Nem mézes hetek

Nem mézes hetek - avagy két esküdt ellenség Hawaiin, ennek történetét írta meg Christina Lauren a bekezdés első három szavával megegyező címen, amely romantikus történetet olyanoknak javasolja, akik valaha is érezték már úgy, hogy pechszériájuk van a szerelemben (is). A mű a 21. Század Kiadó gondozásában jelent meg a közelmúltban.

Könyvajánló -  Christina Lauren: Nem mézes hetek

Úgy nézel rám mintha kedvelnél - szerintem pont ugyanannyira utállak, mint bármikor - e párbeszéd jegyében kezdődik és folytatódik a Nem mézes hetek című Christina Lauren regény vaskos tartalma, az olvasók legnagyobb gyönyörűségére, tele humorral, fejlődéstörténettel, de szerelemmel, árulással és egy alapos, a násznép minden tagjára kiterjedő ételmérgezéssel. Kivéve a két ősellenséget, az egyik nem díjazza a feltálalt kaját, a másik pedig óvakodik fogyasztani ilyen helyeken. Yessss! - ők mennek nászútra. Mert amikor a családban élők számára a világ legjobb játéka az, hogy bármilyen költséget megússzanak, amiért fizetni kellene, akkor egyértelmű, hogy az elnyert ÉS lekötött nászutat sem lehet eltékozolni: ha egyszer megbetegedett az ifjú házaspár, menjen el helyette az ara testvére és a testvér által ki nem állhatott férfi is.
 
Olive Torres ikertestvérével, Amivel szemben mindig is szerencsétlen volt, amit nem a sajnáltatás ténye miatt írom, hanem azért, mert objektíven így van. Például még ma is nézett a You Tube-on egy videó a hat éveskori önmagáról, amikor az áruházi plüss figura automatába "valahogy" belülre került - igen, komoly melóval betornázta magát, de a kifelé vezető utat egyszerűen nem lelte meg -, a tűzoltóknak kellett onnan őt kiszabadítani, a helyi sajtó áldásos figyelme közepette. Ez a pechszéria azóta is kíséri őt kisebb-nagyobb ügyekben: a kutya biztosan lepisili, a madárürülék tuti, hogy az ő ruháján vagy haján köt ki, és villám is csapott már belé (igen, tényleg), vagy felmondanak neki az első napon a munkahelyén, plusz a szerelmi élete általában és konkretice nulla. 

Mélységes önbizalomhiány és állandó passzivitás, eleve lemondás, düh és frusztráció jellemzi, képtelen felszabadultan mosolyogni, és ha valami éppen jól megy az életében, nem tud másra gondolni, minthogy nem érdemli meg, és arra vár, mikor robban bomba az idillje kellős közepén. Ám az "elhazudott házasok vagyunk" sztori egyre több  meglepetést okoz Olive számára... például kénytelen rájönni, hogy benne maradni az "Utáljuk Ethan Thomast" csapatban talán több energiát emészt fel, mint amennyit megér, ráadásul a férfiban lényegesen több van, mint amit ő felületes szemlélődéssel látni vélt benne, vagy amit testvére és sógora elejtett megjegyzéseiből levett róla. A 216. oldalon megtörténik az elkerülhetetlen, de ez nem jelenti azt, hogy vége a történetnek... Vár még az olvasóra bő 120 oldalnyi meglepetés.

Semmi szédítő mélység és megugorhatatlan magasság sem rejtőzik a műben, pontosan az, amire az ember egy laza, olvasgatós estén - délutánon, reggelen, stb. - vágyik: fergetegesen humoros, szolidan romantikus, kellően szórakoztató, kis fejlődéstörténettel és a családi összetartásba vetett hittel megspékelt tartalom, amit az ember lánya korhatárra tekintet nélkül, örömmel abszolvál az év bármely szakában, vízparton, strandon, őszi erdőben, tavaszi tulipánok között, vagy akár egy síparadicsomban télen.

Olvassátok! 

Fülszöveg

Két ​esküdt ellenség Hawaiin

Ezt a romantikus történetet mindenkinek olvasnia kell, aki valaha is úgy érezte, nincs szerencséje a szerelemben.

Olive és Ami ikrek. Ami mindent bezsákol, Olive-nak viszont folyton pechje van, és ezt már meg is szokta. Kettejük közt vitathatatlanul Ami a bajnok… még a lakodalma is szinte ingyen van a különböző akcióknak és nyereményeknek köszönhetően. Olive-ot csak egy dolog zavarja a pechszériájánál is jobban: Ami esküvőjén az egész napot a vőféllyel kell együtt töltenie, aki nem más, mint Olive ősellensége, Ethan Thomas.

Olive megacélozza magát a pokoli nap előtt, elhatározza, bátor képet vág hozzá, és az egészet átvészeli. De a komplett násznép ételmérgezést kap, Olive és Ethan kivételével, így aztán átmenetileg muszáj nekik fegyverszünetet kötniük, hogy Hawaiira utazhassanak. Végül is tíz felhőtlen nap megéri, hogy az ember belebújjon a friss házasok bőrébe, nem igaz?

De furcsa módon Olive mintha nem is bánná, hogy bele kell helyezkednie a szerepbe. Mintha minél inkább tettetné, hogy ő a legszerencsésebb nő a világon, annál inkább úgy érezné, hogy tényleg ez az igazság.

Christina Lauren (a képen) álnév egy amerikai szerzőpárost takar, akik kortárs szépirodalmat, tini-fikciót és romantikus regényeket alkotnak.

Kép: Wikipédia



Köszönöm a lehetőséget a 21. Század Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!

A képek a 21. Század Kiadó oldaláról származnak.

ISBN:9789635681853





















Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes