Szuper mesekönyvek csoki helyett (mellé) húsvétra

Bájos unikornisok, igaz, örökké tartó kötelékek lovasukkal és egy izgalmakkal, varázslattal teli iskola, ahol veszélyes kalandokba bonyolódnak.

Könyvajánló: Julie Sykes: Mia és Csillag / Emma és Láng (Unikornis Akadémia)

A Kolibri Kiadó folyamatosan elárasztja a gyerekeket csodálatos könyvekkel. Lassan itt a húsvét, jön a nyuszi a sok finomsággal, de még épp belefér az időbe egy könyvrendelés is, ezért hoztam most két szuper könyvet 6-10 éves gyerekeknek, de gyertek vissza holnap és vasárnap is, mert egész hétvégén újabb csodás mesekönyvek kerülnek terítékre.

Elsőként jöjjön egy szuper sorozat két kötete, mely elrepíti az ifjú olvasókat az Unikornis Akadémiára, ahol a varázslat valósággá válik. Julie Sykes és Lucy Truman történeteiben kislányok millióinak álma válik valóra. Képzeljetek el egy iskolát, ahol varázslat van mindenhol és, ahol különleges képességekkel bíró, gyönyörű unikornisok is élnek. Egy ilyen akadémián mindig izgalmas az élet. Mágia, varázslattal teli könyvek és az istálló, ahol a gyönyörű unikornisok laknak. Itt mindig történik valami, ami felpezsdíti a hétköznapokat. A könyvek ráadásul gyönyörűek, színesek és még csillognak is.

Az Emma és Láng című kötetben beleshetünk ebbe a mesés világba, ahol megismerjük a kicsit huncut, vakmerő, fiatal Lángot, a gyönyörű unikornist, akit már nagyon kevés idő választ el attól, hogy felszínre törjön varázsereje. Amikor vágtat és hatalmasakat ugrik, olyankor a hátán ülő tízéves Emma mindig selymes sörényébe kapaszkodik, látja, ahogy landoláskor narancssárga szikrákat vet Láng patája és a levegőt isteni karamellillat lengi be.

Emma nemrég kezdte az iskolát, ahol megtanítják a gyerekeknek, hogyan védjék meg ezeknek a különleges teremtményeknek az otthonát, az Unikornis-szigetet. Érkezésekor minden diák saját unikornist kap, így lett Emma és Láng egy pár, akik hamar egy hullámhosszra kerültek, de megvannak a jelei, amikor ők igazán szorosra fűzik majd a kapcsolatukat. Láng felfedezi majd különleges képességét, Emma hajában pedig ugyanolyan színű tincsek jelennek majd meg, mint Láng pazar sörénye. De ez sok közös órába, tanulásba kerül.

A szigeten van egy szivárványszínű tó közepén egy csillogó szökőkúttal. A vize varázserővel bír, az unikornisok minden nap ezt isszák, hogy egészségesek legyenek és varázserejüket erősítsék általa. Aztán egy nap valami szörnyűség történik: befagy a Csillám-tó. Ilyen még sosem történt. Ha az egyszarvúak nem ihatnak a vízből, megbetegednek és elveszítik a képességeiket. Ám szerencsére épp ekkor tör elő Láng képessége, a tűzvarázs. Így rá és Emmára hárul a hősies feladat, hogy megmentsék a sziget gyönyörű patásait, de nem megy minden zökkenőmentesen...

A sorozat másik kötete, a Mia és Csillag. Ezúttal is olvashatunk más diákokról, egyszarvúkról, akárcsak az előző részben, de most Miáé és Csillagé a főszerep. Az előző részben megküzdöttek a varázsvízért, a tél lassan véget ér és érezni a tavasz közeledtét. Az unikornis fő tápláléka az égbogyó, mely az iskola melletti hegyoldalban terem. A kertészek gondosan szüretelik és mindig megtöltik az istállóban levő ládákat.

Ám egy nap azt vette észre Mia, hogy alig van valami a ládák alján. Nem is tulajdonított igazából neki jelentőséget, gondolta szól majd az etetésért felelős tanárnak és megoldódik a gond. Hamar el is felejtette, amikor megtudta, hogy aznap nem lesz tanítás, hanem kincsvadászatra mennek a szigeten. Pár fős csoportokra osztották a társaságot és mindenki kapott egy listát a szigeten begyűjtendő dolgokról. Volt gyógynövény, amit Mia kertjében gyűjtöttek be, hóbagolyfészket a gyümölcsösben találnak, ahonnan egy tollat kell szerezniük. Közben akad egy kis kalandjuk egy barlangi pókkal is.

Egy napra sikerült elterelni a gyerekek figyelmét a problémáról, aztán az is kiderült, hogy a listán szereplő dolgokból bájital készült, hogy a kókadozó égbogyóbokrokat megmentsék. Sajnos nem jártak sikerrel, ezért az iskola minden diákja felkerekedett a szigeten, hogy élelmet találjanak az unikornisoknak. Ezúttal sem lesz hiány egy kis izgalomból, veszélyből, főleg, amikor a lányok haladását elvarázsolt indák akadályozzák. Vajon ezúttal ki lesz a hős, aki megmenti ezek a varázslényeket?

Mindkét történet aranyos, izgalmas, pont annyi veszéllyel, amitől igazán érdekessé válnak. Varázslat, különleges képességek, életre szóló barátságok. Ezekhez pedig jönnek Lucy Truman nagyon bájos illusztrációi. A nyelvezete könnyed, olvasmányos. A fordításokért Kós Krisztináé és Horváth M. Zsanetté az érdem. Szuper kis sorozat, melyet a kiadó 8 éves kortól ajánl, de szerintem már simán egy 6-7 éves is örömét leli benne. Ha picit lassabban haladva is, de el tud merülni ennek a varázslatos iskolának a kalandjaiban.

collage_fotor_5.jpg

Az Unikornis Akadémia sorozat kötetei a fenti képre kattintva kedvezményesen megrendelhetők a kiadó honlapjáról.

Köszönöm a lehetőséget a Kolibri Kiadónak!

Kövess minket a Facebookon is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes