Séta a parton

Megható történet egy botladozó szerelem kibontakozásáról, krízishelyzetek megoldási lehetőségeiről egy családban, és az apai-testvéri-párkapcsolati szeretet gyógyító erejéről. 


Könyvajánló
Szerző: Debbie Macomber
Fordító: Bánki Vera
Kiadó: General Press Kiadó

Séta a parton

Mi történik egy családban, amikor az anya idejekorán bekövetkezett halála családfővé teszi a kamasz korú legidősebb gyereket? Már éppen minden rendben lévőnek tetszett, amikor beütött a krach.
Egy másik családban a profi ligás játékos hogyan tudja feldolgozni, hogy pályáját még azelőtt derékba törte egy sérülés, hogy országosan ismert lett volna? Csak éppen elindult a hírnév és a gazdagság útján, amikor mindent elvesztett. 

Igen, ez a két ember találkozik egymással, gátlásosságuk minden visszahúzó erejével. Lássuk a két főhős karakterét!

Willa Lakey

13 éves korában elvesztette az anyját, és a gondtalan kamaszéveinek ezzel be is fellegzett: amennyire csak lehetett, átvette a család gondoskodójának szerepét, mosott, főzött, takarított a gyásztól lassan széteső, alkoholba menekülő apjára, bátyjára és húgára. Jelenleg övé a Bean There nevű kávézó, itt ismeri meg a vonzó férfit, akivel a továbbiakban egy szálon fut a sorsa. Sean megjelenése élete egyik fénysugara volt, a húga pedig mindent elkövetett, hogy a férfi belépjen nővére életébe. A húga, Harper, gyógyult leukémiás, aki hirtelen mindenféle életveszélyes hobbiknak kezd hódolni, rovarokat kóstol, magas hegycsúcsokat ostromol és kipróbálja a bungee jumpingot is. Willa több mint aggódik a folyamat miatt, attól tart, hogy nem tud valamit, ami miatt Harper ezeket cselekszi.

Sean O’Malley

Jónevű, befutott fényképész, sokat utazik a munkája miatt, méghozzá a világ bármely részébe. Hamar kiderül, hogy Willa kávézójába csak azért tér be, mert rendkívüli módon érdekli a lány, aki merőben más, mint akiket eddig felszedett ideig-óráig tartó kapcsolatra. Kikéri a kávéját, titkon bámulja Willát, majd odakinn pár korty után kidobja az egészet a kukába. Hogy lesz ebből szerelem...? - mert érdemben szólni hozzá, megnyílni neki nem mer. Visszaveti őt egy sportsérülése, aminek következtében az addig élete szerelmének hitt egyén is eltűnt az életéből. A férfi ugyanis profi, de csak szakmai körökben és volt lakóhelye környezetében volt ismert és híres baseballjátékos, akit máshol nem szokás felismerni. Az akkori életében öntelt, pökhendi és gőgös volt, amiket már az elszenvedett krízishelyzet alaposan lecsiszolt róla. Mióta visszavonult a versenysporttól, a fényképezőgépe lencséje mögé bújik, és a való életben gátlásokkal küzd. Például már önmagában az, hogy meghívja a lányt randira, elképesztő erőfeszítésébe kerül.

A Séta a parton című regény finoman vázolt romantikus mű, ami drámai hatásoktól sem mentes cselekménnyel bír. A szerző rámutat a távkapcsolatok veszélyeire, amikor az egyik fél képtelen támogatást és segítséget nyújtani a másiknak, aki hiába is érti meg, hogy ez a másiktól független folyamat, attól még sérelmezi a dolgok alakulását. Sean nagyon érzékeny időszakban hívja randira a lányt, aki maga sem meri elhinni a kapcsolat alakulását, egyszerűen túl szép minden ahhoz, hogy igaz legyen, amit a bekövetkező események igazolni látszanak. A dramaturgia kialakítása gördülékeny olvashatóságot kölcsönöz a kötet tartalmának, mindig van min vagy kiért izgulni a könyvet kezébe vevőnek. A drámai vonal sokakat sírásra fog késztetni (igen, engem is), ám a többi, ahogyan a krízishelyzetek megoldásra kerülnek, könnyes mosolyra késztet szinte mindenkit. A család és a szeretet ereje a főhősök belátási képességeit szélesítve okos és elfogadható végkifejletet jósolnak.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

A Lakey nővérek egymás tökéletes ellentétei, Willa gondos és megfontolt tervező, a súlyos betegségből felépült Harper azonban bátran hoz döntéseket. Most éppen a Mount Rainier csúcsára húzza a szíve, de az indulás előtt még mindent megtesz azért, hogy nővérét kimozdítsa a komfortzónájából, és összeboronálja egy sármos fényképésszel.
Az élet olykor lehetetlen kihívások elé állít, a testvéri szeretet és egy kis bátorság azonban mindenen átsegít.


Debbie Macomber amerikai bestseller író 1948-ban született a Washington állambeli Yakimában. Több mint 150 romantikus regény szerzője, művei 70 millió példányban keltek el világszerte, négy regényéből pedig TV-sorozat készült.

Köszönöm a lehetőséget a General Press Kiadónak!
A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a lenti borítóképre kattintva,
ahol beleolvasó is található.

Kövess minket Facebookon is!
A képek a kiadó oldalairól származnak.

Termékadatok
Cím: Séta a parton
Eredeti cím: A Walk Along the Beach
Szerző: Debbie Macomber
Fordító: Bánki Vera
Kiadó: General Press Kiadó
Oldalak száma: 344
Megjelenés: 2023. július 10.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634527602
Méret: 189 mm x 125 mm x 25 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes