Családon belüli erőszak, mérgező kapcsolatok, korrupció egy jó kis krimiben

Könyvajánló - Michael Robotham: Az enyém leszel

Egy izgalmas krimi középpontjában a családon belüli erőszak, a mérgező kapcsolatok, a beteges megszállottság és a rendőri korrupció.

Michael Robotham pontosan tudja, hogy egy thriller mitől lesz ütős. Az enyém leszel című regényében nehéz, fontos témát választott a középpontba: családon belüli erőszak.

Két kiválóan megírt karaktert ismerhetünk meg a regény során. Egyikük Philomena, a fiatal rendőrnő, akinek nőként alapból sincs könnyű dolga, de erre csak rátesz egy jó nagy lapáttal, hogy az apja egy ismert gengszter.

Egy nap riasztást kap egy családon belüli erőszakhoz. A áldozat Tempe, akinek sikerül elmenekülnie a támadója elől, de a bántalmazó, a szeretője egy elismert, tehetséges nyomozó, az ügyet pedig sajnos, szépen besöprik a szőnyeg alá. S bár Philt még fel is függesztik, csak nem hagyja nyugodni a dolog és utánanéz ennek a kitüntetett nyomozónak és bizony rájön, hogy nem Tempe az egyetlen nő, aki áldozatául esett.

Apránként bontakozik ki előttünk a két nő sztorija, Phil pedig elköveti azt a hibát, hogy hagyja elmosódni a határvonalat a munka és a magánélet között. Tempe teljesen behálózta az életét, olyannyira, hogy tettei már Phil karrierjét is veszélyeztetik. Sorra derülnek ki titkok és Tempe talán nem is az az áldozat, akinek Phil hiszi.

Phil egy elszánt, kitartó nő, aki rendőrként jót akar tenni a világban, de minden mozdulatára gyanakvással tekintenek apja szervezett bűnözéshez köthető múltja miatt. De a kissé naiv, idealista nyomozó képes kockáztatni karrierjét, sőt, életét, hogy kiálljon és segítsen egy bajbajutott nőn.

Sajnos nem ritka a családon belüli erőszak, a bántalmazás és bizony a bántalmazók között nem ritka, hogy rendvédelmi dolgozók közül kerülnek ki. Robotham ezzel a történettel is igyekszik felhívni rá a figyelmet, hogy mennyire kiszolgáltatottak lehetnek emberek, pláne, ha a bántalmazót környezete is korrupt és segítik is őt az áldozattal szemben.

Nem ez a kedvenc regényem a szerzőtől, de hozza a kötelezőt: olvasmányos, fordulatos, érdekes karakterekkel megtűzdelt, képes fenntartani az olvasó figyelmét és eléri, hogy a regény elolvasása után is ott motoszkáljon a fejünkben a sztori.

2828069.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Egy letehetetlen krimi-thriller gyilkossággal, emberi tragédiákkal

Robert Hunter nyomozó első ügye

A ​csontok rejtélye

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes