A ​csontok rejtélye

Könyvajánló - Douglas Preston és Lincoln Child: A ​csontok rejtélye (Nora Kelly 1.)

"...a mélyben rejtőző igazság jóval vérfagyasztóbb és hátborzongatóbb, mint ahogyan azt elsőre gondolták volna..."

Douglas Preston és Lincoln Child egy új, érdekes és izgalmasnak ígérkező sorozattal érkezett, melynek első kötete A csontok rejtélye címet viseli. Aki ismeri a szerzőpárost nem fog meglepődni, hogy az írás jó, nem olyan lendületes, pörgős, mint sok thriller, krimi, hanem szép lassan, megfontoltan, a feszültséget apránként felépítő regényt kaptunk.

Aki ismeri a Pendergast sorozatot biztos rögtön felkapta a fejét az ismerős nevekre. Elsőként a történet középpontjában Nora Kellyvel ismerkedünk meg, aki kurátorként egy izgalmas régészeti projekttel rukkol elő és, akivel bizony találkozhattunk abban a sorozatban, és az útját keresztezi egy másik ismerős karakter, az FBI-ügynök, Corrie Swanson.

A történet két szálon indul, két erős női karakterrel. Az egyiken láthatjuk, amint a fiatal régész elindul, hogy a 19. század egy ismert (és amúgy a valóságban is megtörtént) tragédiájával kapcsolatban végezzen kutatásokat. 1847 telén telepesek, a Donner-társaság egy hóvihar miatt a hegyekben rekedt Kaliforniában. A cél, hogy felkutassák az egykori tábort és feltárják. Eközben bizonyosságot nyer számos szörnyűség, amely a túlélésükhöz elengedhetetlen volt, például a kannibalizmus is, de egyre gyanúsabb, hogy nem csupán ennyi rettenet fűződik a nevükhöz.

A másik szálon Corrie, a fiatal ügynök, aki régi, megoldatlan esetekkel foglalkozik, amikor elékerül egy ígéretesnek tűnő eset, ahol aztán lesz minden: sírgyalázás, gyilkosság, emberrablás. Ráadásul kiderül, hogy az eltűnt a telepesek leszármazottja és a sírok is mind elődeihez köthetők. És szen a ponton fut össze a két szál és kezd egyre érdekesebb történet kibontakozni az olvasók előtt.

Érződik a könyvön, hogy a szerzők elvégezték a házi feladatot, ami a történelmi hátteret illeti és jó kis fikciót építettek rá. Lassan épül fel a sztori, de ahogy a szálak összeérnek már kezd egyre izgalmasabb lenni és olyan kérdések bukkannak fel többek között, hogy ki és mi célból rabol emberi maradványokat? (Annyit elárulok, hogy ezen az erre kapott válaszon azért felhördültem.)

Kapunk egy kis betekintést a régészek világába, a nyomozók világába, mindehhez jönnek látványos leírások a vad tájról, de lesz még itt lavina, gyilkosság és meglepetésszereplő is felbukkan.

3849705.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!Érdekelnek a könyvújdonságok

Kövess bennünket Facebookon!

Bízz ​bennem!

A halál színre lép

Három ütős krimi a General Press Kiadó kínálatából

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes