Egy kamaszoknak való regény, aminek hatalmas szíve van

Könyvajánló - Madarász Éva: Tiszavirágok

"Egy regény, aminek nemcsak fontos üzenete, de hatalmas szíve is van. Egy váratlan költözés is lehet pozitív élmény, ha az ember egyszer csak egy vadregényes helyen találja magát, és kiderül, hogy meglepően jó fejek laknak ott. Tisza, PET Kupa, háború, barátok és árulások, egy lassan gyógyuló szív mennyi minden fér bele egy nyárba még?"

Madarász Éva nevét biztosan sokan ismerik. Van, aki írói munkássága okán, de színészi, szinkronszínészi pályája is sokaknak ismerős lehet. A Manó Könyvek égisze alatt egy nagyon szuper könyvet írt kamaszoknak. Ez a regény nemcsak azért klassz, mert könnyű a nyelvezete, jól érthető, olvasmányos, fiatalos, hanem mert közben fontos üzeneteket is hordoz magában.

Már a cím is egy apró üzenet: az életben számos olyan boldog, csodálatos pillanat van, amely csak egy röpke pillanatig része az életünknek, és fontos, hogy akkor és ott ezeket képesek legyünk megélni, átélni.

A regény főszereplője elvesztette az anyukáját. Tinédzserként ezt nem lehet már önmagában sem könnyű feldolgozni, igyekszik elmerülni a számítógépében és gémer barátaival lógni a neten. Közben pedig az a tipikus pesti lány, így pláne sokkolja, amikor apja bejelenti, hogy elfogadott egy állást jó messze onnan.

A kötet elején mesél önmagáról. Ő Andrea, de mindenki Andrisnak hívja. Vagány, fiús csaj, akinek az élete pillanatok alatt fordul fel fenekestül. Budapestről 300 km-re költözik édesapjával egy határmenti faluba. Ha mindez nem lenne elég, a netet nem kötik be az új házba, így teljesen elvágták nemcsak az otthonától, de a barátaitól is.

Egy teljesen új világ nyílik meg előtte. Végignézzük, ahogy az érzelmeivel, a gyászával küzd, de közben új barátokra talál, akik mellett rájön, hogy ez az új kaland talán nem is lesz olyan szörnyű. Elkezdi élvezni a Tisza parton való bóklászást, a bringázást, fontosabbá válik számára a környezetvédelem, észreveszi és vigyázni kezd a körülötte levő növény- és állatvilágra, részt vesz a PET Kupán (ami amúgy egy létező dolog - a Tiszán és mellékágain megrendezett szemétszedő-hajóépítő vetélkedő), sőt még egy kis lovestory-ban is lesz része.

Egy bájos regény, egy tiszaparti kaland, egy összetört szív gyógyulása. Remek olvasmány 10-15 éveseknek. Bátran ajánlom, mert olyan témákat boncolgat, amelyek minden ilyen korú gyereket érintenek. Ráadásul Radnóti Blanka rajzai tökéletes kiegészítését képezik a történetnek.

139514696.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük Manó Könyvek!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess minket a Facebookon is!

A balatoni sellő

A medve, az angyal és a telihold

Két bájos és titkokkal átszőtt lányregény

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes