A medve, az angyal és a telihold

Könyvajánló - Eve Tharlet: A medve, az angyal és a telihold

28 kedves estimese gyönyörű illusztrációkkal a család legkisebb tagjainak.

Sokaknál remélem akadt a fa alatt utalvány, amiből valami jó kis könyv kerül a háztartásba. :) Ajánlok is rögtön egy remek mesekönyvet, ami a család minden tagjának mosolyt csal az arcára. Eve Tharlet gyönyörű kötete, A medve, az angyal és a telihold című kötete 28 esti mesét tartalmaz. A medve és az angyal beszélgetésnek és egy holdfázisra minden éjszakájára elmesélnek egy történetet.

Gyönyörű borító, bájos rajzok és színes, érdekes történetek, amik bárkit levennének a lábukról. A 28 történet kapott egy szuper kerettörténetet, amelyben a teliholdban gyönyörködő medve egy véletlen folytán összeakad az angyallal, aki hosszú vágyakozás után válhat őrangyallá, épp tanul, hogy egy sikeres vizsga után igazi őrangyal váljon belőle.

collage_5.jpg

Megbeszélik, hogy az angyal fontos feladata, hogy mindig a Nagy Szót a védencének, ám arra jutnak az öreg, bölcs medvével, hogy sokkal jobb lenne, hogy ne váljon unalmassá a dolog, ha mindig egy-egy történetet is elsuttogna mellé. Meg is állapodnak, hogy a következő teliholdig minden este találkoznak és felváltva mesélnek el egy-egy mesét, amit aztán az angyal továbbadhat.

A mesék számos szerző nevéhez kötődnek, minden mese más és más kedves, fontos, érdekes témát boncolgat. Akad mese a felhőkön ugráló gyerekekről, a vörös függönyről, amely mögött az álmok csodálatos világa vár, unatkozó vaddisznóról, aki megismerkedik az olvasás örömével. Tényleg van itt minden mi szemnek, szájnak ingere. Kalózok, az éjszaka ijesztő árnyai, apa-fia kapcsolat, kötődés, málnamajszolás, a csodás tavasz eljövetele, űrkaland, szülinapi kolbász, rettenthetetlen lovag, kabalagatyó. Számos aranyos szereplő, jópofa, tanulságos történet, könnyű kis altatók.

Aranyos körítés, kedves kis mesék, jó mesélők tollából. Szalay Zsuzsanna pedig kiváló munkát végzett a fordítással. Könnyed, olvasmányos történetek, melyeket élvezettel fognak falni a család legkisebb tagjai, amitől ráadásul az éjszaka is szépen indul.

139509474.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük Manó Könyvek!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess minket a Facebookon is!

Két bájos és titkokkal átszőtt lányregény

Egy kalandos meseregény Varázsföldéről

A láma, aki koszorúslány lett

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes