Szabadítsd ki Geronimo Stiltont egy ijesztő múzeum csapdájából

Könyvajánló - Geronimo Stilton: Csapdában a múzeumban – Szabadulós könyv

"Egy térkép, egy bátor egér, sok egyiptomi kincs… és egy agyafúrt olvasó, akinek segítségével Geronimo kijuthat a Rágcsáliai Múzeumból!"

fokep_6.jpeg

A szabadulószobák töretlen népszerűségnek örvendenek és egyre több társasjáték, valamint könyv épül már erre a szórakozási formára. Sosem lehet elég korán elkezdeni ismerkedni a szabadulás művészetével. Legalábbis valami ilyesmit gondolhattak a Geronimo Stilton sorozat alkotói is, amikor gyerekeknek szóló kalandos rejtvényekkel teli Szabadulós könyvet készítettek, ahol a bajba jutott kedvenc, Geronimo kiszabadítása a tét.

A sorozat előző ilyen stílusú könyvében egérbarátunk az otthonában esett csapdába. Ha lemaradtál róla, nagyon ajánlom, mert szuper kis kötet. A címre kattintva olvashatsz róla bővebben:

Csapdában a saját házamban

Ezúttal a Rágcsáló Hírek főszerkesztőjének a múzeum fogságából kell kiszabadulnia és ehhez az ifjú olvasói segítségét kéri. A kötet 6-10 éves gyerekeknek szuper szórakozás, bár a kisebbeknek időnként nem árthat besegíteni kicsit, de egy szuper kis családi móka is kihozható a dologból.

A rajzok, a különféle izgalmas illusztrációk, színek, szövegkiemelések, mind-mind hozzájárulnak, hogy egy gyerek örömmel merüljön el a megoldandó rejtélyekkel teli könyvben. A történet szerint Geronimo csapdába esett a Rágcsáliai Múzeumban, ráadásul az év legijesztőbb éjszakáján, Halloweenkor az Ókori Egyiptom című kiállítás megnyitója után.

A múzeum tele van ijesztő dolgokkal, szarkofágok, múmiák és persze temérdek kincs, amelyeket jó erős biztonsági rendszer véd. Az ifjú olvasó dolga, hogy segítsen kijutni a bajba jutott egérnek, ehhez pedig fel kell derítenie a múzeumot és megtalálni a kijutás módját.

Út közben ugrálunk fejezetek között és számos érdekes feladattal kell megküzdeni. A küldetést könnyítendő megtalálható a könyvben a múzeum alaprajza is. A kaland egy raktárban indul, ahol rácsukódott az ajtó és most különféle tárgyak közül kell kiválasztani a megfelelőt, amivel képes lesz kijutni onnan. Attól függően, hogy milyen eszközt választunk, a kaland különféle irányokba viszi az olvasót.

Ezután még több izgalmas feladat vár megoldásra, mint például kitalálni, hogy miként lehet átverni a padló érintésére bekapcsoló biztonsági rendszert, de itt még nem ér véget a kaland, ugyanis Geronimo betörőkbe botlik, akik épp ki akarják rabolni a múzeumot. Ezt persze nem hagyhatja, ezért az olvasó dolga, hogy segítsen meggátolni, hogy ezek a különleges műtárgyak bűnözők kezébe kerüljenek.

img_6481.jpeg

Akkor sem kell izgulni, ha nem megy minden elsőre, ráadásul különféle segítségek is megbújnak a kötetben. Geronimo felhívhatja pár barátját és mindegyüktől kap valami apró segítséget.

A sztori cuki, az ötlet szuper és Varsányi Szabolcs fordítása is tökéletesen passzol. A kötet olvasmányos, érthető, könnyen követhető. A gyerekek pedig biztosan élvezik Geronimo ijesztő-mókás kalandját, miközben régi szereplők is felbukkanak és még ötletes, jópofa fejtörőket is meg kell oldaniuk.

geronimostilton_csapdabanamuzeumban_72dpi.jpegA kötetet a Kolibri Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Geronimo teveterelős kalandja és egy veszélyes küldetés az ókori Rómában

Újabb két szuper Geronimo kötet: A T-rex fogságában és A nagy dinoszauruszverseny

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes