Fagy és csillagfény udvara

Könyvajánló - Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

"A remény még a legfagyosabb éjszakán is melegséget nyújt..."

A Könyvmolyképző Kiadó a rajongók legnagyobb örömére ősszel elhozta a magyar olvasóknak Sarah J. Maas Tüskék és Rózsák udvara sorozatának legújabb részét. Imádtam az első három részt. Volt benne minden, ami egy jó kis fantasyhoz kell: egy színes, izgalmas világ, fantasztikus lények, pörgős történet, szerethető szereplők, kegyetlen ellenségek és félelmetes háború, ahol a jók rengeteg áldozat árán, de végül győzedelmeskednek.

Miután hőseink túlélték a Hybern elleni háborút, most visszatértek, hogy újjáépítsék a világot. Izgatottan vártam, hogy ismét Prythian kalandos udvaraiban bóklászhassak. A kötet legtöbb oldalán az Éjszaka udvarában tanyázunk és apránként belesünk Rhys, Feyre és a kis családjuk felépülésébe, ahogy próbálnak visszatérni a hétköznapokhoz és boldogan élni. Persze mind súlyos sebeket hordoznak, amik nehezen gyógyulnak.

Velaris lakói a város újjáépítése mellett épp egy különleges ünnepre, a téli napfordulóra készülődnek. Ezen az ünnepen fénybe borul a város, mindenki ünnepel, az emberek pedig megajándékozzák szeretteiket. Szinte az összes fontos szereplő felbukkan a regény során, ráadásul ezúttal nem csak Rhys és Feyre szemszögéből látjuk az eseményeket.

Megtudjuk miként boldogul Feyre, mint királynő, a testvérei miként viselik újjászületésüket, Mor még mindig démonaival harcol, Az és Cassian pedig segítik Rhyst, aki az udvarok közötti békére törekszik. Ám sajnos erről vajmi keveset olvashatunk. Helyette inkább az ünnepi készülődés, a hagyományok megismerése, a szereplők hogyléte van a középpontban. Kapunk apró utalásokat Lucien jövőjéről, és Nesta is hordoz magában potenciált az izgalmas folytatásra. 

Tudtam, hogy ez csak egy felvezető kötet, egy átkötés az új sorozathoz, de azért reméltem némi izgalmat, egy kis kalandot. Vártam, hogy együtt félhessek, remélhessek, izgulhassak a már jól ismert, megkedvelt szereplőkkel. Ám ez sajnos elmaradt. Nem éreztem mást, csak ürességet és csalódottságot. Amikor említésre került, hogy az illírek táborában néhányan lázadást szeretnének szítani, végig reménykedtem, hogy azon túl, hogy mindenki ajándékot vásárolgat az ünnepre és a sebeit nyalogatja, végre történik majd valami.

Egy-egy szereplőről azért kapunk némi érdekességet, sőt, még Tamlin is felbukkan, és a romantikus-erotikus jelenetekre vágyók is örülni fognak. Személy szerint Rhys volt a kedvenc szereplőm az első felbukkanásától a korábbi részekben, most viszont a jeleneteinek a fele inkább idegesített. Folyton azon jár az esze, hogy hol és hogyan melegedne össze a párjával a kötelezettségei helyett. Értjük, szerelmes és boldog, de nekem ez a könyv egyszer olvasható, kérem a következőt.

8458_b1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző csapatának!

A kötet borítójára kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon!

A királynő méregkeverője

Mit ér a hűség? - A tolvaj lánya

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes