Amikor egy ​üldözött boszorkány beleszeret Lokiba...

Könyvajánló - Genevieve Gornichec: A ​boszorkány szíve

Jötunheim peremén az erdő egy barlangjában él egy boszorkány, aki egy napon a csínytevés istenét választja férjéül, amivel eléri, hogy egy veszedelmes jövendőlés Damoklész kardjaként lebegjen családja és a világ felett...

290911585_3306276636272167_2085237362124423860_n.jpg

"Egyszer régen, amikor az istenek még ifjak voltak, Ásgard pedig egészen új, felbukkant egy boszorkány a világ pereméről..."

Genevieve Gornichec debütáló regénye, A boszorkány szíve egy különleges kalandra invitálja az olvasót. Már a fülszöveg és a szép borító elvarázsolt, szerencsére a beltartalom is pazar. A kötetben megismerjük Angurboda történetét, aki nem volt hajlandó kiszolgálni Ódint, amiért kivágják a szívét és máglyára vetik. Angurboda elszökik és erejét vesztett, sebesült boszorkányként bújkál az erdőben, amikor Loki rátalál és visszaadja a szívét.

Innen indul kettejük különös szerelmi története, amely bővelkedik tréfás párbeszédekben. Eleinte Loki csak azért látogatja a barlangban élő boszorkányt, mert unatkozik, majd egy nap a nő segítségére szorul, s fura kapcsolatuk egy új szintre emelkedik. Garantáltan jókat fogtok derülni kapcsolatukon, melyből végül három gyermek is születik.

Aki ismerős a skandináv mitológiában jól ismeri ezt a három nevet: Fenrir, az óriás farkas, Jormungand, a midgardi kígyó és Hel, a holtak leendő ura. Az istenek haragja elől nehéz elbújni és erre akkor ébred rá Angurboda, amikor képességei elkezdenek visszatérni és bár igyekszik figyelmen kívül hagyni, a szeme előtt lebeg a jóslat, miszerint gyermekeinek fontos szerepe lesz, amikor elérkezik a Ragnarök.

Ezt a bolondos idillt váltja fel végül egy tönkrement, válságos élet, vándorlás, útkeresés, az elkerülhetetlenül közelgő világvége előli kétségbeesett menekülés. Vajon van lehetőség, esély elkerülni a végzetet? Létezhetnek kiskapuk, amelyek megmentik a világot és vele a családját?

Ez egy nagyon hangulatos, olykor humoros, olykor pedig szívszorító, lírai történet, mely elrepít a mitológiák világába, de egy kicsit modernizált formában, hogy bárki örömét lelhesse benne. Barátság, szerelem, árulás, veszteség, remény. Minden, ami egy erős regényhez kell. Ezt pedig csak tovább erősítik a parádés párbeszédek. Nagy kedvencem Skadi és kifejezetten élveztem a két nő, Angurboda és a vadásznő gyönyörű kapcsolatát, amikor a kitaszított boszorkány még egyedül bújkált.

Nagyon jó ötlet és remek kivitelezés, hogy nem a jól ismert istenek körül forog a történet, hanem egy fontos női főszereplőt választott a szerző a skandináv mítoszok világából. Izgalmas újragondolása ez ennek a páratlan világnak, ennek az ősi mitológiának. Szerintem bárki örömét lelheti ebben a könyvben.

Zárásként pedig egy kis extra a végére: október 24-én jelenik meg a szerző A vér szövetsége című kötete, ami hasonlóan jónak ígérkezik. Érdemes lesni a kiadó honlapját szeptemberben és lecsapni rá előrendeléssel. Én izgatottan várom, hogy milyen új kalandra visz majd minket Genevieve Gornichec.

genevieve_gornichec_a_boszorkany_szive_b1_web_cover.jpgKöszönöm a lehetöséget az Agave Könyvek csapatának!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket a Facebookon is!

A végzet fegyvere - Római vér

Holt idény - Egy sokkolóan véres horror

Gallant - Egy sötét, páratlan, lebilincselő misztikus történet

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes