Shakespeare mókusoknak

Könyvajánló - Christopher Moore: Shakespeare mókusoknak

Szórakoztató agymenés szerelemmel, őrülettel, varázslattal és gyilkossággal Christopher Moore tollából.

fokepmokus.jpg

Amikor az alábbi mondattal kezdődik egy könyv, nem kérdés, hogy sokat fogsz nevetni a következő pár órában:

"Nyolc napja hánykódtunk a tengeren, amikor a dinkának gusztusa támadt a majomra."

Azok, akik már találkoztak Christopher Moore nevével, tudják, hogy az írásai szórakoztatóak, kreatívak, érdekesek, időnként pajzának és káromkodástól sem mentesek. A Shakespeare mókusoknak egy humoros, kicsit beteges agymenés, egy darabka modern, kicsavart Shakespeare-sztori vicces karakterekkel. Tarsoly kalandjai közben pedig garantáltan nem fogunk unatkozni.

Főhősünk, a már említett királyi bolond, Tarsoly, aki hosszas kalózéletét a görög partokon hajótöréssel zárja társa, Nyáladzó oldalán. Aki ismeri Moore könyveit, tudja, hogy ez nem lesz ilyen egyszerű. A Szentivánéji álom kitekert változatába cseppennek (megfűszerezve még pár drámával), ahol az intrikák áradatában próbálnak lavírozni.

A történet helyszíne Athén, ahol az uralkodó épp nősülni készül, de közben másfelé kacsingat, az ilyesmiről pedig tudjuk, hogy szép kis káoszt tud okozni. Tarsoly pedig hamar az események sűrűjében találja magát, amikor is Nyáladzót elrabolják, újdonsült tündér barátját, Robint pedig meggyilkolják. A bolondnak "csak" annyi dolga van, hogy ebben a krimire hajazó káoszban megtalálja a tettest és megmentse barátját, miközben mindenhol emberek, tündérok, démonok és persze mókusok keresztezik az útját, miközben a többség kanos, zakkant és szerelmes.

"- Tudod, tubicám, a szerelem egy kilapított varangyos béka, ami szépen rohad a napon."

Moore nagyon megosztó. A történetei nyakatekertek, betegek, kissé elvontak, szextől és trágárságtól fűtöttek, de közben szórakoztatóak, izgalmasak és ontják magukból a parádés, vicces, jópofa szereplőket, fura szituációkat. Nem egy párbeszéden hangosan felnevettem, közben pedig szemtanúja lehettem egy gyilkossági nyomozásnak. 

Ez a kötet egy trilógia része, de nyugodtan vegye a kezébe az is, aki sose olvasott még Moore-tól, mert önállóan is tökéletesen megállja a helyét. Christopher Moore-t bárkinek ajánlom, aki pár órányi nevetős kikapcsolódásra vágyik és nem retten meg egy kis őrültségtől, szabadszájúságtól és attól, ha valaki teljesen kiforgatja a tengelyéből a legendás Shakespeare történeteket.

christopher_moore_shakespeare_mokusoknak_b1_cover.jpgKöszönöm a lehetöséget az Agave Könyvek csapatának!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Fordító: Pék Zoltán

Kövess minket a Facebookon is!

Géncsapda - az emberi evolúció következő lépése

A zaj

Molly Southbourne feltámadása

Leverhető a telepata férgek inváziója?

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes