Ég ​és lélegzet háza

Könyvajánló - Sarah J. Maas: Ég ​és lélegzet háza (Crescent City 2.)

"A #1 bestseller FÖLD ÉS VÉR HÁZA szexi, akciódús folytatásában Sarah J. Maas lebilincselő történetet sző egy robbanásközeli állapotban lévő világról és azokról, akik bármit megtennének, hogy megmentsék." (részlet a fülszövegből)

Sarah J. Maas szereti bő lére ereszteni a könyveit, amit a romantikus fantasy rajongói nem is bánnak, hiszen világépítésben és izgalmas karakterek megalkotásában is parádés a szerző, amit már több sorozatával igazolt az olvasóknak. Crescent City című sorozatában is különleges világba kalauzolja el az olvasókat, ahol a mágia és az általunk is jól ismert hétköznapi valóság keveredésébe repít el minket. Ha még nem hallottál a sorozatról a címre kattintva kaphatsz egy kis ízelítőt az első részből:

Föld és vér háza

De most nézzük mit hozott nekünk a folytatás, az Ég és lélegzet háza. A sztoriról nem igazán tudok többet írni spoiler nélkül, mint amit a fülszöveg már elmondott. Hasonlóan az első részhez itt is szép apránként épül fel a történet, zúdulnak ránk a régi és új karakterek. Az első rész végén Bryce és Hunt voltak a hős megmentők, most azonban pihennének, de amikor egy olyan világban élsz, ahol elnyomás és lázadás találkozik, nem tudsz nyugodtan ülni és várni, hogy mi lesz ebből. Pláne nem ezek ketten.

A szerző elég sokat elmesélt a világról az első részben, ehhez ezúttal csak árnyalatokat kaptunk, hogy teljes képpé álljon össze előttünk. A történetvezetés közben sem unatkoztam, bár, ha egészen őszinte akarok lenni, akkor elég sokáig húzta, hogy végre beinduljon a történet. Az első kötet a világépítésről szólt, ez a kötet pedig határozottan a karakterekre épít. Visszatérnek a kedvencek és közben számos új szereplőt kapunk. Olyannyira, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket, hogy ki kicsoda.

Váltott nézőpontból láthatjuk, hogy kinek miként alakul az élete, megismerjük kicsit jobban Bryce-ot és baráti körét. Bryce és Hunt love story-ja számomra már-már idegesítő volt, s bár Bryce parádés volt az első részben ezúttal szerintem bőven lekörözte Ruhn. Koronahercegként az elvárások az égben, miközben a jóslat kikészíti, aztán egy rejtélyes nő is felbukkan az életében. Az ő fejezetinél lehetetlen unatkozni.

És sokszor a holtak is hihetetlen hatást tudnak gyakorolni az élőkre, főleg, ha súlyos titkokat őriztek. Nem is értem, hogy volt képes Sarah J. Maas egy halottat ilyen fontos karakterként fenntartani a regény során. Zseniális.

Több romantikus kapcsolat, szoros testvéri kapcsolatok, hűséges barátok, a végén pedig ütős kis függővég, hogy biztosan várja az ember a folytatást. Rengeteg választ kaptunk, de ütős kis kérdőjeleket hagyott hátra a szerző. A regény időnként picit vontatottnak tűnt, mégis képes beszippantani, olvastatja magát, de határozottan messze van a legjobb írásaitól. Néha a kevesebb több érzésem volt tőle.

Erőteljes karakterek, sárkányok, farkasok, tűzszellemek, tündérek, intrikák, szerelmek, szövetségek, barátságok, traumák, családra találások. A világ és a benne élők, s velük a titkok is egyre csak gyarapodnak. Összességében egy érdekes, a végére pedig nagyon izgalmas olvasmány. Remélem ütős folytatással készül a szerző, mert egy másik sorozatból érkezik egy kedvencem...

8817_b1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

Fordította: Szabó Krisztina

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron a kiadó oldalán, ahol lehetőségetek van beleolvasni is a regénybe.

Kövess minket Facebookon is!

Winterwood - Mit rejt a Fonákerdő?

Ezüst lángok udvara

Acél és Lazurit


Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes