"Mielőtt eltűnnél, megmutathatod a világnak, ki vagy valójában."

Könyvajánló - Rick Remender és Wes Craig: Orgyilkos osztály - Deadly Class 6.

"Az új elsősök kegyetlen kóstolót kapnak a Királyi Iskola életéből, ahol az újonnan felhatalmazott diáktanács brutális módszerekkel uralkodik a folyosókon és hálótermeken..."

A népszerű Orgyilkos osztály című sorozat újabb részei érkeztek meg magyar nyelven a Fumax Kiadó jóvoltából a rajongók legnagyobb örömére. Ezúttal a keményfedeles gyűjtemény a sorozat 27-31. számát tartalmazza. Jó érzés visszatérni a Királyi Iskola beteg falai közé, bár néha az az érzésem, hogy kezd elveszíteni ez a sorozat.

Ha nem ismered a sorozatot, akkor mindenképp kezdj az első résszel, mert igencsak épülnek egymásra a részek:

Orgyilkos osztály - Deadly Class 1.: Reagan nemzedék

Na, de bőven akadtak érdekes részek. Például, hogy kapunk egy érdekes szeletet Saya múltjából. Látjuk mennyivel vagányabb, talpraesettebb és eszesebb volt már akkor is bátyjánál, Kenjinél, akinek az egója ezt a mai napig nem tudja feldolgozni. Minden sarkon veszély leselkedik rá.

Közben kapunk egy adagot az iskola hatalmi harcaiból. Már megszokhattuk, hogy a sok véres, mocskos jelenet között kapunk szép mennyiségben társadalomkritikát is. Aztán megnézhetjük milyen, amikor két rivális társaság összecsap. És a borító már úgyis elspoilerezte, szóval senki nem fog most meglepődni, ha azt mondom, hogy felbukkan a képben Marcus és Maria is, akik arra készülnek, hogy megszegik a Sayának tett ígéretet...

A sorozat ezen részei is hozzák a szokásos erőszakot, hátba szúrásokat, megspékelve némi drámázással, egy kis romantikával, mégis kicsit üresnek éreztem. Látványos bunyókban és ütős beszélgetésekből most sem volt hiány, mégis időnként kicsit olyan érzésem volt, hogy kezdem unni. Már nem érzem ugyanazt a pörgést és izgalmat, mint a korábbi részeknél.

De az is lehet, hogy csak ezek a részek sikerültek kicsit gyengébbre és lesz még itt olyan döbbenet, mint a negyedik kötetben. Mindenesetre a rajzok, a színek és a párbeszédek még mindig arra sarkallnak, hogy olvassam tovább. Arról nem beszélve, hogy nagyon ütős lett a vége. Pont annyira, hogy még így is várjam a folytatást.

Aki követi az oldalunkat már talán unja, de muszáj minden alkalommal kihangsúlyoznom, hogy mennyire profi, minőségi munkát végez a Fumax Kiadó a képregényeivel. Ez a gyűjtemény is gyönyörűre, igényesre és masszívra sikerült. Ráadásul a fordítás, beírás is profi munka. Még sok ilyet kérünk!

A kötet a Deadly Class sorozat 27–31. számát tartalmazza.

3426490_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

író: Rick Remender
rajz: Wes Craig
fordította: Rusznyák Csaba
formátum:  keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
színes képregény
120 oldal
ISBN 978-963-470-151-4

Kövess minket a Facebookon is!

Jupiter hagyatéka: képregény vs. tévésorozat

Deadpool A Megtorló ellen

Tokió szelleme

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes