy gyors bemutatást a szereplőkről, szokásaikról és egy térképet lakhelyükről, Lávapoliszról.

A Pocok Sapiens faj első egyedeinek nap mint nap veszélyekkel kellett dacolniuk. Meteoritzápor, földrengés, vulkánkitörés, kardfogú tigrisek és persze vad dinoszauruszok. De ez még nem minden! Az adrenalinra éhes ősegerek bármit megtennének, hogy paprikával fűszerezett különleges sajtot faljanak, ezért Geronimo is útra kel, hogy a veszélyes Lepkeszúnyog-öbölből megszerezze a csípős zöldséget.

Végül egy izgalmas verseny lesz a paprika-vadászatból, rengeteg kincs jár annak, aki elsőként szerzi meg a kőkorszaki finomságot. Trappoloszaurusza hátán megkockáztatja a kihalást is további hat városlakóval együtt. Megismerjük a vetélytársakat, a verseny során fellépő nehézségeket és kalandokat. De vajon ki kerül ki győztesen?

A rajzok szuperek, a színek, a kavalkád, a kiemelések mind figyelemfelkeltővé, érdekessé teszik a kötetet. A sztori jópofa és jókat derültem a különböző dinoszauruszokon nyargaló ősegereken. Ráadásul  Dobosiné Rizmayer Rita is nagyon jó munkát végzett a fordítással. Pörgős, vicces, könnyed nyelvezet, amelyet már 6-7 évesen is könnyen befogadnak a gyerekek.

geronimostilton_atrexfogsagaban_72dpi.jpgA sorozat másik újdonsága A T-rex fogságában, melyben a szuperegerek ismét bebizonyítják, hogy szupererősek, szuperbátrak és szuperviccesek. 

Cin City lakói minden éjjel nyugodtan hajtják fejüket párnájukra, mert tudják, hogy szuperhősök őrzik a várost a csatornatöltelékek sötét tetteitől. Ezúttal a Természettudományi Múzeumban várja őket jó kis kalamajka, amikor az alvilági banda feje, Belzebub Bon Bon egy különleges fegyverrel életre kelti a múzeum addig ártalmatlan műanyag dinoszauruszait, ezáltal a legveszélyesebb ragadozókat szabadítva a városra.

Van itt minden, mókás gonoszok, elszabadult dinók, vicces, de kissé bizarr szuperképességek. Az egyik kedvencem a sűrű sajteső szórás, amivel csapdába ejtenek több dinót is. A banda célja egyértelműen a káosz volt, ez be is jött, mert bár néhány dinót sikerült legyűrni a múzeumban, többen kicsődültek a városba.

Jobbnál jobb módszerekkel találkozunk a káosz felszámolására: sajtuszoda, lézersugár, lepkeháló, üveggolyók, de azért néha előfordul, hogy még egy szuperhős is bujkálásra kényszerül, például, amikor egy vérszomjas T-rex van a nyomában. És van olyan, hogy a gonoszoknak és a jóknak össze kell fogniuk, ha nagyon balul sülnek el a dolgok...

Egyedi történet, izgalmas szereplők, ismét egy olyan kötet, ami felpörgeti a gyerekek képzeletét. És az is biztos, hogy ezután sok apróság akar majd dinókat nézni a múzeumban. Csömöri Zsuzsi is jó munkát végzett a fordítással. Csupán néhány Geronimo sztorit olvastam, de értem miért imádják a gyerekek. Szórakoztató, kreatív, színes történetek klassz grafikai elemekkel felturbózva.

A köteteket a Kolibri Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképekre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Nincs jobb, mint az igazmondás?

Fedezd fel a Duna kincseit!

Mindent tudsz a Marvel-képregényekről? Tesztelni is mernéd?

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes