Egy sötét, páratlan, lebilincselő misztikus történet

Könyvajánló - V. E. Schwab: Gallant

A Gallant egy rendkívül olvasmányos, parádés stílusban megírt, lebilincselő misztikus történet V.E. Schwab tollából szellemekkel, sötét erőkkel, megspékelve egy különös lány történetével, családi tradíciókkal és az összetartozás erejével.

Victoria (V.E.) Schwab parádés író. Eszméletlen jól bánik a szavakkal, a történetekkel, a karakterekkel, képes lebilincselni, elvarázsolni vagy épp feszültségben tartani az olvasót. Bármilyen műfajhoz nyúl, megtalálja a számításait vele, aminek köszönhetően még mindig a kedvenc íróim sorát bővíti.

Ha valamiért valamelyik művét eddig kihagytad, vagy még ijesztőbb, lemaradtál róluk teljesen, ajánlom figyelmedbe a történeteiről írt ajánlóinkat:

Addie LaRue láthatatlan élete

Egy sötétebb mágia

Viszály

Egy kegyetlen dal

A szerzőtől már megszoktam, hogy különleges világokba kalauzol, most lássuk, hogy a Gallant ezúttal hová repít. Megismerjük a tinilányt, Olivia Priort, aki egy lányiskolában éli nem túl boldog mindennapjait. Az élete szürke és sivár, anyja két éves korában hagyta a neveldében és csupán egyetlen dolog maradt utána, naplója.

A kislány nem képes beszélni, ami miatt sok atrocitás érte társaitól, napjait egyedül tölti ceruzája és rajzfüzete, valamint anyja naplója társaságában. Utóbbit már szóról szóra tudja. Az anyja mesél benne a lány apjáról, annak elvesztéséről és, hogy miként kezd elmenni az esze, ami miatt meghozta élete legfájdalmasabb döntését, lemondott saját lányáról, hogy az biztonságban legyen.

A szürkeségnek egy váratlan levél vet véget. A feladó a lány nagybátyja, aki leírja, hogy mindenhol keresi anyja eltűnése óta és nagyon várják haza, Gallantba. Olivia ismeri a nevet, ám anyja naplóját egy figyelmeztetés zárja, miszerint történjen bármi, soha ne menjen Gallantba. Nincs választása, az nevelde igazgatója autóba pakolja és vegyes érzelmekkel telve már indul is az ismeretlen felé.

Gallantban egy mesés ódon kúria várja, gyönyörű virágoskerttel és egy omladozó vaskapuval felszerelt fallal a kert végében. Alig tud szóhoz jutni a boldogságtól, ám szerető családról szőtt álmai egy pillanat alatt törnek össze, amikor utolsó élő hozzátartozója öröm és ölelés helyett azzal fogadja, hogy mit keres ott és azonnal távozzon. Ám a sors másként alakítja a dolgokat, a lány marad és egyre több titkot tud meg szüleiről, őseiről és a kísértetjárta házról, melyet a Priorok vére és egy vasajtó választ el a pusztulástól...

„Mindennek van árnyéka. Még a világnak is, amiben élünk. És kell lennie egy helynek, ahol az árnyék érintkezik a forrásával.”

Ismét egy parádés kötet Schwab tollából! Először csak lassan ismerkedünk Oliviával, az anyja naplójával, a különös képességével, hogy látja a holtak szellemét maga körül, majd belecseppenünk a Prior-család ijesztő történetébe, ahol semmi sem az, aminek elsőre tűnik. Éjfél felcsaptam a könyvet, hogy csak olvasok lefekvés előtt egy fél órát, majd azt vettem észre, hogy elmúlt két óra is. Teljesen magával ragadott a történet, az ódon kúria és holtakkal, árnyakkal teli tükörképe. Feszült, izgalmas, pörgős, szívszorító, magával ragadó regény. A gyönyörű illusztrációk pedig csak hab az egyébként is remek írás tortáján. Újabb telitalálat a szerzőtől, imádtam! 

9789635980666.jpgKöszönöm a lehetöséget az Agave Könyvek csapatának!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket a Facebookon is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes