A király árulója

 

Könyvajánló - Jeff Wheeler: A király árulója - The King's Traitor

Királyforrás a király kegyetlensége miatt végveszélybe került - de Owen hűen szolgálja a királyság érdekeit. Az egyik legjobb kortárs ifjúsági fantasy folytatódik!1_22.png

Severn Argentine, Királyforrás ura a Királyforrás sorozat 3. kötetében azzá a kegyetlen, szívtelen uralkodóvá válik, aminek a nép mindig is tartotta. Ez pedig pusztulással fenyegeti királyságát és népét, ráadásul Owen nem tud szó nélkül elmenni a király becstelensége és bosszúszomjas hatalomvágya mellett sem. A fiatal főúr azonban megtalálta a jogos örököst, azt, aki elől Severn bitorolta el a trónt. Már csak azt kéne kiagyalnia, hogyan is taszíthatja le a romlott királyt.

Severn háborút akar szítani, ezért olyan ajánlatot tesz a baráti Brythonica rejtőzködő, zárkózott úrnőjének, amit vissza kell utasítania, és így leigázhatja. Ám Sinia meglepi őket: elfogadja a király (és Owen) arcátlan ajánlatát. Owen csakhamar megismeri a lányt, és rájön, hogy értékes szövetségesre lelt. Siniának ugyanis különös varázsereje és olyan tudása van, ami mindkettejük hasznára válhat. 

Nagy bátorság kell ahhoz, hogy az ember helyesen cselekedjen, főleg akkor, ha senki nincs, aki támogassa.

Sodró, lendületes fantasy ez, ami részről részre egyre jobb, és Wheeler rendkívül ügyesen fonja a romantikus szálakat is: úgy lesz többesélyes a dolog, hogy mégis elkerüli a klisés szerelmi háromszög vagy egyéb sokszög témáját. Nagyon tetszett a kötet felépítése, bár az nagyon nem, hogy Owen hogy viselkedett az elején Seniával - szerencsére az neki magának sem. Tetszett Sinia magyarázata a történtekre, a történelemre, a szerepekre, és tetszett az, hogy mindenkinek egyedi, de jelentős szerepe van a játéktáblán. Hogy semmi sem véletlen.

Természetesen ebben a kötetben is megjelenik Evie, aki miatt Owen szívfájdalma és keserűsége hatalmas, de különösen jó szál volt Etayne és az apja kapcsolata is. A méregkeverő rendkívül szerethető, szimpatikus szereplővé vált, sokkal emberközelibbé, mint Owen gyerekkorában a titokzatos Ankarette. Ez a sorozat tényleg részről részre jobb, és örülök, hogy itt is megjelentek a gyerekek, mint az első részben, de itt már egész másképp láttuk őket - továbbra is Owen szemén át, ám Owen már felnőtt, és a király kegyeltje, erős főúr - aki épp árulásra készül... Történelmi háttér erős fantáziával, mágiával vegyítve, megjelenik a jó és a rossz párharca, azonban semmi és senki sem fekete és fehér. Tökéletes kikapcsolódás felnőttnek és tizenévesnek egyaránt.

Jeff Wheeler 49 éves, 2014-ig az Intelnél dolgozott, de azóta főállású író lett. Öt gyermek apja, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházának büszke tagja, amelynek világszerte nagyjából félmillió, Magyarországon kb. 5000 híve van (legalábbis a saját weboldaluk szerint). Nem ez az egyetlen sorozata, amely még további három részből áll, ám ezekben már a következő generáció a főszereplő. Remélem, kiadják Magyarországon mindegyik kötetét (és remélem, ahogy eddig, az eredeti, gyönyörű borítókkal), mert így a harmadik kötet után Wheeler kedvenc szerzővé lépett elő az ifjúsági fantasy kategóriában.

Higgyetek a gyönyörű borítóknak: megéri megismerni a történetet!

A kötet elérhető kedvezményes áron a borítóra kattintva, a Könyvmolyképző Kiadó oldaláról!

Kövess minket Facebookon!

 

Oldalszám: 432
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: The King’s Traitor
Fordító: Varga Tibor
ISBN: 9789634575733

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes