Föld és vér háza

Könyvajánló - Sarah J. Maas: Föld ​és vér háza (Crescent City 1.)

Barátság, önfeláldozás, erőszak, titkok egy olyan világban, mint a miénk, csak megfűszerezve egy kis mágiával és különleges lényekkel.

A #1 New York Times bestsellerszerző Sarah J. Maas már több parádés sorozatot is adott az olvasóknak, így biztosan milliók várták legújabb sorozatának, a Crescent Citynek az első részét, mely a Föld és vér háza címen jelent meg hazánkban a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában.

Engem már a kötet borítójával lenyűgöztek. Izgalmas formák, színek, gyönyörű és hihetetlenül vonzza az ember tekintetét. Aztán szembesültem vele, hogy röpke 912 oldal hosszú. Ezzel alapvetően nincs baj, bár egy kicsit megijesztett. De végülis olvastam már a szerzőtől, gondoltam a korábbiakhoz hasonlóan szépen felépítette az új sorozathoz a világot, kapunk majd rengeteg karaktert, konfliktust, drámát és csak úgy suhanok keresztül az oldalakon. Nem egészen így lett, de ezt majd a végén.

A történetről nem könnyű írni, mivel a fülszöveg több mint a könyv ötödét össze is foglalja az olvasóknak, tehát, ha nem akarsz spoilert, akkor azt ne olvasd el és érd be annyival, hogy adott egy főszereplő húszas évei elején járó félig ember, félig tündér, aki az átlagos fiatalok életét éli. Dolgozik egy régiségkereskedésben, szabadidejében pedig bulizik. Aztán az élete tragikus fordulatot vesz, amikor legjobb barátját meggyilkolják.

Eltelik két év és egy nyomozás kellős közepén találja magát, ami feltépi a sebeit és fenekestől forgatja fel az életét. Partnere a hírhedt bukott angyal, a Halál Árnyéka. A kapcsolatuk nem zökkenőmentes, de a cél közös: ki kell bogozniuk az ügyet, melyben egyik titok követi a másikat. Vajon képesek megoldani a puzzle-t?

Nagyon vártam ezt a könyvet, mert szeretem az írónő korábbi könyveit, de most szerintem picit túllőtt a célon. Több helyen úgy éreztem túlírt, sokszor untam és több száz oldalt kellett várni, hogy a könyv elkezdjen igazán érdekessé válni. A szerző felnőtteknek szóló könyvet akart írni a YA regények után, de ebben is picit sok lett. Mindenki gyönyörű és mindenki szexelni akar. Ez igazán valósághű, vagy mégsem... Többektől hallottam, hogy panaszkodtak a sok káromkodásra, engem mondjuk ez a része nem zavart.

Hajlamos vagyok félretenni egy könyvet, ha nagyon nem fog meg a történet. Ennek a kötetnek az volt a szerencséje, hogy a karakterek érdekesre sikerültek, így nem adtam fel, hanem végigolvastam. Bryce sokáig idegesített, de szépen ívelt felfelé a jelleme a sztori végére. A szerző erőssége, hogy képes hiteles, szerethető, egyedi, erős karaktereket megalkotni. Nemcsak a főszereplők megnyerőek, mellékszereplőből is kaptunk szép számmal.

És persze a másik fő erénye a kötetnek a világépítés. Eszméletlen jól működik a mágia és a mai modern világunk találkozása. Oké, ez nem újdonság, láttunk már ilyet, viszont Sarah J. Maas ugrott még egyet és számos mitológiából hozott egy darabot és a dolog működött. Már ezért is megérte volna kézbe venni a könyvet.

Bár megküzdöttem vele sokszor, de végül jól tettem, hogy nem engedtem el a könyvet, mert a végére rendesen odatette magát a szerző. Barátság, önfeláldozás, csatározások, erőszak, titkok. Pörgős, izgalmas, váratlan, drámai, pont olyan, ami úgy felcsigázza az embert, hogy követeli a folytatást. Sajnos arra még kicsit várni kell, a szerző nem is olyan régen hirdette ki a külföldi premier dátumát: 2022 február 15. Szerencsére nincs is olyan messze.

1619384579.jpegKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

Fordította: Szabó Krisztina

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron a kiadó oldalán, ahol lehetőségetek van beleolvasni is a regénybe.

Kövess minket Facebookon is!

A király árulója

Mit tennél, ha te lennél az egyetlen mágiával bíró ember?

Gonosz fortélyok trilógia

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes