A rejtett ösvény

A nagyobb jó elérése érdekében a cél szentesíti az eszközt? Megbocsátható-e egy ilyen lépés, amikor kiderül? Mindenható-e a szerelem, tisztázhatók-e a félreértések tíz év távlatából? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Karen Swan kalandos, izgalmas, nyomokban romantikus regénye Rejtett ösvény címmel. 


Könyvajánló
Karen Swan
A rejtett ösvény

Alex mindössze négy hónapos viharos ismeretség után megkéri Tara Tremain kezét, aki szédülten igent mond. Jobban nem is különbözhetnek egymástól: Alex szókimondó, nincsenek gátlásai a mindennapi élettel kapcsolatban, amit nem akar, arra egyszerűen nemet mond - míg a 20 éves, éppen egyetemista Tara egészen más,  végtelenségig udvarias brit, aki a nemet mondást még nem szokta meg. Ráadásul Tarának van két titka, amelyeket a lánykéréskor még nem osztott meg Alexszel. Az egyik esetében az elhallgatás nem eget rengető titok, pusztán arról van szó, hogy a lány szülei kőgazdag emberek, akik megtanították Tarát arra, hogy mindenkiben hozományvadászt vagy egyéb módon a pénzére aspirálót feltételezzen. Tara úgy érzi, ez most más! Itt most őszinte szerelemről van szó. Az angol rózsa azonban téved. Vagy mégsem? A másik titok kicsit kínosabb és fájdalmasabb végeredménnyel jár.

Alex Carter felmenői csóró hippik, akik büszkék a pénzzel kapcsolatos véleményükre: léte, nemléte nem számít. A férfi biodinamikus gazdálkodásokban és kommunákban nevelkedett, a szülei mintha kimondottan csóróságra utaztak volna egész életükben. A férfi tehetséges, szenvedélyes, meglátásai ösztönösen jók. Egyszerűen csak jobbá szeretné tenni a világot. Az egyetemi képzésen, amin részt vesz, még alapdiplomája sincs, amiért sokan cikizik és lenézik diáktársai közül - emiatt rettenetes dühöt érez, de megvan a magához való esze. Soha nem ment bele hatalmi harcokba, nem érdekelte, ki viszi oda a kávét a professzornak, egyszerűen csak tanulni, cselekedni és változtatni akart. Biológusként végtelenül ambiciózus ebben az ügyben, bármire képes céljai eléréséhez. Karizmatikus, bárkit magába tud bolondítani, férfit, nőt, öreget és fiatalt anélkül, hogy ennek tudatában lenne. A vele egy szakon lévők úgy gondolják, van benne valami könyörtelenség is, ami miatt nem mindig képes a kompromisszumra. Tara csak eszköz lenne céljaihoz?

Mindenesetre 10 év múlva Tara még hajadon, egy komoly udvarlóval, aki nem Alex. A lánykérés óta nem járt a család szokásos nyaralóhelyén, Costa Ricában, de idén nem lehet megúszni az utat - az apjának egy nagyon fontos projectje valósul meg, amin a családi összetartást demonstrálni szükséges: minden biológusok álma valósul meg egy óriási nemzeti park képében. Az ország egészen más kulturális értékekkel bír, mint Anglia, és amikor az orvos képzettségű Tara a dzsungelben felfedez egy gyógyításra váró beteg gyereket, akit különleges módon lehet csak kezelni, egy valaki képes segítségére sietni: Alex.

Kifejezetten érdekes mű, egyharmadában az elit angol rózsa naivitásával és a hippi szülők gyerekének dörzsöltségével. Minden olvasó sejti e rész végkimenetelét, hiszen akkor miről szólna a következő kétharmadnyi szöveg, ha nem a keletkezett konfliktus magyarázatáról és a karakterek fejlődéséről? A romantikus vonalat különféle útvesztők és kételkedések, gyanakvások teszik érdekessé, hozzáadva Costa Rica esőerdőinek fülledt levegőjét, kultúrájának sokszínűségét és eltérését a nyugati értékektől. A nemzeti park létesítése nem tetszik mindenkinek, plusz izgalmat és bonyodalmat beletéve a cselekménybe.

Mik az igazi értékek? Hogyan lehet kicselezni a politikusok és a nyerészkedők aljas szándékait, hogy a nemzeti park éccája valamennyire sértetlen legyen és az őslakók megőrizni vágyott életformája és élettere is sértetlenül maradjon? Mi lesz Tara jelenlegi partnerével, és a sokat próbált orvos hogyan oldja fel a nyugati orvoslás, életmód és a bennszülöttek hiedelemvilága és gyógyítása közötti szakadékot? Alex könyörtelen törtető, vagy valóban igaz érzésekkel fordult 10 évvel ezelőtt Tara felé? És most is csak kihasználja? Megbocsátható-e árulása?

Az igazság mindig attól függ, kinek az igazsága. Nem lehet mindent megtartani egyszerre, ha érdekütközések következnek be, de ugyanakkor Tara részéről a feltételezés és a kommunikációhiány a kudarc szülőanyja. A valóság fájdalmas felismerésekre és lépésekre kényszerítik a főhősöket, megértetve velük azt, hogy mindent nem kaphatnak meg, valamit fel kell áldozni a nagyobb jó érdekében. De mi a nagyobb jó, és milyen felismerésekre jutnak a főszereplők?

Szerintem olvassátok! Szórakoztató, izgalmas, kalandos olvasmány.

Fülszöveg

Minden lépés visszavisz hozzád

Tara Tremainnek húszévesen megvan mindene: rezidens orvosként dolgozik, és jegyben jár álmai férfijával, egy szenvedélyes amerikaival, Alexszel, aki biológiaszakon tanul. De épp, amikor minden tökéletesnek tűnik, Alex a lehető legbántóbb módon elárulja Tarát.
Tíz évvel később a nő már túltette magát a dolgon – pályáján sikeres, jó barátai vannak, egy férfi szerelmes belé. De, amikor gazdag családja révén egy partin vesz részt Costa Rica szívében, nehéz helyzetben találja magát: egy kisgyermek válságos állapotba kerül, és a gyógyszer többnapi járóföldre található, a dzsungel mélyén.
Csak egyvalaki segíthet: de Tara vajon képes lesz megbízni abban a férfiban, aki összetörte a szívét?

Karen Swan (a képen) Sunday Times bestsellerszerző, méghozzá a három legkelendőbb szerzőjének egyike. Korábban divatmagazinnál dolgozott. Tizennyolc könyvet írt, Sussexben él férjével, három gyerekük és két kutyájuk van. Könyvei hangulatos helyszíneikről ismertek, és Karen az utazást minden egyes történet létfontosságú kutatásának tekinti. Szereti a mély és bonyolult szerelmi történeteket, melyeket váratlan fordulatokkal fűszerezve ábrázol.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a kiadó oldalairól származnak.
Termékadatok
Cím: A rejtett ösvény
Eredeti cím: The Secret Path
Szerző: Karen Swan
Fordító: Goretity Franciska
Kiadó: 21. Század Kiadó
Megjelenés: 2023. június 01.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635683277
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes