Két szuper mesekönyv gyereknapra: Nahát, ezek a lovagok! és Geronimo a Szőrmeresztő Vidámparkban

Könyvajánló - Sarah Devos: Nahát, ezek a lovagok! / Geronimo Stilton: Szőrmeresztő Vidámpark

Közeledik a gyereknap, ezért jöjjön most két szuper könyv, amivel ez a nap még különlegesebbé tehető az apróságok számára.

fokep_115.jpg

devossarah_nahatezekalovagok_72_1.jpeg

Elsőként következzen egy szuper könyv, amely a játszva tanulás tökéletes eszköze. A Kolibri Kiadó tavaly indította útjára a Dr. Kisagy és Nyuszi című szuper ismeretterjesztő sorozatot, melyben a szerző, Sarah Devos humorral, könnyed nyelvezetű leírásaival teszi vonzóbbá a történelem különböző korszakait 6-10 éves gyerekeknek. A sorozat első része az Ókori Egyiptomba repíti el az ifjú olvasókat. Ha nem ismered a könyvet, az alábbi linkre kattintva olvashatsz róla egy kis összefoglalót.

Nahát, ezek az egyiptomiak!

Az új kötetben, mint a címe is elárulja, a lovagok kerülnek terítékre. Gyerekek számára emészthető módon, sok esetben humorosan tálalva olvashatunk a könyvben a középkorról, legfontosabb történelmi eseményekről, a feudális rendszerről, társadalmi csoportokról.

Megtudjuk ki válhatott lovaggá, ráadásul néhány híres lovag története is helyet kapott a kötetben. Heleen Brulot rajzaival kiegészülve mindent megtudunk a ruházatukról, a kódexükről, fegyvereikről, címerpajzsaikról és a lovagi tornákról is.

Ezt követően a kor elmaradhatatlan építményei, a várak kerülnek terítékre. A felépítésük, az ott élők, a gazdaságuk, a jószágokkal és növénytermesztéssel együtt és természetesen azok, akik ott dolgoznak, akik a vár zavartalan működéséért felelnek.

Tudod milyen lehetett egy nap a várban? Hogy mi volt a gyerekek dolga? És hogy milyen uraknak milyen madár dukált? De még az is kiderül, hogy ki tolta a korabeli szippantós kocsit. Rengeteg érdekesség, melyek mind arra hivatottak, hogy felkeltsék a téma iránti érdeklődést, amihez a vidám, bohókás rajzok és a tények humoros tálalása parádés eszköz.

geronimostilton_szormeresztovidampark_72dpi.jpegA másik szuper könyv a megunhatatlan Geronimo Stilton, a Rágcsáló Hírek főszerkesztőjének újabb kalandja, a Szőrmeresztő Vidámpark. A címből már sejthető, hogy kedvenc egerünk ezúttal egy vidámparki mókába cseppen.

Rágcsália vidámparkjában egy új látványosságot avatnak, a Lélegzetelállító Hullámvasutat. Egy jó riporternek pedig ki kell próbálnia, hogy írhasson róla. Geronimo már a gondolattól hányingerrel küzd, de a kisegerek felcsalják az őrültebbnél őrültebb hintákra.

Aztán bekövetkezik minden ilyen park rémálma: a játékok sorra meghibásodnak, az újságírás mestere pedig izgalmas rejtélyt szimatol a háttérben és nyomozásba kezd.

Rengeteg érdekes hinta került a kötetbe, vízi csúszda, denevérszárnyas vonat, rémvonat köddel, pókokkal, kalózokkal és kísértetekkel. Csupa olyan móka, amitől Geronimo szőre égnek áll.

A rejtélyt csak tovább fokozza, amikor másnap szembesül vele, hogy a sok meghibásodás és probléma miatt alig érkezett valaki a parkba, ráadásul ezen a napon egy új hipermodern vidámpark nyitotta meg kapuit. Vajon van összefüggés?

Egy újabb szuper Geronimo kaland. Izgalmakkal, nevetéssel, hajmeresztő kalanddal és aljas cselszövésekkel tarkítva. A színes, vidám illusztráció pedig, most is parádés. A könnyű, olvasmányos, gyerekek számára könnyen befogadható nyelvezetért pedig ezúttal is Dobosiné Rizmayer Ritának jár az elismerés.

A kötetek kedvezményes áron megrendelhetők a kiadó honlapján a borítóképekre kattintva!

Kövess minket Facebookon!

Mamut a múltból

Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz

Geronimo teveterelős kalandja és egy veszélyes küldetés az ókori Rómában

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes