Két szuper, érdekességek tömkelegét tartalmazó könyv Budapestről!

Könyvajánló - Kordos Szabolcs: Egy város titkai / Koniorczyk Borbála - Merker Dávid: Hosszúlépés a körúton túl

Szeretnéd megismerni Budapest titkait? Érdekes történeteket olvasni a város épületeiről? Majd bebarangolni a fővárost és felfedezni ezeket a helyeket? Akkor ez a két könyv neked íródott: Egy város titka és Hosszúlépés a körúton túl.

Elsőként érkezzen Kordos Szabolcs legújabb könyve, az Egy város titkai - Budapesti legendák - Legendás budapestiek, melyben egy-egy rövid fejezet idézi fel a történelem különféle pillanatait, miközben a város számos épületéről, ismert és ismeretlen helyeiről mesél. Történetek, sorsok, letűnt pillanatok.

9040718_5.jpgBudapest számos szegletének, épületének, ismert és ismeretlen helyének titkait tárja fel. Többek között megismerkedünk egy ódon házzal a Fővám téren, ahol Móricz Zsigmond kalandos életéből kapunk egy szeletet. Tehetünk egy kiruccanást a Palotanegyedben, amely egykor különc gazdagokban bővelkedett és megismerhetjük a Gschwindt-ház legendáját.

Vagy épp ellátogathatunk a kádári világ egy lokáljába, amelyet a Belügyminisztérium III/I-es csoportfőnöksége, a kádári titkosszolgálat hozott létre. Innen aztán jópár alkalmazott, köztük kurtizánok jelentettek a vendégekről, akiknek az volt a dolga, hogy az ágyban derítsék ki a lehető legtöbbet a kuncsaftokról.

Huszár Dávid fotóival kiegészülve ez a kötet olyan akár egy titkokat suttogó album, amely elrepít egy izgalmas utazásra, ahol az épületek rendületlenül mesélnek. 

A másik izgalmas kötet, amely elkalauzolja az olvasókat Budapest utcáin a Hosszúlépés alapítói, Koniorczyk Borbála és Merker Dávid újabb kötete. Ezúttal is négy különleges útvonallal kedveskednek azoknak, akik jobban meg szeretnék ismerni a fővárost. Első könyvükben bejárhattuk a körutat a Margit-körúttól Újlipótvároson és a belvároson keresztül  egészen át a folyó túloldalára, Budára. Ha lemaradtál a sorozat első könyvéről, a címre kattintva kaphattok tőlem egy kis ízelítőt:

Hosszúlépés Budapesten - Séták, titkok, történetek

2958213.jpgIsmét számos helyet bejárhatunk a szerzőpárossal és ezúttal is rengeteg fotó segít, hogy még akkor is úgy érezzük, hogy a városban lófrálunk, amikor otthonunk kényelmében olvassuk a történeteket. Például megismerkedhetünk az ország első bankrablóival, Antosevics Gyulával és Piasovszki Józseffel, akik az Árpád úton vetemedtek rablásra 1908 őszén.

Barangolásunk alatt megismerjük az Uránia történetét, megtudjuk mit dolga volt a Gestapónak a Melinda úton, de vár ránk egy tartalmas elbeszélés a Zwack család sikertörténetéről, gyáráról is.

Ez a könyv is remekül sikerült. Olvasmányos, érdekes, egy igazi történetfolyam, ami mesél és egy igazi időutazásra viszi az olvasót. A rengeteg illusztrációval együtt egy tökéletes album, amely összeköti a múltat a jelennel. Nekem ezúttal is hiányoznak belőle a térképek

"Soraik nyomán beszélni kezdenek a mára szoborrá merevedett hírességek és az elfeledett kisemberek. Az üres terek megtelnek rég nem hallott zsibongással, színesre vált a fekete-fehér mozgókép. Kényelmesen ülnek? Akkor indulhat a séta!"

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Kattints a borítóképekre, a kiadónál kedvezménnyel megrendelheted mindkét kötetet!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess minket Facebookon!

Séta Újlipótváros modern épületei között

Kilátók és miniszobrok Budapesten

A Várnegyed titkai

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes