Az ​utolsó húzás

Könyvajánló - Mary Burton: Az ​utolsó húzás (Criminal Profiler 1.)

"Borzalmas bűncselekmények, feszült jelenetek, okos és természetes párbeszédek illeszkednek hézagmentesen… A csavaros és erőteljes cselekményben az olvasó gyakran maga is érzi az áldozatok félelmét.”
– Mystery Suspense Reviews

geuqiqdoa75k7svujt5pzosdzhrftkf3qhreeujk_cover.jpeg

A Könyvmolyképző Kiadó Kristály pöttyös sorozatában nem egy érdekes, izgalmas thrillerbe, krimibe sikerült már belefutni. Ilyen Mary Burton Az ​utolsó húzás című könyve is, mely egy sorozat nyitánya. Ebben a könyvben adott két kiváló nyomozó, az egyikük Kate Hayden FBI-ügynök, aki a profilozók oszlopos tagjaként jó pár szörnyeteget juttatott rács mögé.

Most is épp vadászik egyre, aki fiatal lányokat bántalmaz mentálisan, fizikálisan, szexuálisan, de utolsó áldozatának sikerült megmenteni az életét. Egy ládából mentették ki a fiatal lányt, ráadásul az elkövető kiléte ismert, így "csak" le kell vadászni a rohadékot, amikor egy másik ügy miatt San Antonióba hívják.

Az egyik forgalmas autópályán egy sorozatgyilkos szedte áldozatait. Ő volt a Szamaritánius. Elintézte, hogy egyedül utazó nőknek lerobbanjon az autója, felajánlotta a segítségét, ami végül egy szívlövéssel zárult. Mindezt filmre vette és otthagyta a zsaruknak. Kate börtönbe juttatta a tettest, ám most egy újabb, pontosan ezzel a módszerrel elkövetett gyilkossághoz hívják. Vajon rossz ember ül a börtönben vagy ez csak egy utánzó?

Ezzel párhuzamosan megismerjük Theo Mazur gyilkossági nyomozót. A munkahelyén nem lelkesednek érte, de ő érkezett a helyszínre, ahol a környék ismert autókereskedőjének a feleségét találják holtan az autójában. Az út egyezik a Szamaritánus vadászterületével, az elkövetés módja szintén azonos: a nő defektes autóban ül, golyóval a szétroncsolt szívében, egy telefonnal az autóban, amin megtalálható a felvétel a gyilkosságról, plusz egy üzenet, hogy keressék fel Kate Hayden ügynököt.

Az ügynök és a nyomozó bele is veti magát az ügybe. Valaki egy sorozatgyilkosra akar kenni egy gyilkosságot? Vagy nem a megfelelő embert tartóztatott le korábban? Esetleg nem egyedül dolgozott és a társa folytatja a közösen megkezdett munkát? Netán egy utánzó gyilkos kezdett gyilkolásba? Túl sok megválaszolatlan kérdés... Főleg, amikor újabb gyilkosság történik, ami egy teljesen új teret nyit meg a nyomozásban.

Az ilyen könyvek számomra legérdekesebb része, amikor beleláthatunk a gyilkos fejébe. Szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy valaha adódhat olyan helyzet, amikor szándékosan bántanék bárkit. Emiatt kifejezetten érdekel, hogy vajon mi vezet odáig, hogy bárki ilyen szörnyeteggé változzon.

Ebben a kötetben külön érdekesség volt, hogy két gyilkos indult vadászatra és mindkettőből kaptunk izgalmas képeket. Együtt kerestük a miérteket és a hogyanokat a két kiváló szakértővel, akiknek a magánéletéből is kaptunk ízelítőt. Nem volt idő unatkozni, mindig kaptunk egy-egy új elemet a puzzle-ből, ami végül a tettesekhez vezetett. Az utolsó pár tucat oldal már nagyon pörgött, szinte észre sem vettem és már a végére is értem. Egy-két megkérdőjelezhető dolog nekem volt benne, nekem túl korán kiderült, hogy ki a bűnös, de ezeket leszámítva nagyon jó kötet. Kíváncsian várom a folytatást, hogy milyen gyilkossággal rukkol elő legközelebb a szerző. 

8760_b1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron a kiadó oldalán, ahol lehetőségetek van beleolvasni is a regénybe.

Kövess minket Facebookon is!

Van kiút a Sötétből?

Egy gyilkos elme

Amikor a préda vadássza válik

Sötét titkok, amik életeket tesznek tönkre...


Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes