Egy ütős fantasy a LoL világából nem csak gamereknek!

Anthony Reynolds: League of Legends - Romlás

Pusztuló birodalom, izgalmak, pörgés, korrupció, intrika, feszültségek, szörnyek, mágia,... Egy ütős fantasy, ami tuti levesz a lábadról!

collage.jpg

Amikor a napokban beugrottam a Fumax Kiadóhoz felmarkolni egy adag recenziós kötetet félve kérdeztem meg, hogy mit gondolnak, Anthony Reynolds Romlás című regényét merjem-e vinni, mert sose játszottam a játékkal, sőt, még csak nem is ismerem. Határozott válasz érkezett rögtön több irányból: VIDD, mert %! A lényeg, hogy megnyugtattak, hogy egy baromi jó fantasy, ami egy játék kitalált világában játszódik, de tökéletesen érthető és élvezhető a regény a játék ismerete nélkül is. Na, több se kellett, hát hoztam és neki is estem. És milyen jól tettem!

Mielőtt belemegyünk a sztoriba, kezdjük a körítéssel: nagyon szeretem, amikor képzeletbeli világba repülünk, ha van térkép, amely segít eligazodni. Azzal indul a kötet, hogy kapunk is térképet a világról és egy kicsit részletesebbet magáról Camavorról. Ezt még megdobták egy uralkodói családfával és a bónusz, ami nyilván a játékvilágot idézi, hogy a kötet végén a főszereplőkről találunk illusztrációkat. Egy kis ízelítő:

szereplok_1.jpg

Na, de mi is a helyzet Camavorral? Arra hamar rájövünk, hogy ez nem épp egy vidám hely és a történelme sem volt rózsás. Múltja tele van vérrel, halállal, pusztítással. Megismerjük Kalistát, a bátor, tehetséges harcost, s vele együtt nagybátyját, Viegót, aki, bár nem vágyott rá, a királyi trónon találja magát. Ők ketten szinte testvérekként nőttek fel, ezért Kalista bízik benne, hogy felépíthetnek egy szebb birodalmat, ha a király mellett lesz tanácsadóként.

Rendeznek is nagy ünnepséget az új király tiszteletére, ám felbukkan egy orgyilkos, aki a király életére tör. Kalistának sikerül megakadályozni a merényletet, de csak félig... a Viegónak szánt mérgezett tőr, a király kedvesében, Isoldéban landol. Fogalmuk sincs miként menthetnék meg a haldokló királynőt, csupán legendák szólnak arról, hogy az elveszett szigeten, az Áldott-szigeten meglelhetik a gyógyírt.

Viego egy ilyen küldetést nem bízhat akárkire, az egyetlen, akiben igazán bízik Kalista. A harcos el is indul egy csapattal a lehetetlennek tűnő küldetésre. Az úton nem fogunk unatkozni. Kapunk rengeteg izgalmas karaktert, ráadásul a szigeten Kalista gusztustalan politikai csatározás közepén találja magát. Az évszázadok óta elszigetelt élő szigetlakók vajon hajlandóak lesznek segíteni egy távoli urolkodónak? Ha igen, vajon milyen áron?

Nem is nagyon tudok mit írni ezentúl a sztoriról, mert kb. minden spoiler lenne. Maradjunk annyiban, hogy ez a könyv kiba***tt jó! Van ebben a kötetben minden, ami egy ütős fantasyhoz kell: pusztuló birodalom, izgalmak, pörgés, korrupció, intrika, feszültségek, szörnyek, mágia. Ez mind pedig illik a tökéletesen és parádésan felépített világba, nem beszélve az érdekes, színes, fejlődő karakterekről, akiket nem kímélt a szerző, mert kapunk mi még itt vérfagyasztó erkölcsi dilemmát is. Unatkozni nem fogunk és akár azonnal olvasnék még-még-még több történetet ebben a világban Anthony Reynolds tollából. A csávó egy zseni!

3741470_big.jpgKöszönöm a lehetőséget a Fumax Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes