Ha túléled, átengedlek

Könyvajánló - Rick Remender és Wes Craig: Orgyilkos osztály - Deadly Class 1.: Reagan nemzedék

"Üdv a bolygó legbrutálisabb középiskolájában, ahová a világ legnagyobb bűnözőcsaládjai küldik kiképzésre az orgyilkosok következő nemzedékét! A gyilkosság művészet. Az ölés szakma. A Haláltanok Királyi Iskolájában, ha valaki hátba szúr, azt szó szerint kell érteni."

Egy újabb igényes darabbal bővíthetik a képregények rajongói a gyűjteményüket, hála a Fumax Kiadónak. Elhozták a Deadly Class, az Orgyilkos osztály című képregény első hat számát egy keményfedeles kötetben.

1987-et írunk, amikor megismerjük a történet főszereplőjét, Marcus Lopezt, aki felvételt nyer a Haláltanok Királyi Iskolája, mely generációk óta pallérozza az ifjúságot, hogy aztán innen kerüljenek ki a világ leghíresebb és leghírhedtebb bérgyilkosai. Egykor azért alapították az iskolát, hogy az elnyomottak jobb hellyé tehessék a világot maguk számára. Ennek még mindig van azért nyoma, ezért kapott helyet Marcus is, hogy a társadalom legalsó rétegéből jövő srácnak esélye legyen bosszút állni azokon, akik megfosztották őt a családjától.

Ki ne akarna egy orgyilkosokat képző akadémián tanulni? Főleg, hogy a hely tele van maffiavezérek, mocskos politikusok, korrupt zsarukkal, gazdag és befolyásos emberek csemetéivel, ráadásul ilyenek a legfontosabb szabályok:

"Semmi engedély nélküli gyilkosság. Semmi szex. Semmi drog. Semmi engedetlenség.
Követnie kell a tanárai utasításait. Engedelmeskedjen, vagy elhallgattatjuk."

És ide került egy névtelen senki... 

A suliban tanulnak többek között bérgyilkos-pszichológiát, lefejezést, méregkeverést és hasonló finomságokat.  Bár elég durva, hogy Marcus már az első napján olyan házit kap, hogy meg kell ölnie egy csavargót. Szép kis beavatás. Közben pedig kóstolgatják a folyosókon is, és az átlagos iskolákra jellemző klikkekkel is meg kell birkóznia. Akadnak itt ügynök családokból származó gazdag kölykök, neonácik, kábszerpénzes kartellkölykök, dílerek, és japán gengszterek minimaffiózó gyerekei. Utóbbi bandát vezeti Saya, aki kezességet vállalt Marcusért. 

Mondhatnánk, hogy az utóbbi a könnyebb, de azért egy iskolában, ahol ténylegesen kést vághatnak a hátadba, nem szerencsés ellenségeket szerezni. Imádom a pszichopaták a könyvekben. Ebben a történetben sem volt ez másképp. Marcus tutira nem százas. Nyilván, ha menekülnöd kell már gyerekként, majd álnéven élni, hogy aztán végignézhesd, ahogy kivégzik a szüleid, az nincs túl jó hatással az elmédre. A fiúotthon kegyelten volt, majd utána az utcán élés sem tett jót a srácnak. Ezek után nem tudom elítélni az ilyen gondolatok miatt, amit a gyilkolászós házi feladat hozott ki belőle.

"Figyelembe véve, hogy mire készülünk...szörnyen kellene éreznem magam. De nem. Az erkölcs csak komfortkaja - az elménken kívül nincs jelentése. Olyan, mint a Mona Lisa, sokan beleképzelik az értéket. Belelátnak valamit abba az ostoba, festékfoltos félmosolyba. Tömeghipnózis. Az erkölcsi iránytű akkor segítene, ha mindenkinek lenne. De sokan nem a szabályok szerint játszanak. Szörnyek ólálkodnak odakint. És én készen fogok állni rájuk. Pikkelyeket növesztek, és tüzet okádok..."

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb képregénysorozatára lecsapott az HBO is. Még nem láttam belőle egy részt sem, de ha csak fele olyan jó, mint a képregény sztorija, akkor tutira néznem kell. Íme a magyar feliratos előzetes:

A kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

3081211_big.jpgTetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Rick Remender
Illusztáció: Wes Craig
Színező: Lee Loughridge
Fordította: Rusznyák Csaba
Formátum: védőborítós, keménytáblás
Méret: 192 x 284 mm
Oldalszám: 160 oldal
ISBN 978-963-470-053-1

Kövess minket a Facebookon is!

Kulcsok, melyek ősi kapukat nyitnak, de időnként elméket tárnak fel...kattints!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes