Húsvétra két szuper mesekönyv hat-tíz éveseknek

Szeretnél érdekességeket megtudni az ókori Egyiptomról, leírni a neved hieroglifákkal vagy megismernéd a piramisok titkait? Esetleg a zabaszauruszok izgalmas univerzumában élnél át mókás kalandokat? Akkor ez a két könyv neked való!

Könyvajánló - M. Kácsor Zoltán: Dragalád visszavág / Sarah Devos: Nahát, ezek az egyiptomiak!

A három napos mesekönyv-maratont két 6 éven felülieknek ajánlott mesekönyvvel zárjuk. Ismét a Kolibri Kiadó kiválóságai következnek. Elsőként M. Kácsor Zoltán Dragalád visszavág című bohókás, dinoszauruszokkal teli történetében veszhetünk el, utána pedig Sarah Devos Nahát, ezek az egyiptomiak! című kötetében egy humoros utazásra repít minket az ókori Egyiptom világába.

Ha lemaradtál a korábbi két posztról, a címekre kattintva elolvashatod őket:

Bájos egyszarvúak az Unikornis Akadémián

A hobbit című pazar ifjúsági fantasy

M. Kácsor Zoltán zabaszaurusza visszatértek, hogy ismét sok-sok nevetést hozzanak magukkal. Legújabb könyvében, a Dragalád visszavágban elutazhatunk ebbe a képzeletbeli világba, ahol dinók és sárkányok élik mindennapjaikat. A Zabaszauruszok és Szutykoska folytatják útjukat, hogy hamarosan Ródában, a világ legveszedelmesebb dinóvárosában álljanak helyt.

mkacsorz_dragaladvisszavag_72dpi.jpgRilex és barátai célja, hogy kiderítsék miként lehet lecsendesíteni a Csendetlen óceánt. Nem fogunk unatkozni olvasás közben, mert Leiszút Feliszút gallimimuszokkal tölti meg az otthonát, de a békés mindennapok nem tartanak sokáig, ugyanis megérkezik Dragalád és serege és csapdába esnek a barlangban.

Közben Szutykoska és Rilex a kis csapattal elkeverednek Ródába, ahol újabb veszedelmes feladatok állnak előttük. Élet-halál harc egy arénában. Senki nem fog unatkozni. Sem a szereplők, sem a kis olvasók. Vannak itt nagy összecsapások, meglepetések, menekülések, izgalmas kalandok és természetesen sok nevetés. 

M. Kácsor Zoltán pontosan tudja, hogy miként kell megszólítani a gyerekeket. Nagyon olvasmányos a kötet, jókat lehet közben nevetni, könnyed és jól érthető, követhető a történet, pedig fordulatok és izgalmak is tarkítják. A szereplők könnyen az ember szívéhez nőnek, nem beszélve a nevekről! Az egyik kedvenc nálam a kis selypítős sárkány, Leiszút Feliszút.

A kalandozásokat színesítik Bertóthy Ágnes bohókás, aranyos rajzai. Tökéletes választás 5-8 éves gyerekeknek. Akár egyedül, akár a szülővel, testvérrel együtt olvasva is, garantáltan mindenki jól fog szórakozni.

A kötet kedvezményes áron megrendelhető a kiadó honlapján a borítóképre kattintva!

További kedvcsinálónak, íme az első fejezet a szerző felolvasásában:

A Kolibri Kiadó egy igazán ötletes ismeretterjesztő sorozattal jelentkezik idén. Ez a Dr. Kisagy és Nyuszi. Első kötete Sarah Devos kiváló munkája, mely játszva, humorosan és rengeteg illusztrációval kalauzol el minket az ókori egyiptomiak világába.

Van itt minden, ami segíthet felkelteni az érdeklődést a téma iránt vagy kiegészíteni a már meglévő tudást. Mindezt játékosan, humorral, hogy akár egy óvodás is kedvét lelje benne. Heleen Brulot rajzai pedig tökéletesítik a könyvet. Vannak benne térképek, idővonalak, ismerkedés a Nílussal, az évszakokkal, hogy miként oldották meg az öntözést eső híján.

devossarah_nahatezekazegyiptomiak_72.jpgMegismerkedünk a helyi állatvilággal, a veszélyes skorpiókkal, oroszlánokkal, krokodilokkal és a sokak által tévesen, békésnek hitt vízilovakkal. Ezután olvashatunk a piramisokról, a történelmükről és még az is megtudjuk, mi mindenre van szükség az építésükhöz. Még annak is szánt egy oldalt a szerző, hogy elmagyarázza milyen katasztrófával jár a piramisturizmus napjainkban.

Helyett kapott a kötetben minden idők legnagyobb piramisa, a gízai piramis és a különleges szfinx is. Nem maradhattak ki a könyvből az egyiptomi rituálék sem. A falakra festett életutak, a halál, a temetkezési szokások, hogy aztán megismerkedhessünk a Királyok völgyével, a múmiákkal, a fáraók mérhetetlen gazdagságával, palotáikkal.

És, ha már Egyiptom, természetesen nem maradhattak ki a kötetből az istenek, a történeteik és a nekik épített hatalmas templomok sem. Emelett ismerkedünk az írásukkal, a számokkal, a papiruszgyártással, de fontos szerepe volt a hadseregnek és a hétköznapi embereknek, munkájuknak is, így ezek sem maradhattak ki.

Mindent elmagyaráz az ifjú olvasóknak Dr. Kisagy professzor és az okos kis Nyuszi. Könnyed nyelvezettel, jól érthetően, rengeteg rajzzal, így tényleg még egy öt-hat éves is gond nélkül megérti hogyan éltek a távoli múltban Egyiptomban.

Az olvasást még jobban feldobja, hogy menet közben akadnak feladatok a könyvben. Például van egy rajz, ahol ott van az a rengeteg minden, amit Tutanhamon sírjába helyeztek, mellette pedig fel is vannak sorolva és nincs más dolgunk, mint megtalálni az összes listán szereplő tételt a képen. De találunk labirintust is, sőt, még hieroglifaábécé is kapott helyet a kötetben, így akár a saját nevüket is megtanulhatják lerajzolni

Szerethető, gyerekként rengeteg izgalmas újdonságot tartalmazó kötet. Kíváncsi leszek, milyen témákat és miként boncolgatnak majd a sorozat következő részeiben. Ami biztos, hogy a második kötetben a lovagoké lesz a főszerep. Izgatottan várom!

A kötet kedvezményes áron megrendelhető a kiadó honlapján a borítóképre kattintva!

Kövess minket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes