Ezüst lángok udvara

Könyvajánló - Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara

Újabb lenyűgöző Sarah J. Maas kötet, ahol ismét belemerülhetünk a Tüskék és rózsák udvara sorozatban megismert intrikákkal és háborúval teli világba, ahol a főszereplőknek nemcsak belső rémeikkel kell felvenniük a harcot, hanem egy veszélyes ellenfél ismét a hatalma alá akarja vonni a világukat.

Sarah J. Maas tetemes rajongótábort szerzett magának romantikus-fantasy köteteivel, amelyek mesebeli világokba, drámákba, izgalmas, véres csatákba és különös szerelmi történetekbe repítik az olvasókat. A Tüskék és rózsák udvara sorozatban sem volt ez másként. Az első három kötet engem is levett a lábamról. Minden adott volt benne, ami a szórakozáshoz kell: színes világ, fantasztikus lények, izgalmak, veszélyek, háború, ádáz ellenségek, szerethető szereplők, akiknek érdemes szurkolni, hogy a jó győzedelmeskedhessen.

Aztán érkezett egy kis átkötő történet Fagy és csillagfény udvara (A Court of Frost and Starlight) címmel, ahol beleshettünk egy békés téli ünnep és a háború utáni nyugodt időszakba. Megmondom őszintén, engem az a kötet nem nyűgözött le. Adott egy kis pluszt az eredeti sztorihoz, de hiányoltam belőle a feszültséget, az izgalmakat. Aztán elérkezett a sorozat ötödik része, az Ezüst lángok udvara.

A Hybern elleni háború óta már több mint egy év is eltelt, de sokan még mindig a véres összetűzés nyomaitól szenvednek. A regény ad egy kis visszatekintést a pillanatra, amikor Feyre nővére, Nesta az Üstben köt ki és a lány erőszakkal elvesz tőle valamit, amely aztán darabokra törik. Ez a regény az ő története. És persze Cassiané. Találkozunk időnként a velarisi család tagjaival is, de a középpontban ők ketten állnak.

38789727_2202757376626519_6975125174735601664_n.jpegNesta és Cassian (@gabriella.bujduso, Instagram)

Nesta ennyi idő után sem tudott megbékélni azzal, hogy immár főtündér. Ráadásul érzi, hogy amit elragadott az üsttől az sötét és mindent megtesz, hogy ezt a sötétséget elnyomja magában. Önpusztító életet él, minden este részegre issza magát és más-más tündért visz az ágyába. Ezt elégeli meg az uralkodó páros, Feyre és Rhys, akik úgy érzik bőven adtak időt Nestának, hogy feldolgozza a történteket és ezúttal egy ultimátum eredményeként elküldik a Szél házába, ahol Cassiantől kap harci kiképzést.

Kettejük útja kicsit sem egyszerű. Nesta sokáig dacol a rá hárított büntetés ellen, aztán még őt is meglepi, hogy a Szél házának könyvtárában nem várt barátságra lel. Miközben Nesta építgeti saját magát a birodalomban sincs béke. A bukott királynők bosszút forralnak és ehhez nem átalkodnak bármilyen sötét mágiát felhasználni. Így kerülnek képbe az Üst által teremtett sötét tárgyak, melyek jól felkavarják az állóvizet és nem várt szövetségeket hoznak.

Ezúttal kaptunk bőven izgalmat, pörgést, új szereplőket és kicsit beleshetünk a szereplők múltjába is, valamint az illírek kegyetlen, sötét hagyományaiba, melyek ellen igyekszik tenni Rhys és Cassian. Kifejezetten szép az a történet, ahogy a három fogadott testvér Rhys, Cassian és Az együtt teljesítették a lehetetlennek tűnő küldetést fiatal harcos korukban. Élvezettel olvastam Nesta belső vívódásait is, ahogy próbálta megtalálni önmagát a rákényszerített főtündéri életben. Közben pedig a többi szereplő is vívta a maga csatáit. Többször dacolnak a halállal, de a család mindig összetart és kihúzzák egymást a bajból, de ezúttal olyan ellenfelekkel néznek szembe...na, semmi spoiler, szóval nem fogunk unatkozni és nem lesz mindig felhőtlen öröm az élet.

Tetszett Nesta és Cassian küzdelme, hogy elnyomják, amit egymás iránt éreznek. Még azzal se volt bajom, amikor a barátság extrákkal szálat hozta be a szerző. De! Mi a fenének kellett oldalakon keresztül húzni a szexjeleneteket??? Itt harapta, ott szívta, így állt, úgy állt, így folyt, úgy folyt, még, döfködj, tövig akkor is, ha fáj, és a többi és a többi. Felesleges és sok. Egy-egy rövid szenvedélyes jelenet elfér, de amit néha lerendezett a szerző... na az már idegesítő volt és alig vártam, hogy haladjunk már a sztorival tovább.

Na, de ezt leszámítva ez egy nagyon szuper fantasy barátságról, szeretetről, gyógyulásról, és persze akad azért intrika, csatározások, veszélyes mágikus tárgyak és lények, hogy izgulhassunk kicsit a kedvenc szereplőinkért.

10068_b1.jpegKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző csapatának!

A kötet borítójára kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon!

Főkép: fb.com/konyvmolymarkabolt

Föld és vér háza

A királynő méregkeverője

Mit ér a hűség? - A tolvaj lánya

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes