Egy újabb hangulatos színezőkönyv Marty Noble mesés alkotásaival

Könyvajánló - Marty Noble: Teaidő - Színezőkönyv

"A Teaidő több mint harminc illusztrációja vintage plakátok kecses hölgyeit, mesés teáskészleteket és gyönyörű csészéket vonultat fel, mindezt a délutáni teázás szertartásához kapcsolódó mintákkal és díszítésekkel gazdagítva."

teafokep.jpg

Marty Noble lenyűgöző művész, aki több generációs művészcsaládból származik. Santa Barbarában nőtt fel, számos művészeti ágban kipróbálta magát krzdve a batikolással, folytatva a festészettel majd az illusztrációk készítésével. Az elmúlt két évtizedben mintegy 230 könyvben jelentek meg alkotásai és a felnőtt színezők terén is mesék darabokat köszönhetünk neki.

Korábban már két teljesen különböző világot ábrázoló színezőjébe kóstolhattunk bele, amelyekben Jane Austen és a merőben eltérő Steampunk világba utazhattunk általa. Az alábbi linken kaphattok egy kis ízelítőt ezekből a színezőkből:

Jane Austen / Steampunk

Ezúttal kicsit visszatérünk Jane Austen világába, de azon belül is a teázás pihentető, kikapcsoló, feltöltő környezetébe cseppenünk. Ezúttal is gyönyörű, izgalmas, változatos képek sora várja a színezésre vágyókat. Mesés csészés, asztalok, virágok, minden, ami a teázásról az ember eszébe jut. A minőség pedig a Kreatív Kikötő sorozatban már megszokott: A4-es méretű minőségi nyomtatás, vastag papír, hogy akár festékkel, filccel is dolgozhassunk és mindezt kedvező áron kapjuk kézhez. Most jöjjön néhány kép a kötetből kedvcsináló gyanánt:

Időnként megkérdezik tőlem, hogy miért szeretek színezni. A válasz összetett, megpróbálom listázni, hogy miért is jó színezni.

1. A legegyszerűbb válasz sokszor a legkézenfekvőbb: örömöt okoz. Leülünk az asztalhoz vagy a kanapéra. Magunk elé veszünk egy szép képekkel teli színezőkönyvet, kikészítjük a ceruzáinkat, ecseteinket, filceinket és nincs más csak a papír és mi. Egyszerű és könnyű szórakozás.

2. Kikapcsol, feltölt. Számomra tökéletes relaxációs élmény (kivéve, amikor egy-két minta felbosszant, de ez apróság és csak ritkán fordul elő).

3. Nem kellenek hozzá drága, különleges eszközök, mégis valami szépet lehet alkotni. Könnyen kiélheti az ember a művészi hajlamait, de az sem érdekel senkit, ha nem lesz tökéletes vagy a színek nem harmonizálnak teljesen egymással. A lényeg, hogy a végeredmény az alkotás folyamata örömmel töltsön el minket.

4. Ha pedig valami igazán szépet sikerül alkotni, akkor kapunk egy kis sikerélményt is a végére. Hisz ki ne örülne, ha valami szépet sikerült összehozni?

5. Nosztalgikus, hisz visszarepít a gyerekkorba. Gyerekként már pár évesen a szüleink a kezünkbe adták a zsírkrétát, a ceruzákat, hogy kiélhessük a kreativitásunkat. Miért ne okozhatna ugyanaz a szórakozás felnőttként is szép pillanatokat?

6. Egyre gyakrabban halljuk a rohanó mindennapokban az énidő kifejezést. Ez is pontosan arra jó, hogy arra a kis időre csak egy dologgal foglalkozzunk. Olyankor nem dolgozunk, nem a háztartási munkák kötnek le, nem agyalunk a problémákon vagy épp a holnapi tennivalókon. Minden csak a saját szórakoztatásunkra történik.

7. Ha pedig nem az énidő a lényeg, akkor tökéletes közös program is lehet. Mi például már szerveztünk közösen barátokkal festést, de színeztünk is együtt. Közben lehet beszélgetni is, a végén pedig élvezni a szép munkáinkat vagy együtt nevetni a bénázásainkon. Akár gyerekkel együtt is szuper program színezni.

Végezetül pedig a Teaidő egyik képe általam színezve:

Köszönöm a lehetőseg a Partvonal Kiadónak!

3295442.jpgA kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapján a borítóképre kattintva!

Kövess minket Facebookon is!

Varázslatos vízi világ

Tölts meg színekkel csodálatos unikornisokat és szépséges angyalokat!

Színezz izgalmas baglyokat és fantasztikus rókákat!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes